Çaykara Muhtarlıklarında Genç ve Kadın Yönetici Jenerasyonu Dönemi

Çaykara Muhtarlıklarında Genç ve Kadın Yönetici Jenerasyonu Dönemi

Çaykara İlçesi Muhtarlıklarında Genç Jenerasyon ve bayan Muhtarlık dönemi yaşanıyor.

Çaykara İlçesi Muhtarlıklarında Genç Jenerasyon  ve bayan Muhtarlık dönemi yaşanıyor.

32 Mahallesi bulunan Çaykara İlçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda 16 Mahalle Muhtarı görevlerine devam ederken 15 Mahalle Muhtarı ise değişti.

Yaylaönü Mahallesinde ise İtiraz var ve YSK tarafından itiraz değerlendiriliyor.

Çaykara İlçesinde yeni seçilen 15 Muhtarın Genç Jenerasyondan olmaları ve bayanların da artık Muhtar seçilmeleri gözlerden kaçmıyor.

Köknar Mahallesinde Cemile Alhan Muhtarlık seçimlerini kazanarak Genç ve Bayan bir Muhtar olarak Çaykara insanına hizmet vermeye hazırlanıyor.

Turizm Merkezi Uzungöl Muhtarlık için Mühürleri 27 yaşındaki Selman Dilek’e teslim ederek gençlere vermiş olduğu önemi bir kere daha ortaya koydu.

Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden olan Uzungöl’de Gençler sadece Turizmin içinde aktif olarak yer almıyor,siyaset ve yöneticilik alanında da gençler boy göstermeye başladı.

Çaykara İlçesinin en önemli Mahallelerinden Eğridere Mahallesinde de Gençlik Rüzgarı esti ve Eğridere Mahallesi de Muhtarlık Mühürlerini 25 Yaşındaki Esnaf Furkan Kamiloğlu’na teslim ederek gençlere vermiş olduğu önemi ortaya koydu.

Demirli Mahallesinde ise Yusuf Sever yine genç yönetici profiline uyum sağlayarak Demirli Mahallesi Muhtarlık mühürlerini almayı başardı ve Demirli Mahallesine Hizmet vermeye başladı.

KÖKNAR MUHTARI CEMİLE ALHAN 

Trabzon Çaykara Doğumlu olan Köknar Muhtarı Cemile Alhan aslen Çaykara İlçesi doğumludur ve Ziraat Yüksek Mühendisi Abdurrahim Kesimoğlu’nun kızıdır.

Trabzon lisesi mezunudur.Evli üç kız  çocuğu annesidir.

Örsa Holding,Uslu Holding ,Bey Group,ÂBM’de Genel Müdürlük ve Yöneticilik görevlerinde bulundu.

Emekli olan Cemile Alhan Köknar Mahallesinde ikamet etmektedir.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Köknar Mahalle Muhtarı seçilerek bayanların da yöneticilik alanında neleri başarabileceklerini herkese göstermiş oldu.

UZUNGÖL MUHTARI SELMAN DİLEK

1997 Trabzon, Uzungöl doğumlu Selman Dilek, ilk ve orta öğretimi Uzungöl’de, Liseyi ise Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinde okuyup mezun oldu. 2015’de  Lisansa Giriş Sınavında sözel disiplinlerde lise birincisi olarak Ankara’da tahsil görme imkanını elde etti. 2015’de Ankara’da Üniversite hayatı başladı. 2017’de yine Ankara’da bulunan Gazi Üniversitesi’ne geçiş yaparak Sosyal ilimler alanında ülke alanında birinci olan Eğitim fakültesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ‘ni bitirerek 2021’de mezun oldu. 

Memuriyeti Uzungöl’de kalmak için istemedi. Okulu Dereceyle bitirmesine  rağmen Uzungöl’de kalmayı tercih etti. 2021-2023 arasında Uzungöl’de Apart işleterek aktif ticaretle uğraştı. 

Öğrencilik yıllarından bu yana süregelen düzenli olarak Kitap Okuma alışkanlığını 2014  tarihinden beri aktif bir şekilde sürdürmektedir.. Bilhassa Tarih, Felsefe alanlarında kayda değer bilgi birikime sahib olmakla beraber bu alanlarda münferit ve ciddi yazılar yazdı. 

Şahsi kütüphanesi vardır. 2019’da İran’ı, 2020’de Macaristanı, Slovakyayı, Avusturya’yı ve Çek Cumhuriyetini, 2022’de Bosna, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Kosova’yı gezerek kültür şehirlerini görme imkanı oldu. Doğa ile barışık şehirler, kültürünü sürdüren kentler için münferit yazılar yazdı. Lise’den beri sosyal olaylara ilgili olan Muhtar Selman Dilek,, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel seçimleri sonucunda 27 yaşında Uzungöl Muhtarı seçilmeyi başardı.

EĞRİDERE MUHTARI FURKAN KAMİLOĞLU KİMDİR?

1995 yılında Çaykara Eğridere mahallesinde doğdu ilk okul ortaokul ve lise öğrenimimi Çaykara’da tamamladı.Esnaf olarak Çaykara İlçesinde yaşamını sürdüren Eğridere Muhtarı Furkan Kamiloğlu Çaykara İlçesinde çok sevilen bir genç olarak herkesim tarafından takdir ediyor.

Muhtar Furkan Kamiloğlu evli ve bir çocuk babası

Eğridere Mahallesi ile ilgili Proje ve çalışmalarını hazırlayan Muhtar Kamiloğlu seçim sürecinin tamamlanmasının ardından gençlik enerjisi ile birlikte Eğridere Mahallesine hizmet sevdası yolunda çalışmalarına başladı.



İlginizi Çekebilir