Çaykara´da Evde Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açıldı

Çaykara´da Evde Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açıldı

Çaykara ?da Of Devlet Hastanesi bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri istasyonu açıldı.

Çaykara Dr.M.İlhan Durgun ilçe Hastanesi binasında  kurulan istasyon, Çaykara ve Dernekpazarı´ndaki yatalak, bakıma muhtaç, tıbbı desteğe ihtiyacı olan hastalara hizmet verecektir. 

Açılışa, Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban Uysal, Çaykara Dr.M.İlhan Durgun ilçe Hastanesi Başhekim Vekili Dr.Barış Çağlar ile yöneticiler ve sağlık personeli katıldı. /resimler/2018-11/30/1800199934868.jpgKonu ile ilgili açıklamada bulunan Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uysal, evde Sağlık Hizmetlerini Çaykara, Of, Dernekpazarı, Hayrat İlçelerimize 2 mobil istasyon ile yürüttüklerini belirterek,? Coğrafi alanın genişliği, dağınıklığı nedeni ile üçüncü bir istasyon açmak zorunlu hale gelmişti. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkıları ile 3. İstasyonumuzu Çaykara´da açmış bulunuyoruz. Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerimize bu istasyonumuz ile sağlık hizmeti  ulaştırmış olacağız. Şu anda 65 hastamız bu istasyonumuzdan Evde Bakım Hizmeti alacaktır. Yaz döneminde bu sayı 150´ye kadar çıkabilecektir, ?dedi. 

Uysal, evde Sağlık Hizmeti sunulan hastalar; Engelli hastalar, yatağa bağımlı hastalar ( Alzheimer, demans, Felç vb.) son dönem kanser hastaları ve bazı ameliyatlardan sonra kısa süreli  tıbbı desteğe  ihtiyaç duyan  hastalara verilmektedir. Son olarak; Evde Sağlık Hizmetlerinden  vatandaşlarımızın  444 38 33  nolu telefonu arayarak hasta kaydı yaptırmaları yeterli olmaktadır. .Yeni istasyonumuz bölgemize hayırlı olsun,? ifadelerini kullandı./resimler/2018-11/30/1801072123316.jpg



İlginizi Çekebilir