Çaykara´da Cumhuriyet Coşkusu

Çaykara´da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 95. Yıl Kutlamalarına Halkımız da yoğun ilgi gösterdi.

ÇAYKARA´DA CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 95. Yıl Kutlamalarına Halkımız da yoğun ilgi gösterdi.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Cumhuriyet Bayramı İle ilgili ilk Tören 28 Ekim Pazar Günü Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.

Çelenk Sunma Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Çaykara İlçemizde Görev Yapan Daire Amirleri katıldılar.

Çelenk Sunma Töreninde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı Adına Çelenklerin Atatürk Büstüne sunulmasının ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Silah Arkadaşları ve Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.İstiklal Marşı Okundu.

RESMİ TÖREN İLÇE STADYUMUNDA

Cumhuriyetimizin İlanının 75. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.

/resimler/2018-10/29/1424322256545.jpg

Çaykara Anadolu Lisesi tarafından Hazırlanıp sunulan Bayram Etkinliklerine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hikmet Aybars Hayta,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Mahalle Muhtarı Abdullah Kulaç,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,Daire Amirleri,Öğretmen ve öğrenciler ile kalabalık bir veli, topluluğu katıldı.

Törende Öğrencilerimi,zin Cumhuriyet Coşkusu gözlerinden okunurken öğrencilerimizin giydikleri renkli ve özel kıyafetler ve ellerindeki bayraklar ortaya farklı ve renkli görüntülerin çıkmasına sebep oldu.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-CUMHURİYET ORTAK ESERİMİZ

Bundan 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından ´´Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´´ düsturu ile kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur.

/resimler/2018-10/29/1426015695939.jpg


Cumhuriyet her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği çok büyük bir zaferdir. Bu nedenle yüce Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki elbirliği ile çalışacaktır.


Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarını değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş topluluklarında umut kaynağı olmuştur.

/resimler/2018-10/29/1427215072398.jpg


Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö/Pdy tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhuriyet ve demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.


 Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 HATİCE ŞAHİN´DEN CUMHURİYET ŞİİRİ

Çaykara Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencilerinden Hatice Şahin tarafından okunan ?Cumhuriyet? Şiiri öğrencilerden ve davetlilerden büyük alkış aldı.

/resimler/2018-10/29/1429154137118.jpg

MUHAMMET EREN ULU?CUMHURİYET KURULDU

Çaykara Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencilerinden Muhammet Eren Ulu tarafından okunan ?Cumhuriyet Kuruldu? Şiiri öğrencilerden ve davetlilerden büyük alkış aldı.

RÜMEYSA ŞEKER-29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Çaykara Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencilerinden Rümeysa Şeker  tarafından okunan ?Cumhuriyet Bayramı? Şiiri öğrencilerden ve davetlilerden büyük alkış aldı.

KIZ VE ERKEK FOLKLOR EKİBİPLERİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Kız ve Erkek Folklor Ekipleri hazırladıkları birbirinden güzel Folklor oyunları ile İlçe Törenlerinde sahne aldılar.

/resimler/2018-10/29/1431047889230.jpg

Öğrencilerin oynadıkları birbirinden güzel oyunlar davetlilerden büyük alkış alırken Öğrencilerin sahne performansları da Profesyonel Folklor ekiplerini aratmadı.

KOMPOZİSYON ÖDÜLLERİ KAYMAKAM ÇİĞDEM´DEN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile İlçemizde bulunan Liseler arasında düzewnlenen Kompozisyon Yarışmasında Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından Takdim edildi.

/resimler/2018-10/29/1432201015815.jpg

Kompozisyon Yarışması Birincisi:Çaykara ŞLehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Merve Cuman

Kompozisyon Yarışması İkincisi:Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Gizem Yavuz,

Kompozisyon Yarışması Üçüncüsü:Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Tuğbanur Eroğlu

CUMHURİYET KOŞUSU ÖDÜLLERİ BAŞKAN TOK´TAN

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile İlçemizde bulunan Liseler arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu Yarışmasında Dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından takdim edildi.

/resimler/2018-10/29/1433400548637.jpg

Cumhuriyet Koşusu Koşu  Yarışması Birincisi:Çaykara Anadolu  Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Bahadır Demircioğlu

Cumhuriyet Koşusu Koşu  Yarışması İkincisi:Çaykara Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Kaan Yasir Değirmenci

Cumhuriyet Koşusu Koşu  Yarışması Üçüncüsü :Çaykara Şehit Ahmet Çamur  Anadolu İmam Hatip Lisesi  Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Hüseyin Taşkın



Anahtar Kelimeler: Çaykara Cumhuriyet Coşkusu

İlginizi Çekebilir