Çaykara´da Çalışanlar Hayatlarından Memnun

Çaykara´da Çalışanlar Hayatlarından Memnun

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencisi Sare Kocaman Tarafından Hazırlanan Proje İlçemizde Büyük İlgi Gördü

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencisi Sare Kocaman´ın Bilim Fuarında Hazırlamış olduğu anket Çaykara İlçemizde büyük ilgi gördü.

26 Mayıs 2017 Tarihinde açılışı yapılan 4006 Tübitak Bilim Fuarı Etkinlikleri kapsamında Sare Kocaman´ın Çaykara İlçemiz ile ilgili olarak hazırlamış olduğu proje çalışması hem Çaykara İlçemizdeki çalışanların İlçemizden memnuniyet oranlarını hem de İlçemizin geleceği ile  ilgili çok önemli ipuçlarını karşımıza çıkarıyor./resimler/2017-6/1/1744123733101.jpgSare Kızımız Çaykara İlçemizde bulunan Yönetici,Öğretmen,Bürokrat, İşadamı ve sivil halk ile uzun bir zaman diliminde röpörtajlar yaptı. Proje kapsamında yüzlerce kişi ile görüştü Sare Kızımız.

Sonra da TÜBİTAK Bilim Fuarında Projesinin sonuçlarını Çaykara Halkımız ile paylaştı. İşte Sare Kocaman´ın sorduğu o sorular  çalışanlarımız ve de halkımızın sorulara vermiş olduğu cevaplar./resimler/2017-6/1/1635548184166.jpg1-HAYALİNİZDEKİ MESLEĞİ Mİ YAPIYORSUNUZ?

Özellikle Üniversite Sınavlarına hazırlanan ve de tercih yapacak olan arkadaşlarının ilgi duydukları meslekleri tercih etmelerine yönelik olarak sorulan bu soruya katılımcıların verdikleri cevap:

EVET

%56

HAYIR

%44

NASIL YORUMLAYALIM ?

İlçemizde çalışan Çalışanlarımız ya da katılımcılarımızın nerde ise yarısı hayallerindeki mesleği yapıyor, diğer yarısı ise yapmıyor.

2-MESLEĞİNİZDEN MEMNUN MUSUNUZ?

Yine Tercih Danışmanlığı ile ilgili bir soru.İnsanlar yaptıkları mesleklerden keyif alıyorlar mı?Yoksa zorla mı yapıyorlar.Katılımcılarımızın Ankete verdiği cevap

EVET

%86

HAYIR

%14

NASIL YORUMLAYALIM ?

İnsanlarımızın büyük bir bölümü yaptığı işini seviyor ve de yaptığı işten memnun.

3-KİŞİLİĞİNİZ MESLEĞİNİZE UYUMLU MU?

Kişilik Meslek uyumu karşılaştırmasında da önemli sonuçlar ortaya çıkıyor.İşte katılımcılarımızın ankete verdikleri cevap:

EVET

%74

HAYIR

%26

NASIL YORUMLAYALIM ?

Çalışanlarımızın büyük bir bölümü kendi kişilik özelliklerinin yaptıkları işlere uygun olduğu görüşünde birleşiyor.

4-MESLEĞİNİZDE VAZ GEÇER MİSİNİZ?

İnsanlarımızın yaptıkları mesleği bırakıp başka bir işte çalışıp çalışmama ihtimalini değerlendiren bir soru.Katılımcılarımızın ankete verdikleri cevap:

EVET

%28

HAYIR

%72

NASIL YORUMLAYALIM ?

İnsanlarımızın büyük bir bölümü kendi yaptıkları işi seviyor ve de işinde mutlu.Başka bir iş yapmak istemiyor.Her üç kişiden sadece 1 tanesi başka bir iş yaparım diyor.

5-MESLEK TERCİHİNDE ÇEVRENİN ETKİSİ OLDU MU?

Bizler insanlar olarak her alanda olduğu gibi meslek seçiminde de çok fazlab  çevremizin etkisinde kalıyoruz.İşte Sare Kızımız bunun sonucunu öğrenmek istedi.Bakalım katılımcılarımız ne cevap vermişler?

EVET

%46

HAYIR

%54

NASIL YORUMLAYALIM ?

Nerde ise 2 kişiden bir tanesi Meslek Tercihinde çevresinin etkisinde kalıyor.Kendi ilgi,istek ve yetenekleri doğrultusunda bir iş yapmak yerine çevrenin etkisi ile belki de yetenekli olmadığı bir iş yapmak durumunda kalıyor her iki kişiden bir tanesi.

6-ÇAYKARA´DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDER MİSİNİZ?

En güzel sorulardan bir tanesi bu olsa gerek.Çalışanlarımızın,İlçemizde görev yapan memurlarımızın İlçemizden memnuniyet oranını ölçen çok güzel bir soru bu.Bakalım katılımcılarımız ne cevap vermişler.

EVET

%74

HAYIR

%26

NASIL YORUMLAYALIM

İlçemizde Görev yapan Kamu Çalışanlarından her üç kişiden bir tanesi İlçemizde çalışmaktan dolayı memnun.Bize göre bu anket çok önemli.İlçemizden memnun olanlar elbette ki bizleri mutlu ediyor. Ancak memnun olmayanların da memnun olmama sebepleri araştırılabilir, sorunları giderilebilir ve de bu şekilde bu çalışanlarımızın da Çaykara İlçemizde daha verimli olmaları sağlanabilir.

PROJE BİZE NE ANLATIYOR?

Özetle Sare Kocaman Kızımızın hazırlamış olduğu proje bizlere şunu anlatıyor.

Çalışanlarımızın yarısı hayallerindeki mesleği yapmıyorlar.Yine İnsanlarımızın yarısı yaptıkları mesleği çevrenin etkisi ile seçiyor.İnsanlarımızın büyük bir bölümü yaptığı işten memnun ve de kesinlikle başka bir iş yapmayı düşünmüyor.Ve de İnsanlarımızın üçte biri yaptığı işin kişiliğine uygun olmadığını üçte ikisi ise kişiliğine uygun olduğunu düşünüyor.

Ayrıca Çalışanlarımızın üçte ikisi Çaykara İlçemizde çalışmaktan memnun.

Çaykara İlçemizde öğrencilerimizin Akademik olarak bir üst öğrenime hazırlanmasını hedefinin yanı sıra öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetler ile Ulusal ve Uluslar arası Projeler ile de öğrencilerimizin ufkunu açmaya çalışan bu şekilde öğrencilerimizin araştıran,üreten,insanlarımıza faydalı olacak olan proje ve etkinliklerine yönlendirmeye çalışan Çaykara Anadolu Lisesi 4003 Tübitak Bilim Fuarı ile bu hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Çaykara İlçemizin Meslek ve de Çalışma Profilini ortaya koyduğu için Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencimiz Sare Kocaman´a emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir