Çaykara Maraşlı Mahallesinden Kahramanmaraş'a Kardeşlik Köprüsü

Çaykara Maraşlı Mahallesinden Kahramanmaraş

Çaykara Maraşlı Mahallesi Muhtar ve sakinleri örnek bir paylaşma davranışı sergileyerek Kahramanmaraş’tan 15 aileyi 1 sene boyunca Çaykara İlçesinde iskan olarak Misafir etmek istiyor.

Çaykara Maraşlı Mahallesi Muhtar ve sakinleri örnek bir paylaşma davranışı sergileyerek Kahramanmaraş’tan 15 aileyi 1 sene boyunca Çaykara İlçesinde iskan olarak Misafir etmek istiyor.

Çaykara Maraşlı Mahallesi Muhtar ve vatandaşları Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesine dilekçe vererek Kahramanmaraş’ta deprem mağduru olan 15(0nbeş) aileyi 1 sene boyunca Çaykara Maraşlı Mahallesinde misafir etmek istediklerini ifade ettiler.

Çaykara Maraşlı Mahallesi Muhtarı Cevdet Balçık ve Mahalle sakinleri Deprem Bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza kucak açmak ve paylaşma yardımlaşma duygularını pekiştirmek amacı ile Mahallelerinin isimleri ile anılan Kahramanmaraş’tan 15(onbeş) aileyi bir sene boyunca Çaykara Maraşlı Mahallesinde misafir etmek istediklerini bildiren dilekçelerini Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığına verdiler.

Maraşlı Mahallesi Muhtarı ve vatandaşları bir sene boyunca Kahramanmaraş’tan Maraşlı Mahallesine gelecek olan 15 ailenin barınma ihtiyaçlarının yanı sıra tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir sene boyunca Çaykara İlçesine iskan etmek istiyor.

İşte Maraşlı Mahallesi Halkının Çaykara Kaymakamlığı ve  Çaykara Belediyesine verdiği dilekçe:

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

ÇAYKARA/TRABZON

Bizler Trabzon çaykara İlçesi maaşlı mahallesi sakinleriyiz.

Ülkemizde meydana gelen yıkıcı deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.

Mahallemizin adını anılmasına vesile olan mahallemizde meftun bulunan Maraşlı Saçaklızade Osman Efendinin adına ithafen depremden mağdur olan kardeş şehrimiz Kahramanmaraş’lı 15 (Onbeş) aileyi bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir yıl süre ile iskan etmek istiyoruz.

Devletimizin denetiminde olacak şekilde mahalle sakinleri olarak kapılarımızı depremden etkilenen Kahramanmaraşlı kardeşlerimize açmış bulunmaktayız.

Kamuoyunun dikkatine sunarız.  Saygılarımızla..

 

Üye                                        üye                                  Maraşlı Mahalle Muhtarı

Hüseyin BOSTAN            İsmail SOYSAL                                Cevdet BALCIK

İRTİBAT TEL: 

Maraşlı Mahallesi Muhtarlığı 

Cevdet BALCIK (Muhtar)            : 0 536 201 61 73

 0 505 508 00 06

Çaykara Kaymakamlığı                   0 462 616 10 16

Çaykara Belediye Başkanlığı

Hanefi TOK (Belediye Başkanı)  :  0 533 763 68 72

MUHTAR BALÇIK-KARDEŞLERİMİZE GÖNÜL KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Maraşlı Mahallesi Muhtarı Cevdet Balçık,depremden dolayı duyfduğu üzüntüyü ifade ederek tarihsel bağlarının bulunduğu ve Karadeniz Bölgesinde Maraşlı Mahallesi ismi ile anılmalarına vesile olan Maraşlı Saçaklızade Osman Efendi vesilesi ile tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini,bu vesile ile depremde zarar gören 15(onbeş) aileyi barınma ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde 1 sene boyunca Çaykara İlçesine İskan almak istediklerini bu konu ile ilgili dilekçelerini Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesine verdiklerini ifade etti. 

MARAŞLI SAÇAKLIZADE OSMAN EFENDİ KİMDİR

Saçaklızade Osman Efendi’nin,  Of  İlçesinde, özellikle Çaykara Paçan Köyü ve çevresindeki çalışmaları sonucunda halk, İslâmiyet'i kabul ettiği rivayet edilmektedir.. Çevresinde çok derin izler bırakan Saçaklızade, Paçan Köyünde vefat etmiş ve köy camii önünde türbesi yapılmıştır. Paçan Köyü, bu yüzden ''Maraşlı'' adını almıştır.

Peki buraya neden ve niçin geldi?

 Maraş’tan  Karadeniz Of taraflarına devletçe gönderilmiş veya gitmiştir. Çevresinde Bir aile değil de bir gurup ailelerle gitmiş olduğu düşünülmelidir.

DOĞUMU: 

Maraş’ta 1484’de doğdu.

SOYU: Maraş'ta Saçaklı ailesindendir. Maraş'ta yetişip ilim tahsil etmiş, zamanının müderris (Profesör) ve ilim adamlarından icazet (diploma) almıştır.

ÖĞRENİMİ

Maraş’ta okudu, Maraş’ta yetişti. Maraş’tan Karadenize kıraat ilmini götürdü. Mütefennin (Fen bilgini. Fizik, kimya, matematik ve biyolojiye verilen ortak ad.) bir müderristir.

KİMİNLE GELDİ: 

Maraşlı Saçaklızade Osman Efendi (3) Of'a geldiği zaman tek değildi.  Yanında ikisi  kardeşi (Saçaklızade  Muhammet ve Maraşlı İlyas Efendi) olmak üzere üç  kişi daha vardı.  Bunlardan dördüncü kişinin  adı Hasan Efendi (Osman Efendi’nin kardeşi veya amcasının oğlu) olduğu kesindir.

ÖLÜMÜ:

 Of’ta 1541’de vefat etmiştir. Alimin, mezar taşında Maraşlı Osman Efendi yazdığı için Karadeniz halkı onu Saçaklızade değil de,  Maraşlı Osman Efendi olarak tanıdı.



İlginizi Çekebilir