Çaykara Karaçam'da 100 Kadına Yönelik Momografi Taraması

Çaykara Karaçam

Karaçam Muhtarlığı ve Çaykara M.İlhan Durgun Hastanesi İşbirliği ile Çaykara İlçesinde 100 Kadına Yönelik Momografi Taraması gerçekleştirildi.

Trabzon’un Çaykara İlçesine bağlı Karaçam mahallesinde 100 kadına yönelik olarak Momografi olarak bilinen Kadınlarda Meme Hastalıklarının teşhisi amaçlı Momografi taraması gerçekleştirildi.

Karaçam Mahallesi Muhtarı Alaaddin Şeker ile Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Hastanede Momografi cihazının bulunmaması sebebi ile Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Peker tarafından Of Devlet Hastanesi ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen görüşme neticesinde Of Devlet Hastanesine ait 1 adet Momografi Görüntüleme cihazı haftanın bir günü Çaykara İlçesine tahsis edildi.

Dört hafta boyunca her hafta 25 kadın Karaçam Mahallesinden minibüsler ile Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesine getirildi.Burada giriş işlemleri gerçekleştirilen bayanlar daha sonra minibüsler ile Of Devlet Hastanesine giderek Momografi taraması gerçekleştirdiler.

Momografi tarama sonuçları Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi ekranına düşüyor ve hastane personeli tarafından Momografi Cihazında görüntülemesi gerçekleştirilen bayanlar sonuçlar ile ilgili olarak bilgilendiriliyor.

MOMOGRAFİ NEDİR?

Meme hastalıklarının tarama ve teşhisinde yaygın olarak kullanılan mamografi, düşük doz “X” ışını kullanarak yapılan radyolojik bir görüntüleme sistemidir. Özellikle meme kanserinin erken teşhisi için yaygın olarak kullanılan mamografi genellikle 40 yaşından sonra rutin olarak uygulanmaktadır. Mamografinin radyasyon riski oluşturup oluşturmadığı hastalar tarafından endişe edilen durumların başında gelmektedir. Mamografi sırasında uygulanan radyasyon dozu çok düşük olup kanıtlanmış herhangi bir zararı bulunmamaktadır. 

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir