Çaykara İmam Hatip'ten İki Trabzon İkinciliği

Çaykara İmam Hatip

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hafızlık Yarışması ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması Trabzon İl Finallerinde Çaykara İlçesinden Meryem Bektaş ve Hümeyra Şahin Trabzon İl İkincisi olmayı başardılar.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmanın Trabzon finalleri 22 Aralık 2021 Çarşamba Günü Trabzon Araklı Hamit Özdağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma sonucunda Genç Kızlar Hafızlık Yarışması Kategorisinde Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Meryem Bektaş Trabzon İl İkincisi olmayı başardı.

Yarışmanın diğer kategorisi olan Genç Kızlar Kur’an-ı Kerimi yüzden okuma yarışmasında ise Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Hümeyra Şahin  Trabzon İl İkincisi olmayı başardı.

YARIŞMALARI TANIYALIM

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Millî Eğitimin genel amaçları ve Anadolu imam hatip liselerinin kuruluş misyonu çerçevesinde, okullarda öğrenim gören öğrencilerin ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmesini sağlamak,  kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla "Mesleki Yarışmalar" düzenlenmektedir.

Yaklaşık 40 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Mesleki Yarışmalar"; Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve Hafızlık Yarışması, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması kategorilerinde düzenlenmektedir.

2021-2022 eğitim öğretim yılında, Trabzon İl geneli   Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan mesleki yarışmalardan ilki olan "Genç Kızlar Hafızlık Yarışması ve Genç Kızlar Kur’an-ı Kerimi Yüzden Okuma Yarışması, İlimiz imam hatip liselerinde öğrenim gören  kız öğrencilerin katılımıyla 22.10.2021 Çarşamba  günü koordinatör okul Araklı Hamit Özdağ Kız Anadolu  İmam Hatip Lisesinde düzenlendi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Hatip' Trabzon İkinciliği

İlginizi Çekebilir