Çaykara Mesleki Eğitim Programı Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Çaykara Mesleki Eğitim Programı Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Çaykara İlçesinde Cevdet Sunay MTAL Tarafından yürütülen Mesleki Eğitim Programı Eğitim Öğretime 3 farklı noktada devam ediyor.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çıraklık ve Yaygın Eğitim Merkezi çalışmaları kapsamında organize edilen ve Çaykara İlçesinde Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen “Mesleki Eğitim Programı” çalışmaları Çaykara İlçesinde 3 farklı merkezde devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI BEKLENİYOR

Halen 23 öğrenci ile Eğitim Öğretim çalışmalarına devam eden Mesleki Eğitim Programı yeni öğrencileri de bünyesinde barındırmaya hazır.Her hangi bir takvim sınırlaması olmadan öğrenciler arzu ettikleri zaman bu okula geçiş yapabiliyorlar.

ÇAYKARA İLÇESİNDE ÜÇ MERKEZ

Mesleki Eğitim Programı” Çaykara İlçesinde 3 farklı Merkezde gerçekleştiriliyor.

1-Patzi  Restaurant-Çaykara Merkez

2-Kılıç Ekmek Fırını-Çaykara Merkez

3-Üreten Eller Atölyesi-Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği-Elmalı Mahallesi

HAFTADA 4 GÜN STAJ 1 GÜN OKUL

Öğrenciler belirlenen Staj Merkezlerinde haftanın 4 günü staj yapacaklar,makineler başında eğitim görecekler,haftanın 1 günü ise okula devam edecekler.

ÜCRET DURUMU

Mesleki Eğitim Programı”’na devam eden öğrenciler:

1-9,10 ve 11. Sınıf Öğrencileri mevcut Asgari Ücretin üçte birini

2-12. Sınıf Öğrencileri izse Mevcut Asgari Ücretin yarısını ücret olarak alıyor.

3-Öğrencilere ayrıca Devlet tarafından kaza sigortası yapılıyor.

PROFESYONEL USTA ÖĞRETİCİLER

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Veysel Somuncu Başkanlığındaki Mesleki Eğitim Programı Teknik Ekibi profesyonel öğretmenlerden oluşuyor.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmenleri Musa Köroğlu,Yeter Yanık,Ayşegül Sayar,Mustafa Kılıç ve Elmalı Mahallesi Üreten Eller Kursu öğretmeni Hamza Demirci tüm enerjileri ile mevcut 23 öğrenciyi en mükemmel bir şekilde yetiştirerek tecrübeleri ile onlara yön vermeye çalışıyorlar.

AKTİF MESLEK ALANLARI

Mesleki Eğitim Programı aktif Meslek Alanları şu şekilde:

1-Dekoratif Ev Tekstili

2-Mobilya İç Mekan ve Tasarımı

3-Aşçılık

4-Fırıncılık

OKUL İLE İLGİLİ TEKNİK DETAYLAR

Lise öğrenimini tamamlayamayan veya hiç başlayamayan 14-65 yaş arasındaki tüm bireyler Mesleki Eğitim Programına  kayıt yaptırabiliyor.

Mesleki Eğitim Programına kayıt yaptıran öğrenciler haftanın 4 günü seçtikleri Meslek Alanlarında faaliyet gösteren ve sözleşme imzaladıkları firmada staj yapıp,1 gün ise kayıtlı oldukları okulda(Cevdet Sunay MTAL) Kültür derslerini alarak 4 yıllık öğrenimlerini tamamlayabilirler.Öğrenciler öğrenim süreleri boyunca Devlet tarafından belirlenen miktarda aylık maaş alıyorlar.

MEZUN ÖĞRENCİLERİN AVANTAJLARI

BU okulumuzdaki eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrenciler bir yandan maaş alarak lise diploması almaya hak kazanırken bir yandan ise Meslek Lisesi Diploması alarak alanlarında Usta Öğreticilik yapabilirler ve İşyeri açabilirler.

ŞUBE MÜDÜRÜ SOMUNCU ELMALI ÜRETEN ELLER KURSUNDA UYGULAMALI EĞİTİM’DE

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu 20 Ekim 2022 Perşembe Günü Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından çalışmalarına devam eden Elmalı Mahallesi Üreten Eller Atölyesinde staj yapan kursiyerleri ziyaret etti.

Şube Müdürü Somuncu’nun ziyaretine Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman  Terzioğlu,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Temel Kılıç ile Kurs öğretmenleri de katıldılar.

Ziyaret esnasında Usta Öğretici Hamza Demirci tarafından Mesleki eğitim Programı öğrencilerinin çalışmaları ile ilgili olarak Şube Müdürü Somuncu’ya bilgi verildi.

Şube Müdürü Veysel Somuncu daha sonra Üretim Stantlarını tek tek gezerek makineleri başında çalışan Kursiyer öğrenciler ile sohbet etti ve çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.



İlginizi Çekebilir