Çaykara´da Ağız Ve Diş Taraması Yapıldı

Çaykara´da Ağız Ve Diş Taraması Yapıldı

Trabzon Halk Sağlığı Kurumunun Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında Çaykara´da Kur´an kursu öğrencilerine Ağız ve diş taraması yapıldı.

Trabzon Halk Sağlığı Kurumunun Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında Gezici Diş Tarama Aracıyla yaz kur´an kurslarındaki öğrencilere Ağız ve Diş sağlığı taraması yapıldı. 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun ülkemizde başlattığı, Diş ve diş eti hastalıkları dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunudur. Genel sağlığın bir parçası olduğu halde hayatı doğrudan tehdit etmediği düşünüldüğü için gereken önemin verilmediği bu hastalıklar, toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa olan etkileri, tedavilerinin zaman ve uzmanlık gerektirmesi gibi nedenlerden dolayı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir. Diğer birçok hastalıkta olduğu gibi diş ve diş eti hastalıklarıyla mücadelede de tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanmasının gerekliliği tüm dünyada genel kabul görmektedir. 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu toplumun ağız ve diş sağlığını geliştirmek amacıyla Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında Gezici Diş Tarama Aracı Çaykara´ya gelerek yaz Kuran Kurslarındaki çocuklara yapılması kararlaştırılan ağız ve diş sağlığı taramalarına devam edildi. Çaykara İlçemizde Dt. Gönül Saltık ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından 29 çocuğa ağız ve diş taraması yapıldı.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir