Çaykara ve Dernek'li Muhtarlardan Başkan Zorluoğlu'na Doğalgaz Ziyareti

Çaykara ve Dernek

Çaykara Ve Dernekpazarı Muhtarlar Derneği ve Muhtarlardan oluşan bir heyet çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ziyarete Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu,Dernekpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Benzer,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Işıklı Mahalle Muhtarı Mehmet Savaş Dündar ile muhtarlar katıldılar.

Muhtarlar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette Çaykara ve Dernekpazarı Muhtarları bher iki İlçenin önemli sorunlarını Başkan Zorluoğlu ile paylaştılar.

EN ÖNEMLİ SORUN DOĞALGAZ

Ziyarette her iki ilçe Muhtarları Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinin en önemli sorunlarının her iki ilçenin ortak sorunu olan Doğalgaz sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini,her iki İlçe insanının da doğalgazı fazlası ile hak ettiğini ve bu konuda Başkan Zorluoğlundan destek beklediklerini ifade ettiler.

Ziyaret esnasında tatlı bir sürpriz de yaşandı.Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Şair Mehmet Savaş Dündar tarafından kaleme alınan iki ilçe halkının doğalgaz isteğini konu alan şiir Başkan Dündar tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’na takdim edildi.Bu tatlı sürriz gülüşmelere neden oldu.

Ziyarette Başkan Mehmet Savaş Dündar,Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün Bölgenin Davos’u olduğunu ve hem Uzungöl’ün hem de bölgenin  Bölgenin Doğalgazı fazlası ile hak ettiğini ve her konuda iki ilçenin her türlü sorununa çözüm bulan Başkan Zorluoğlu’nun bu soruna da el atmasını beklediklerini ifade etti.

BAŞKAN ZORLUOĞLU-ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Toplantıda konuyu defalarca ilgili makamlara ilettiğini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Muhtarların bu ziyaretlerinin ardından bu önemli konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile yeniden görüşeceğini,ayrıca konuyu Belediye Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a taşıyarak muhtarlarımızın sesi olmaya çalışacağını ve konuya çözüm bulabilmek için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti.

İÇME SUYU BORULARININ DEĞİŞTİRİLMESİ

Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar  tarafından Çaykara İlçesinde Yeşilalan Mahallesinden Çaykara İlçe Merkezine kadar bulunan içme suyu borularının çok eskidiklerini ve işlevlerini yitirdiklerini,yağmur yağdığı zaman insanların çeşmelerinden çamurlu su içtiklerini ve bu konunun acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.

Konu üzerine TİSKİ Genel Müdürü ile görüşen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu konu ile ilgili hazırlanan projenin 2023 yılı yatırım programına alınmasını Yeşilalan Mahallesinde büyük bir su artıtma tesisinin kurulmasını,su şebekesinin tamamının değiştirilerek insanların sağlıklı bir içme suyuna kavuşturulmasını ayrıca kanalizasyon çalışmalarının da bu proje çerçevesinde tamamlanması talimatını verdi.

OKUL İNŞAATI BAŞLIYOR

Çaykara İlçesinin en önemli sorunlarından bir tanesi olan Zeki Bilge Eğitim Kurumları banasının yıkılarak yeniden yapımı konusunda söz alan Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar senelerdir bu konuda çok büyük mücadeleler verdiklerini,okulumuzun mevcut hali ile bu okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremediğini ifade etti.

Başta Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Okul Müdürleri İbrahim Garip,Nalan Ataman ve Tayfur Demirali,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan ile birlikte senelerdir bu okulun yapımı için büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Başkan Dündar Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun destek ve katkılarını beklediklerini ifade etti.

BAŞKAN ZORLUOĞLU-OKUL İNŞAATI TAMAM

Konuya hakim olduğunu ve senelerdir Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Projenin hazırlanmasının Trabzon  Büyükşehir tarafından gerçekleştirildiğini projeyi Bakanlığa kendi elleri ile teslim edildiğini,projenin onaylanmasının büyük bir ihtimal ile kesin olduğunu ve en kısa zaman içerisinde yeni okul inşaatına başlayarak öğrencilerimizi hak ettikleri modern bir okula kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir