Çaykara Yeniden Refah Partisinden Uzungöl İçin Basın Açıklaması

Çaykara Yeniden Refah Partisinden Uzungöl İçin Basın Açıklaması

Çaykara Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İdris Akyüz tarafından Uzungöl İçin bir basın Açıklaması gerçekleştirildi

Çaykara Yeniden Refah Partisi İlçe teşkilat kurucusu ve Başkanı İdris Akyüz Uzungöl için önemli açıklamalarda bulundu. Açıklama metni şu şekilde;
Uzungöl, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biridir. Bunun yanında Uzungöl yerel halkının da, 12 ay barındığı ve de yaşam sürdüğü bir  yerdir. Burada yapılacak olan  tüm planlamaların, hem turizm gerekliliklerinin karşılanması, hem de yerel halkın sosyo ekonomik ve kültürel yapısının korunması gerekmektedir. Uzungöl, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Alanı, Sit Alanı, Kültür Koroma Alanı ve Milli Parklar dahilinde olmasından ötürü bu alanın kültürel, sosyal ve topoğrafik yapısının korunmasının yanında, turizm talebinin ve bölge insanının ihtiyaçlarına sürdürülebilir çözüm üretilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, Uzungöl için yapılmaya çalışılan trajikkomik çalışmalar ve projeler bölge insanına sosyolojik sorunlar ve  travmalar yaşatmaya sebebiyet vermektedir. Özellikle afet alanlarının ıslahı, alt yapı ve üst yapıların işlevsel hale getirilmesi, araç ve insan trafiğinin çözüme kavuşturulması, çevre kirliliğinin önlenmesi, burada bir geçmişin olduğu ve yerleşik yaşamın devam ettiğini dikkate alarak planlamaların bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir. Tüm bunların yanında, yerinde uygulanabilir, paylaşımcı, katılımcı, eşit, öngörülebilir,  kamu ve yerel halkın asgari müştereklerde mutabık kalacağı bir planın ivedilikle hayata geçmesi önem arz etmektedir.

Uzungöl'de yıllardan beridir süren bu çözümsüzlük ve  kısır döngünün, Uzungöl'e ve bölge turizmine telafisi zor zararlar vermektedir. Uzungöl, malesef bu güne kadar bu paylaşımı yapmayan hükümetler ve yöneticilerin bir sorunu ve  eseri olarak gözler önündedir. Aynı hataları tekrar ederek paylaşımdan uzak bir anlayış bugün de aynı şekilde devam etmektedir. Bu keşmekeşlik hem ülke ekonomimize, hem yerel halka hem de bölgede ciddi bir ekonomik çarkı yıllardan beri başarı ile sürdüren esnafımıza ağır maliyetler yüklemektedir. Tüm bu sorunlar yumağında radikal kararlar ile birlikte çözüm üretilmesi acil ihtiyaçtır.
Uzungöl bir dünya markasıdır. Ak Parti Hükümeti, Trabzon Büyük Şehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi Uzungöl'ün  bu sorunlar yumağına dönüşmesindeki en büyük sorumlularıdır. Geçmişte yapılan hataları halen devam ettirmeye çalışan yöneticilerimizin bu düşünceden bir an önce vazgeçip Uzungöl'ün sorunları ile yüzleşmesi ve bölgede yüz yıllardır yaşayan Uzungöllüler ile bu sorunu asgari müştereklerde birleşerek çözmesi gerekmektedir.

Çaykara Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanlığı ve genç yönetim kadromuz ile, sinerjimizi rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızdan alıp, milli görüş çizgimiz, hak için, halkımız için adalet ile yönetmeye talip olan Parti Başkanımız Sayın Fatih Erbakan'ın önderliğinde ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemiz Çaykara'da da aynı duygu ve düşünceler ile her türlü haksızlığa, adaletsizliğe karşı dik duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Daha güzel bir Çaykara ve Uzungöl için partimiz ve ekibimiz ile artık sahadayız.



İlginizi Çekebilir