Çaykara İlçesinde İlk Belediye Başkan Adayı Turizmci Murat Akyüz

Çaykara İlçesinde İlk Belediye Başkan Adayı Turizmci Murat Akyüz

Uzungöl’de Turizm İşletmecisi Murat Akyüz 31Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Çaykara Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.

Uzungöl’de Turizm İşletmecisi Murat Akyüz 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Çaykara Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.

Turizm Merkezi Uzungöl’de ve Çaykara İlçesinde çeşitli STK Kuruluşlarında görev alan Turizm İşletmecisi Murat Akyüz halen Uzungöl’de Turizm İşletmeciliği işi ile ilgileniyor.

Murat Akyüz 31 Mart 2024 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Çaykara Belediye Başkanlığına Aday olduğunu gerçekleştirmiş olduğu bir Basın Açıklaması ile gerçekleştirdi.

Murat Akyüz’ün Basın Açıklaması şu şekilde;

Değerli çaykaralılar

İlçemiz bölgenin ekonomisine önemli katkılar sunan bir yerdir. Bölgemize sunduğu katkıyı ilçemize katamıyor. Emek vermeden istemek olmaz.  İlçemizi ziyaret eden misafirlerimize vermiş olduğumuz hizmetin misafirlerimizi mutlu ediyor mu..? 

Yıllarca turizme öncülük edenler misafirlerimizi memnun edip geri yollayıp her sene kat kat üstüne koyarak gelen misafirlerimize vermiş olduğumuz hizmetin son yıllarda geriye gittiğini görebiliyor muyuz..? 

 İlçemizin turizmine hizmet veren ,turizmden gelir elde eden insanımızın rabbimizin bir lütfu olduğunu bilerek doğru hizmet anlayışı içinde sağlıklı bir  hizmet veremedik, bunun karşılığı olarak  her kesimden haklı ve haksız çok eleştirilere maruz kaldık . 

 Bizler biraz olsun iğneyi kendimize batıramadık yaptığımız yanlışları göremedik veya görmek istemedik.

Doğu Karadeniz Bölgesine milyarlarca dolarlık katkı sunan ilçemizin ve ona bağlı Uzungöl mahallemizin imarı yok . imar olmadığı için insanımızın gelen arz ve talebin karşılığında yapmış oldukları yatırımların eleştirildiği ve yıkım kararı alıp yıkıldığını gördük.  Uygulanabilir imar yürürlüğe girseydi her şeyin imara uygun bir şekilde yapılacaktı . 

 İmarsız yapılar iyileştirilir kötü olanların yıkılıp yerine imara uygun yapılar yapılırdı.

 İlçemizde sanayi, tarım, hayvancılık olmaz olabilecek en önemli şey turizm . Turizm solaklı vadisinin bitiminden Haldızen dağlarının tepelerine kadar planlayıp projendirilip halka arzı yapılmadıkça bölgemizin insanı bizlere gelen misafirlerimize karşı  tutum ve davranışları iyi olmasını bekleyemeyiz.Solaklı vadisi belediyeler birliği kurulup bölgenin en etkin ve yetkili insanlarını bir araya getirip işbirliği kurup ortak hareket ederek her belediye kendi uhdesindeki bölgeyi düzenleyip turizmin hizmetine sunması gerekir.

Çaykara Belediyesi bünyesinde halkımıza hizmet verecek proje ofisi kurulması gerekir. İlçemizde ki turizm potansiyelini çeşitlendirmek için ekolojik tarım turizm çiftliklerini kurup mahallelerimize  sertifikalı organik tarım çiftçilerini oluşturulmalı ve turizme hizmet noktasında gereken her türlü desteği vermeliyiz. 

Proje ofisi ilçemizdeki her müteşebbise katkı sunacak projeler destek olacak Avrupa Birliği bünyesindeki tüm projelerden haberdar edilecek avrupa birliği hibelerinin insanımızın emrine sunacağız.

İlçemizde sağlık turizmine hizmet edecek kliniklerin açılmasına destek verilecek , müteşebbislerin ilçemizi tercih etmelerine yardımcı olacağız.

Çaykara esnaf ve sanatkarlar odasının etkin işlev görebilmesi sağlanacak yaşanan tüm olumsuzluklarda beraber yürünecek eksikleri giderilecek . Odamızın yeni bir yere taşınıp esnafımıza layık bir bina ile hizmet vermesi sağlanacak.

 İlçemizin esnaflarına misafirlere karşı davranış biçimlerini değiştirebilecek eğitimler ,konferanslar verilecek, Avrupa birliği destekleri projeler ile sağlanacak.

İlçemizin yatırımcısına engel olunmayacak resmi tüm işlemlerde yardımcı olunacak önü kesilmeyecek . İlçemize bağlı köy,yayla,mezra yolları iyileştirilecek ana yollar asfaltlanacak yaylarda yapılacak yayla evlerin projeleri belediye tarafından hazırlanacak ona uygun projelerle yayla evleri yenilenecek. İnsanlarımızın müktesep hakları korunacak

 İlçemizin merkezindeki park ve trafik sorununa çözümler üretilecek yaşanan keşmekeşliğin önlenmesi için azami gayret gösterilecek.

 İlçemizde haksız kazanç elde etmeye çalışanlarla  azami mücadele edilecek. Misafirlerimize zarar verecek her oluşum karşısında dik duracağız.

 Kötü görüntü arz eden her şeyin  yıkımı yapılacak görselliğe uygun hale getirilecek. Yerleşik halkın hakkına ne belediye ne de bir başkasının müdahele etmesine ,elinden alınmasına izin verilmeyecek .

Halkın ve hakkın rızasının dışında bir eylemin içinde olmayacağız.

Gücümüzü makamdan değil,halkın ta kendisinden alacağız.kimseyi ötekileştirmeden hakkını hukukunun savunucusu olacağız.

İlçemizde hizmet eden insanımızın önceliği olacak  turizmin tüm paydaşlarıyla beraber hareket edip hizmet kalitesini yükseltmemiz önceliğimiz olacaktır.

       Belediyecilik hizmetinde herkesin karşılığı olacaktır. 

        Aziz çaykaralılar;

        Benim adım Murat Akyüz 

 Çaykara Uzungöl de doğdum 53 yaşındayım evliyim 1 kız iki erkek evlat babasıyım. Yedi yaşına kadar yolu, suyu ,elektriği olmayan eski bir ahşap evde doğdum.  Maddi durumumuz iyi değildi . ilk ve orta okulu Uzungöl de okudum. Lisede çaykarada okurken ilçe esnafının çok kadir şinaslığını gördüm . İlçemizin esnafı maddi durumumuz iyi olmadığı halde hep yardımcı olmaya çalıştı. Okurken yazın çalışırdım. 1987 yılında İstanbul da önce bir restaurantta çalıştım. Sonra inşaat çavuşluğu yaptım. 1988 de Antalya ya gittim turistik tesislerde çalıştım. 1989 da Uzungöl e geldim. İnan kardeşler  alabalık tesislerinde çalıştım. Askere gittim ordu evinde askerliğimi yaptım . 1993  te Uzungöl pansiyon adı altında pansiyon açtım. 1992 den 1996 yılına kadar  inanlarda çalıştım. 1996 yılında Uzungöl belediyesinin altındaki lokantayı aldım. 2007 yılına kadar lokantacılık yaptım. Bu arada 2000 yılında bilardo salonu ve mevcut otelim oradaki pansiyonlarımı çoğalttım. Bu süreçte Uzungöl’de turizmle alakalı tüm oluşumların içinde oldum.

 Yönetimde bulundum. Başkanlık yaptım. Uzungölde yaşanabilecek her olumsuzluklara karşı aksiyon aldım. 

2007 den sonraki süreçte Uzungöl motel adı altında turizme hizmet vermeye devam ettim. İlçemizde rahmetli Rıfat Taşkın amcamızın telkinleriyle kefalet kooperatifinde denetleme kurulu üyeliğine alındım.  Sonra esnaf ve Sanaatkarlar odası yönetim kurulu üyesi oldum . 

Oda olarak almış olduğum Avrupa birliği projesi ekolojik tarım turizm projesini başarıyla yürüterek Trabzon da ses getirdik. Sonra Çaykara Esnaf Odası Başkanı seçildim . 

Beş sene bu görevi ifa ederken . Trabzon esnaf odaları birliğine disiplin kurulu üyeliğine devam ettim. 2013 Yılında Uzungöl de imardan dolayı  yatırım izni alamadığımız için Trabzon da ela honak adında A Grubu TURSAB  seyahat ecentası açtım .2015 yılında Trabzon Yomra’da Yomra Residence adında  üç yıldızlı otel açtık.

  2018 Uzungöl’de imarın gelmesiyle Otel İnşaat  izni alarak otel Hayat Rose adı altında otel inşa ettik. 2019 da Yomra’da Yomra da bahar Residence Apart otel açtık. Son olarak TrabzonTrabzon Yalıncak’ta yeni otel inşa ettik. Yakında turizmin hizmetinde olacak. Başarılı bir iş insanı olarak ekmeğimi kazandığım ilçeme ve insanlarına hizmet etmeye sözde değil özde hizmetkar olmaya geldim.

        Ömrümün çoğunu beraber yaşadığım çaykaranın güzel insanlarına tecrübe ve yeteneklerimle hizmet etmeye kimsenin adamı ve adayı olmaya değil her kesin her kesimin hizmetine amade olmaya adayım. Hizmet noktasında yaşadığımız sıkıntıları kolaylaştırmak sorunlarınıza sıkıntılarınıza ortak olacak bir anlayışla gerçek misyon yüklemeye ve vizyonel bir bakışla yönetmeye adayım.

     Zorlukları kolaylaştırmaya sıkıntıları çözmeye adayım.

   31 MAR 2024 

   31 MAR 2024 YEREL YÖNETİMLER SEÇİMLERİNDE ÇAYKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM….



İlginizi Çekebilir