Çaykara İlçesinde Muhtarlar Günü Kutlandı

Çaykara İlçesinde Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

İlki 2015 Yılında kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü Çaykara İlçesinde 19 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE ÇELENK SUNMA TÖRENİ

İlk olarak saat 09.00´de Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen Çelenk Sunma Törenine İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,Çaykara İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Yönetim kurulu üyeleri ,Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri ile çok sayıda muhtar katıldı .

Çaykara Muhtarlar Derneği Adına Başkan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk  tarafından Atatürk Büstüne Çelenk konuldu

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk tarafından Muhtarlar Derneği Birliğinin mesajı okundu

KAYMAKAM ERBEK MUHTARLARI TEBRİK ETTİ

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,,Yönetim Kurulu Üyeleri ve Muhtarları Makamında kabul ederek tebrik etti.

Muhtarlar ile uzun süre sohbet eden Kaymakam Ebek,hem Muhtarların bu özel günlerini kutladı hem de muhtarların sorunlarını dinledi.

KAYMAKAM  GÜRDAL ERBEK,MUHTARLARIMIZ HİZMETİN TEMEL YAPI TAŞLARI

Sohbet toplantısında Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, 19 Ekim Muhtarlar Günü ile ilgili bir konuşma yaptı.

Her yıl 19 Ekim´de kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarların bu mutlu günlerini kutlayan  Çaykara Kaymakamı  Gürdal Erbek, muhtarlık müessesesinin dün olduğu gibi bugünde idari yapının en önemli yapı taşı olduğunu söyledi.

Kaymakam Gürdal Erbek,konuşmasına şu şekilde devam etti.

Muhtarlık müessesesi 1828´den bu yana 194 yıllık bir tarih, deneyim ve birikimiyle, kentin en küçük yapıtaşı mahallelere hizmet vermekte, aynı zamanda devletin temsilcisi olarak da kamusal bir görev yapmaktadır. Belediyeler ve halkın arasındaki köprü görevini gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi, bizlerin de mesai arkadaşı, mahalle ve köylerdeki gözümüz ve kulağımız olmaktadır.

Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza bu özel gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü´nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum dedi.

BAŞKAN TOK-MUHTARLAR EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ 

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

 Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık müessesi, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır.

Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek 32 mahallemizde gözümüz, kulağımızdır. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katarken, biz de bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için 7/24 esasıyla çalışıyoruz.

Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlarımız, aynı zaman da halkımızın da sesi olmaktadır. Vatandaşlarımız ile bire bir en yakın görüşme ve sorunlarını tespit etme imkanlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de üstlenmektedir.

Çaykara İlçemizin  değişim ve gelişim sürecinde büyük emeği bulunan muhtarlarımıza belediye olarak her konuda yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz. Sorumlu oldukları bölgeleri çok iyi tanıyan mahalle muhtarlarımızın destekleriyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma ve uygulama imkanı buluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapmaya çalışan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım ifadelerine yer verdi.

BAŞKANÖZTÜRK-HER ZAMAN İNSANLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı  Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk  19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile programda bir mesaj yayınladı.

Başkan Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi.

Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 194 Yaşında. 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Türkiye muhtarlar konfederasyonunun girişimleri neticesinde 19 Ekim 2015 tarihinde resmi gazete de yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra bütün yurt da 19 Ekim resmi olarak muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 

Türkiye Genelinde 7.sını kutladığımız muhtarlar günümüz yüreğimizdeki bütün dualarımızı ülkemizin huzuru güvenliği ve selameti için gece gündüz demeden ülke sınırları veya sınırları dışında görev yapan kahraman silahlı kuvvetler mensuplarına gönderiyor ve onları canı gönülden selamlıyor her zaman her yerde onlarla birlikte olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Rabbim Mehmetçiğimizi, polisimizi her türlü kazalardan belalardan görünüz görünmez bütün musibetlerden korusun inşallah. Rabbim yar ve yardımcıları olsun." 

Mesajında Vatandaşların devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu belirten Öztürk "Muhtarlarımız devletle vatandaş arasında büyük bir köprü vazifesi görmekte. Geçmişe dönüp baktığımızda halk arasında muhtarla sadece bir evraka mühür basıp, imza atan kişiler olarak nitelendirilirdi. Muhtarlık seçimlerinde aday sayıları az olurdu. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarımıza göstermiş olduğu ilgi vermiş olduğu değer muhtarlık müessesinin önemini, değerini yeniden ön plana çıkmasına vesile oldu. Muhtarlarımıza saygınlık arttı, seçimlerde her mahallede muhtarlar adete seçilmek için yarışa girdi. Muhtarlarımız devlet anlayışımızda önemli bir yer tutmaktadır. Bu öneme binaen 2015 yılında 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Muhtarlık camiasına ikinci baharını yaşatan devlet başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, içişleri bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya, 19 Ekim tarihini muhtarlar gününün kabulü için gece gündüz demeden çalışan ve bu uğurda büyük çaba harcayan Türkiye muhtarlar konfederasyonu onursal genel başkanımız Hüseyin Akdeniz'e, Türkiye muhtarlar konfederasyonu başkanı Bekir Aktürk'e ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.



İlginizi Çekebilir