Çaykara´da İlk Ders Zili Çaldı!

Çaykara´da İlk Ders Zili Çaldı!

Okul zili çaldı, Çaykara´da 2400 öğrenci ders başı yaptı. Kaymakam,Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali´nin yeni eğitim yılı mesajları

Üç aylık yaz tatili ardından Türkiye´de 18 milyon,  Çaykara´da 2400 öğrenci, 2015 -2016 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla eğitime başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı. 

Milli Eğitim Bakanlığı´nın (MEB) çalışma takvimine göre, birinci kanaat dönemi bugün başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. /resimler/2015-9/28/1942189039230.jpg"İLÇEMİZ, EĞİTİM KONUSUNDA GELDİĞİ NOKTA HEPİMİZ İÇİN GURUR VERİCİDİR"

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde öğretmenlerin ve öğrencilerin sevinç, coşku ve heyecanını paylaştıklarını ve bu mutluluğu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Çaykara Kaymakam Mustafa Gül, ?Gelişme ve aydınlanma çabalarını başarıya ulaştıracak en önemli kurum okul, en önemli araç eğitimdir. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan Okul; çocuklarımızı hayata hazırlayan ve eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan, bir eğitim yuvasıdır.  Ülkemizin aydınlık ve mutlu geleceğinin güvencesi olan sevgili öğrencilerimiz de hepimizin, en değerli varlıkları. Bu değerli varlıklarımızın sorumluluklarının bilincinde, bilgi üreten ve değerlendiren, bilimsel, teknolojik ve kültürel gelişmelere açık kişiler olarak yetişmesi büyük bir önem taşımaktadır. Vatanına,  milli ve manevi değerlerimize bağlı saygılı, dünya gerçeklerini yorumlayabilecek bilgi, birikim ve özgüvenle yoğrulmuş nesiller yetiştirmek ülkemizin geleceği için yapılmış en büyük yatırımdır,?dedi./resimler/2015-9/28/1935454188119.jpgSon yıllarda Çaykara´nın eğitim konusunda geldiği seviyenin gurur verici olduğunu ifade eden Kaymakam Gül,  İlçemizdeki eğitimin daha ileriye taşınması konusunda her türlü ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması konusunda her zaman yanlarında olacağımızı ve imkânlarımız ölçüsünde onlara destek olacağımızı bilinmesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyor, 2015-2016 öğretim yılının ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum? ifadelerini kullandı. /resimler/2015-9/28/2001146248894.jpg?EĞİTİME HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ?

2015 -2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla açıklamada bulunan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,?yarınlarımızın teminatı sevgili yavrularımız, eğitimin baş mimarları ve temel taşı olan sizlerin ellerinde şekillenecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere sizler yön vereceksiniz. Biliyoruz ki bu günler sizin mutlu olduğunuz ve yeni şeyler öğrenmenin heyecanını yaşadığınız günlerdir. Çaykara Belediyesi olara bizim tüm çalışmalarımız ve çabamız sizlere daha iyi imkânlar sunarak eğitiminizi tamamlatmak ve bu suretle iyi bir gelecek hazırlamak içindir. Sizlerden tek istediğimiz ailelerinizin, öğretmenlerinizin ve devletimizin beklentilerini boşa çıkarmayacak şekilde çalışarak, başarılı olmanız ve geleceğimizin güvencesi, yararlı birer fert olarak toplumdaki yerinizi almanızdır,? dedi./resimler/2015-9/28/1936300438817.jpgTok, ?Çocuklarının eğitimi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, eğitim almaları için çaba gösteren tüm anne ve babaları kutluyorum.  Çocuklarımızla birlikte geleceği de emanet ettiğimiz öğretmenlerimize ve geleceğimiz olan gençlerimize 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında başarılar diliyorum. Çaykara Belediyesi olarak geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yapmaya, okullarımıza destek olmaya devam edeceğiz.? Şeklinde konuştu./resimler/2015-9/28/2001441405793.jpg"YENİ ÖĞRETİM YILINA BAŞLAMANIN COŞKUSU VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 2015-2016 eğitim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada "Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi bizim için hayati önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin bilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak olmalarını sağlamak en büyük hedefimiz olmalıdır. Değerli veliler, çocuklarınızın gelişimi ve başarısı için okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içerisinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci öğretmen okul yönetimi ve veliler arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarısını artıracaktır." dedi./resimler/2015-9/28/1938374348135.jpgÇamurali, 2015-2016 eğitim yılında öğrencilerimizin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda eğitim görebilmesi için Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çaykara Anadolu Lisesi binaların zeminlerinin tamamı modern görünüme kavuşturduk. Diğer tüm okulların eksikleri, boya ve badanaları yapılarak yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere hizmet vermek için hazırlandı. Özellikle modernizasyonunda bizlere verdikleri desteklerinden dolayı Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok´a teşekkürlerimi iletiyorum, yeni eğitim öğretim yılının Ülkemize ve İlçemize hayırlı olmasını diliyorum,?şeklinde konuştu.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Ders Zili Çaldı

İlginizi Çekebilir