Çaykara ve Dernekpazarı Muhtarları Doğalgaz İstiyor

Çaykara ve Dernekpazarı Muhtarları Doğalgaz İstiyor

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde görev yapan Muhtarlar her iki ilçeye Doğalgaz getirilmesi konusunda birlikte hareket etme kararı aldılar.

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde görev yapan muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Dernekpazarı İlçesinde bir araya geldiler.Muhtarlar buluşmasına Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu ile Dernekpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Benzer  ve her iki ilçede görev yapan muhtarlar katıldılar.

Buluşmada her iki İlçede görev yapan muhtasrlar iki ilçenin en önemli sorununun doğalgaz olduğunu ve doğalgazın ilçelere kazandırılması için ortak bir çalışmanın yürütülmesi gerektiği ifade edildi.

Doğalgaz ana boru hattının  Çaykara İlçe sınırları içerisinde bulunan Demirkapı Mahallesinden geçerek Rize’ye ulaştığı anımsatılan buluşmada Demirkapı Mahallesinden Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezi olan Uzungöl’e ve Uzungöl’den de Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerine ulaştırılabileceği ifade edildi.

Her iki İlçenin doğalgaz ile buluşturulması için Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel ve Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık’ı da ziyaret eden Muhtarlar Derneği başkan ve yöneticileri Kaymakam Adıgüzel ve Başkan aşık’tan her iki ilçenin doğalgaza kavuşturulması konusunda destek talebinde bulundular.

Muhtarlar ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan randevu alınarak her iki ilçe muhtarları olarak Başkan Zorluoğlu’nu birlikte ziyaret etme kararı da aldılar.

Muhtarlar Toplantısında Doğalgazın boru yöntemi ile her iki ilçeye kazandırılması çalışması görüşülürken alternatif yöntemler de konuşuldu.Bu yöntemlerden bir tanesi de depolama doğalgaz yöntemi olarak öne çıkhtı.

Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık her iki ilçeye depolama doğalgaz getirilmesinin günümüz mevcut koşullarına göre daha uygulanabilir bir yöntem olduğunu ifade etti.



İlginizi Çekebilir