Çaykara Esnaf Sanatkarlar Odası Ali şükrü Aydın İle Devam Dedi

Çaykara Esnaf Sanatkarlar Odası Ali şükrü Aydın İle Devam Dedi

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası 25.Olağan Genel Kurulunda Ali Şükrü Aydın 172 oy ile yeniden başkanlığa seçildi.

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası  seçimli 25.Olağan Genel Kurul toplantısı 8 Mart 2022 Salı Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Esnafların çok yoğun bir katılım gerçekleştirdikleri Olağan Genel Kurula  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Harun Gönan,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP  Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda ilk olarak Geçici Divan Kurulu oluşturuldu.Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Harun Gönan Divan Kurulu Geçici Başkanlığına seçilirken Ekrem yılmaz Başkan vekilliğine,Levent Pabuçcu,Osman Saylan ve Orhan Yıldırım ise Geçici Divan Kurulu üyeliklerine seçildiler.

AÇILIŞ KONUŞMASI BAŞKAN TOK’TAN

Divan Kurulu Başkanı tarafından gündemin okunmasının ardından açılış konuşması Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından gerçekleştirildi.

Konuşmasında Çaykara insanının her yönü ile farklı ve özel bir insan olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara esnafının da farklı ve özel olduğunu,Çaykara esnafının paylaşma,yardımlaşma ve birlikte hareket etme anlamında her zaman özel bir yere sahip olduğunu Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Genel Kuruluna göstermiş olduğu bu yoğun katılımın bunun en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.

Konuşmasında günümüzün en önemli gündem maddesinin Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş olduğunu anımsatan Başkan Tok Ülkemizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gündemi yakından takip ettiğini ve insanlarımız için her türlü tedbirin alındığını,Ülkemizin hiçbir yerinde olduğu gibi Çaykara İlçesinde de market ve alışveriş merkezlerinin tüm raflarının dolu olduğunu vatandaşlarımızın aradıkları her ürüne kolaylıkla ulaşabildiklerini ifade etti.

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odasının İlçemizin en önemli Kurumlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Tok dostane bir şekilde devam eden seçim sürecinde her iki adaya da hizmet sevdası yolunda minnet borçlu olduklarını,kazanan adaya başarı dileklerini iletti.

İKİ LİSTE YARIŞTI

Çaykara Esnaf Ve Sanatkarlar Odası 25.Genel Kurulunda iki liste yarıştı.Çaykara İlçesinin iki sevilen Esnafı Ali Şükrü Aydın ile Ahmet Kürşat Kırmacı’nın listeleri Çaykara İlçesine hizmet verebilmek için yarıştı.

GENEL-KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Genel Kurulda söz alan Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi ve Uzungöl Esnaflarından Bayram Genel, İslam dininin ticarete çok büyük önem verdiğini bu açıdan esnaflık müessesesinin insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri bakımından son derece önemli olduğunu ifade etti.

 Konuşmasında “Komşusu aç iken kendisi tok olan bizden değildir” hadisi şerifini anımsatan Bayram Genel, esnaflık müessesesinin aynı zamanda paylaşma,dayanışma ve işbirliği ile birlikte hareket etme anlamına geldiğini Çaykara İlçesinde bunun çok güzel örneklerine hep birlikte tanıklık ettiklerini sözlerine ekledi.

COŞKUN BAYRAKTAR’DAN KONUŞMA

Genel Kurulda söz alan Çaykara Esnaflarından Coşkun Bayraktar seçilecek olan yeni yönetim kurulunun Çaykara Esnafının her sorun u ile ilgilenmesi ve bu sorunlara çözüm bulma gayreti içerisinde olmasını,düzenli toplantılar gerçekleştirerek Çaykara İlçesinde bulunan esnafların sorunlarını gündeme getirmesi talebinde bulundu.

Daha sonra Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları okundu ve oy birliği ile onaylandılar.

Gündemin son bölümünde ise Genel Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerine geçildi.

BEYAZ LİSTE BAŞKAN ADAYI Ali Şükrü Aydın

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Yaşar Bal

2-Beyhan Gedikoğlu

3-İdris Akyüz

4-Aydın Soylu(Mehmet Oğlu)

5-Şenol Şen

6-Hüseyin Alamanoğlu

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-İbrahim Tabanoğlu

2-Ali Yavuz

3-Veysel Onat

4-Ramazan Parlak

5-Engin Akyüz

6-İsmail Hakkı Ayaz

7-Mehmet Coşkun

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

1-Deniz Şener

2-Volkan Deniz

3-Ahmet Kalma

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

1-Orhan Yıldırım

2-Salih Gosgoroğlu

3-Fazlı Gündoğan

MAVİ LİSTE BAŞKAN ADAYI Ahmet Kürşat Kırmacı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Savaş Öksüz

2-Mustafa İnan

3-Deniz Şener

4-Adem Karaca

5-Orhan Kazancı

6-Ali Yavuz

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Gökmen Kılıç

2-Mustafa Liman

3-Aydoğan Kama

4-Recep Koçin

5-Yunus Becerikli

6-Yavuz Yüce

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

1-Gökhan Çakır

2-Ahmet İbrahimağaoğlu

3-Orhan İnce

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

1-İlker Özer

2-Muhammet Hanefi Dündar

3-Fatih Kurt

Genel Kurulda   328 oy kullanıldı.Bu oylardan 320 tanesi geçerli olurken 8 oy ise geçersiz kabul edildi.  

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından Ali Şükrü Aydın geçerli 320 oyun 172 tanesini alarak  Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığa seçildi ve Listesi yeni yönetim kurulunu oluşturdu.

Rakibi Ahmet Kürşat Kırmacı ise 148 oy aldı.



İlginizi Çekebilir