Çaykara Müftülüğünden Mazlumlara Dua,Filistin'e Vefa Programı

Çaykara Müftülüğünden Mazlumlara Dua,Filistin

Çaykara Müftülüğü tarafından İsrail Devleti’nin Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki saldırısı sonrası şehit edilen Filistin’li Müslüman Kardeşlerimiz için “Mazlumlara Dua,Filistin’e Vefa” programı gerçekleştirildi.

13 Ekim 2023 Cuma Günü Sabah Namazının ardından Çaykara Merkez Camiinde gerçekleştirilen Vefa Programına Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara İlçe Müftülük Şube Müdürü İhsan Barut,Çaykara Müftülüğü Personeli,Öğretmenler,Öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Gerçekleştirilen programda Filistin’de şehit edilen masum Müslüman kardeşlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından Filistin için dua yapıldı.

Çaykara İlçesinde öğrenim gören ve öğrenci yurtlarında ikamet eden  öğrencilerin yoğun bir katılım gerçekleştirdikleri Vefa Programının son bölümünde Çaykara Müftülüğü tarafından öğrencilere ve katılımcılara sabah kahvaltısı ikramı gerçekleştirildi.

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak gerçekleştirdikleri Vefa Programı ile ilgili şu ifadelere yer verdi.

İsrail’in Filistin’de bulunan Müslüman Kardeşlerimize yönelik olarak uygulamış olduğu insanlık dışı vahşet bir Müslüman olarak canımızı acıtıyor.Yüreğimizi sızlatıyor.Bizler de Çaykara Müftülüğü olarak Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak ve farkındalık oluşturmak amacı ile Filistin’de bulunan Müslüman Din Kardeşlerimiz için mazlumlara Dua ve Müslüman Filistin Devleti’ne destek olabilmek amacı ile örnek bir organizasyon gerçekleştirdik.

Programımıza Katılımları ile Vefa Programımıza değer katan Çaykara Kaymakamımız Sayın Gürdal Erbek,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın  Ahmet Çamurali,Müftülük Personelimiz,Öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve katılan vatandaşlarımıza Çaykara Müftülüğü olarak teşekkür ederiz.

Bu konu ile alakalı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tüm Dünyaya zaten gereken mesajları vermektedirler.Bizlerin de Çaykara Müftülüğü olarak  tüm Dünya Kamuoyundan beklentimiz bu anlamsız savaşın bir an önce bitmesi ve mazlum Müslüman din kardeşlerimizin göz yaşlarının dinmesidir.



İlginizi Çekebilir