Öğrenciler Manevi Değerlerimizi Öğrenmek İçin Yarışıyor

Öğrenciler Manevi Değerlerimizi Öğrenmek İçin Yarışıyor

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu ile Çaykara Müftülüğümüzün Ortaklaşa Düzenledikleri Yarışma İle Öğrencilerimiz Manevi Değerlerimizi Öğreniyor.

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu ile Çaykara Müftülüğü tarafından Ortak olarak hazırlanan?Peygamber Efendimiz(SAV)´in Hayatı Kitap Okuma Yarışması Sınavı 07 Nisan 2016 tarihinde Çaykara İlçemizde bulunan Tüm Okul Merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Çaykara Müftümüz Ali Fuat Baycan  ve Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan  ve Çaykara´lı Hayırsever İş Andamı Nizamettin Baştürk yönetiminde hazırlanan yarışmanın amacı öncelikle öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılamak.Öğrencilerin Sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak Sosyal Gelişimlerine karkı yapmanın da amaçlandığı yarışmada değerler Eğitimi kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak,kendine güven duygusunu geliştirmek gibi  kazanımlar da hedeflenmekte.

PROJENİN MİMARI ZEYNEP KILIÇ

Projenin Mimarı Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Müdür Yardımcımız Sayın Zeynep Kılıç.Zeynep Öğretmenimiz bu projesini ilk olarak Okul Müdürü İzzet Gönan Hocamız ile paylaşıyor.İzzet Öğretmenimiz ise İlçe Vaazımız Medat Şahin Hocamız ile birlikte Projeyi İlçe Müftümüz Sayın Ali Fuat Baycan Hocamıza taşıyorlar.Bu şekilde bu anlamlı ve güzel proje hayata geçmiş oluyor./resimler/2016-4/6/1209527801364.jpgÖğrencilerin Yarışma yolu ile Peygamber Efendimiz Hz.Muhammet(SAV)´i tanımalarını sağlamanın da amaçlandığı bu yarışmada öğrencilerin yaratılış gayesini bilen,milli,manevi,sosyal ve kültürel değerlerine sahip,vatanını milletini seven misyon ve misyon sahibi nesiller yetişmesine katkı sağlamak yarışmanın en büyük hedefi.

3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada İlkokul 3 ve 4. Sınıflar,Ortaokul 5,6,7 ve 8. Sınıflar ve lise 9,10,11 ve 12. Sınıflar kendi aralarında yarışacaklar.2016 Yılının Mart Ayının ilk haftasında  ilkokullara Yazar Dr.Ömer Menekşe tarafından yazılan 80 sayfalık Peygamberimi öğreniyorum kitabı,Ortaokullara Yazar Osman Keskinoğlu´nun Hazreti Peygamber´in Hayatı Siyer-i  Nebi,ve Liselere de Yine Yazar Osman Keskinoğlu´nun Hazreti Peygamberin Hayatı Siyer-i Nebi Kitapları dağıtıldı.

Yaklaşık olarak bir ay boyunca öğrenciler bu kitapları büyük bir coşku içerisinde okudular.Şimdi ise 7 Nisan 2016 Perşembe günü bu okullarda gerçekleştirilecek sınavlar ile okullarda dereceye giren öğrenciler tesbit edilmiş olacak.

15 OKUL 45 ALTIN

Çaykara´da toplam 15 Okul var Sevgili Çaykara Gündem Dostları.İlkokul,ortaokul ve liseler.Ve de Her okulun birincisine Çeyrek Altın,İkincisine Gram Altın,Üçüncüsüne ise Yarım Gram altın dağıtılacak.Bu şekilde her okula üçer altın ın dağıtılacağı yarışmada  2000 öğrenci yarışacak ve de toplamda 45 altın dağıtılmış olacak.

Daha sonra i,se bu yarışmanın ikinci etabına geçilecek Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Yarışmanın ikinci etabı İlçe bazında olacak.Okullarında ilk üç dereceyi alan öğrenciler bu defa İlçe Birinciliiği için Çaykara´da ter dökecekler.

İlkokullar,Ortaokullar ve de Liselerin ayrı ayrı yarışacakları  İlçe Yarışmlarında dereceye giren öğrencilere Organizasyon Komitesi tarafından çeşitli ve Sürpriz hediyeler takdim edilecek.

"KİTAP OKUMAYI KEYİFLİ BİR HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

En büyük hedeflerinin öğrencilerimize severek ve de isteyerek keyif alacak bir şekilde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan düzenledikleri bu yarışma ile öğrencilere yarışma yolu ile kitap okumanın keyifli dünyasını tanımalarını amaçladıklarını ifade etti./resimler/2016-4/6/1210206239404.jpgöğrencilerimizin milli,manevi ,sosyal ve de kültürel değerlere sahip bireyler olarak yetişebilmeleri i,çin milli ve manevi değerlerimizi iyi bilmeleri ve de özümsemeleri gerektiğini ifade eden Müdür İzzet GHönan bu yarışmanın en büyük amaçlarından birinin de öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi kavratmak olduğunu ifade etti.

Örnek şahsiyetlerin yaşam öykülerini öğrencilere kavratarak bu yaşam öykülerinden kendi yaşamları için pay çıkarmalarını ve yaşamlarını bu doğrultuda sürdürmelerini amaçladıklarını ifade eden Okul Müdürü İzzet Gönan bu vesile ile öğrencilerimize küçük yaşta hem kitap okumayı hem de manevi değerlerimizi öğretmeyi amaçladıklarını ifade etti.

"İNSAN YARATILIŞ GAYESİNİ BİLMELİ"

İnsanın yaratılış gayesini, bilmesi ve de Allah(C.C.)´a bu yaratılış gayesine göre ibadet etmesi gerektiğini ifade eden Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan ise bu yarışma ile öğrencilerimizin bu amaca yönelik bireyler olarak yetişmelerinin amaçlandığını ifade etti.

/resimler/2016-4/6/1428197807556.jpg

Öğrencilerin vatanını ve de milletini seven bireyler olarak yetişebilmeleri açısından bu yarışmanın iyi bir fırsat  olduğunu ifade eden İlçe Müftümüz Ali Fuat Baycan  Çaykara İlçemizin vatanını ve m,illetini sevemn bireylerden oluştuğunu bu yüzden de öğrencilerimizin yarışmaya göstermiş oldukları ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ifade ettiler.

Çaykara İlçemiz adına öğrencilerimize böylesine güzel bir organizasyon ile milli ve manevi değerlerimizi öğretmeyi amaçlayan Organizasyon Komitemize İlçemiz,öğretmenlerimiz,öğrenci ve de velilerimiz adına teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir