Çaykara İlçesinin Geleceğin Mucitleri Türkiye Finallerinde

Çaykara İlçesinin Geleceğin Mucitleri Türkiye Finallerinde

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışmasında Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri Ekibi ilk üç sırada yer almayı başararak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışmasında Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri Ekibi ilk üç sırada yer almayı başararak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Bilim Kahramanları B2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışması Bölge Finali 2 Mart 2024 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu First Lego League Challenge turnuvasına 36000 okul arasından katılım sağlamıştı.

 Okul Müdürü Tayfur Demirali, Türkçe Öğretmeni Işılay Atasoy ve Matematik Öğretmeni Kübra Nur Türker tarafından oluşturulan Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Ekibi 23 Takımın katılım gösterdiği Ankara’da gerçekleştirilen Bölge Finallerinde ilk üç sırada yer alarak Türkiye Finallerine katılım sağlamaya hak kazandı.

Zeki Bilge Ortaokulu Mucitler Ekibi 2023 Yılında da yine Ankara’da gerçekleştirilen Turnuvada Bölge Şampiyonu olarak Türkiye Finallerine katılım sağlamaya hak kazanmıştı.

Trabzon’lu öğrenciler üst üste iki yıl Türkiye Finallerine katılım sağlamayı başardılar.

BÖLGE FİNALLERİ 5 AYRI İLDE YAPILDI

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışması Bölge Finalleri İstanbul,Ankara,Eskişehir,İzmir ve Mersin olmak üzere toplam 5 ayrı şehirde gerçekleştirildi.

GELECEĞİN MUCİTLERİNİN PROJELERİNİ TANIYALIM:

PROJEMİZİ TANIYALIM

Takım, robot kategorisinde kendileri tasarladıkları ve yazılımını yazdıkları robot ile belirlenen 15 görevi 2,5 dk da tamamlayarak puan kazanacaklardır. Yenilikçi fikir kategorisinde ise enerji hakkında bilgi toplamak amacıyla ilk olarak enerji bakanlığının yenilenebilir enerji bölümü ile çevrim içi bağlantı kuruldu. Aynı zamanda ilçede bulunan HES ile yüzyüze görüştüler ve bilgilerini geliştirmeye devam ettiler .Son görüşmeleri ise kendilerine projenin bu kategorisinde destek çıkacak ve menejerlik  yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile iletişime geçildi.  Zeki Bilge Mucitleri aynı zamanda öz değerler kategorisinde de etkin çalışmalar yapıyor. 

TÜRKİYE FİNALİ 16-17 MART’TA İZMİR’DE

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışması Türkiye Finalleri 16-17 Mart 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek.Finallerinde dereceye giren okullar İzmir’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerinde Yarışma Hakkını elde ettiler.

FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE,NEDİR?

 Dünya çapında bir turnuva olup her sene belirlenen bir konu üzerine düzenlenen bir robot yarışmasıdır. Robot turnuvasının yanı sıra yenilikçi fikir ve öz değerler gibi kategorileri de içerisinde barındırmaktadır. Programın her sene küresel bir soruna işaret eden teması bulunmaktadır.2024 Yılının  konusu Sanat ve Teknoloji üzerine olup yapılan araştırmalar bu çerçeve de yürütülmektedir.

Katılımcı takımlar bu sezon teması kapsamında belirlenen sorunları tartışır ve sorunlardan biri özelinde yenilikçi bir çözüm geliştirirler. Bilim insanları gibi yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışacak olan takım üyeleri ayrıca sezon özelinde belirlenen görevleri tamamlamak üzere robot tasarlar ve program yazarlar. Program değerleri kapsamında takım çalışması, işbirlikli öğrenme, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerisi, arkadaşça rekabet gibi konularda da deneyim kazanırlar.

Takımlar hazırladıkları çalışmaları katıldıkları yerel turnuvalarda jürilere sunar, robot maçlarına çıkar ve yaptıkları çalışmaları katılımcı akranları ve ziyaretçilerle paylaşma fırsatı elde ederler. Takımlar yerel turnuvalarda elde ettikleri başarıya göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanırlar.

 

 



İlginizi Çekebilir