Çaykara´da Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası Günleri Başlıyor

Çaykara´da Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası Günleri Başlıyor

Çaykara´da faaliyet gösteren Ziraat Bankası Altın Tahvili Ve Altına Dayalı Kira Sertifikası İşlemleri Başlattı.

Çaykara Ziraat Bankası tarafından yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için ´Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası´ talep toplama işlemi başlattı. 

Hazine Müsteşarlığı tarafından, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası işlemleri Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilecek. Konuyla ilgili olarak TC Ziraat Bankası AŞ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası alacak müşterilerin, yastık altında duran altınlarını kayıp - çalınma riski olmadan, devlet güvencesinde yatırıma dönüştürme imkanı olacağı ve böylece ülke ekonomisine de önemli miktarda kaynak oluşturulacağı ifade edildi. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası alacak müşterilerin, vade süresince 6 ayda 1 net yüzde 1.20, yıllık ise yüzde 2.40 gelir elde edilecekleri belirtildi. İşlemlerin tamamen devlet garantisine ve hiçbir masraf alınmadan yapılacağı ifade edildi. 

Yastık altındaki altınların Ekonomiye kazandırılması için 

HAZİNE MÜŞTEŞARLIĞI güvencesinde 

Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikası İhracı 

ZİRAAT BANKASI ŞUBELERİNDE 

VADE BOYUNCA NAKİT GETİRİ  

ARA DÖNEMLERDE NAKİT ÇEKME İMKANI

VADE SONUNDA ALTIN İMKANI

Talepte bulunabilecek müşteri kitlesi: Yurtiçi / yurtdışı yerleşik gerçek kişiler 

-Kabul Edilebilecek Altınlar: 22 ve 24 ayar altınlar (üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan altınlar ve reşat altınlar hariç)

?-Vade Süresi: 2 yıl 

?-Vergi Oranı: Herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacaktır. 

?-Getiri Oranı: 6 ayda bir (6 aylık kupon/kira oranı %1,20 (Yıllık getiri oranı %2,40) olarak belirlenmiştir. Kupon/kira ödemesi Türk Lirası olarak yapılacaktır, fiziki altın ödemesi yapılmayacaktır.) 

?-Geri alım: Müşteriler istedikleri zaman tahvil/kira sertifikasını Bankamıza satabilecekler, ancak ilk 3 ay Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen %1,5 oranında iskontolu fiyat uygulanacaktır. İtfa tarihinden önceki tüm ödemeler TL olarak yapılacak olup, fiziki altın olarak ödenmesi mümkün olmayacaktır. Bankaca geri alınan kıymetler, tekrar satışa sunulmayacaktır./resimler/2017-10/13/1112446012625.jpgwww.caykaragundem  Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir