Çaykara´da Farklı Bir Mekan "Patzi Restaurant"

Çaykara´da Farklı Bir Mekan

Çaykara´lı İş Adamı İrfan Bayraktar tarafından açılan ?Patzi Restaurant? 15 Mart 2019 tarihi itibarı ile Çaykara´lı Hemşerilerimize hizmet vermeye başladı

Çaykara´lı İşadamı İrfan Bayraktar tarafından açılan "Patzi Restaurant" 15 Mart 2019 tarihi itibarı ile Çaykara´lı Hemşerilerimize hizmet vermeye başladı. 

Restaurant´ın Açılışı 15 Mart 2019 Cuma Günü gerçekleştirildi. Açılış Törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Merkez Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar ile Çaykara´lı Esnaflar ve vatandaşlar katıldılar./resimler/2019-3/15/1408189161894.jpgBir yandan Çaykara İlçemizin Yöresel yemeklerini hemşerilerimizin hizmetine sunmak amacı ile yola çıkan ?Patzi Restaurant?  bir yandan Çaykara Yöresine ait ev yapımı yiyecekleri vatandaşlarımızın hizmetine sunarken bir yandan da et ve ızgara çeşitleri ile insanlarımızın damak tadına hitap etmeye çalışacak

Neler yok ki Patzi Restaurant´ta...Büyük bir özen ile hazırlanan sabah çorbaları...Seçkin Kahvaltı çeşitleri...Canınız el yapımı erişte mi yemek istedi....Tam mekanındasınız....Büyük bir özen ile hazırlanmış el yapımıu erişteler yine büyük bir itina ile hazırlanarak geliyor sofranıza/resimler/2019-3/15/1409539632397.jpgEl yapımı Çaykara turşusundan tutun da lahanasına,gorgot çorbasına,lahana sarmasına böreğine kadar ağız tadınıza hitap edecek bir çok yiyecek ile çıkıyor Çaykara İnsanımızın karşısına "Patzi Restaurant" 

Farklı yemek menüleri güler yüzlü ve kaliteli personeli ile Çaykara İlçemize farklı bir yüz kazandırmayı başaran ?Patzi Restaurant? Çaykara Merkezde Halk Eğitim Binasının hemen karşısında Zirve Market´in yan tarafında Çaykara Halkımıza hizmet veriyor. 

PATZİ RESTAURANT NE DEMEK 

Bizler bu gün açılışa giderken Restaurant´ın ismine gözümüz takıldı.Ne demek Patzi Restaurant diye sorduk.İlginç bir öyküsü var Patzi Restaurant´ın. 

Efendim işin aslı şuymuş?Sevgili İrfan Bayraktar Kardeşimizin Küçük Kızı Meva Çakmak´a abisi Ömer Bayraktar  evin en küçük kızı olduğundan Meva Kızımıza Rumca ?Batsi?  yani kız anlamına gelen şaka ile espiri yapıyormuş. 

Sevgili Ömer´in  bu tatlı espirisi dükkanın ismi haline gelmiş.Batsi ismi biraz da Türkçeleştirilerek ?Patzi Restaurant?  olarak karşımıza çıkıvermiş.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir