Çaykara İlçesinde İstiklal Marşı ve Akif Coşkusu

Çaykara İlçesinde İstiklal Marşı ve Akif Coşkusu

Trabzon’un Çaykara İlçesinde İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşı Yazarımız Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği gerçekleştirildi.

Trabzon’un Çaykara İlçesinde İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşı Yazarımız Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği gerçekleştirildi.

Programda İstiklal Marşının kabul edilişinin 103. Yıl dönümü  kutlanırken İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy da gerçekleştirilen çeşitli törenler ile anıldı.

 İstiklal Marşının kabul edilişinin 103. Yıl dönümü günü olan 12 Mart 2024´de Çaykara Belediyesi Konferans  salonunda gerçekleştirilen Resmi Tören İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulu tarafından hazırlandı.

Gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni ve Resmi Programa  Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Kurum ve Daire Amirleri,Siyasi Parti İlçe Başkanları,Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri,öğretmenler,öğrenciler ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmenlerinden Osman Küçükusta tarafından gerçekleştirildi. 

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerin sahneye konulduğu programda ayrıca Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerinden Mehmet Akyüz tarafından İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşını yazmış olduğu ortam temsili olarak canlandırıldı.

MEHMET AKİF ERSOY´UN HAYATI

İstiklal Marşı Yazarımız Milli Şair Mehmet Akif Ersoy´un hayatını anlatan belgesel büyük bir ilgi ile izlendi.

ÖĞRENCİLERDEN ŞİİR DİNLETİSİ

Gerçekleştirilen programda Zeki Bilge Ortaokulu öğrencileri tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.

12 MART ORATORYOSU BÜYÜLEDİ

Müzik Öğretmeni Fatih Günay’ın Rehberliğinde Programlarını sunan Zeki Bilge Ortaokulu 12 Mart Oratoryosu muhteşem sahne performansı ile izleyenleri büyüledi.

KAREOGRAFİ BÜYÜLEDİ

Zerki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Bayrak Marşı Kareografisi muhteşem görsel efektleri ve muhteşem görünümü ile izleyenleri büyüledi.

MÜZİK DİNLETİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Müzik Öğretmeni Fatih Günay Yönetiminde hazırlanan dramatizasyonlu müzik gösterisi hem görsel efektleri hem de öğrencilerin sahne performansı ile programa katılım sağlayanlar tarafından çok beğenildi.

 



İlginizi Çekebilir