Çaykara Damla'sını Akçaabat'a Gelin Gönderdi

Çaykara Damla

İlçemiz Taşkıran Mahallesinden Emekli Öğretmen Merhum Cahit Çelebi’nin kızı Damla ile Akçaabat’tan Cihat Akın’ın Kına Törenleri Uzungöl’de gerçekleştirildi.

7 Eylül 2022 Çarşamba akşamı Uzungöl Yeşilköşk Restaurant’ta gerçekleştirilen Kına Töreni muhteşem bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

Genç Çiftlerin Kına  Törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün,Çaykara Eğitiminin Duayen İsmi,çok uzun seneler Uzungöl’de topluma yüzlerce öğrenci yetiştiren Emekli Öğretmen Cevat Şahin,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt ile Müdür Baş Yardımcısı Zihni Boz ve Müdür Yardımcısı Adnan Dağhan,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İHOO Müdürü Zennur Sezer,Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ile yoğun bir davetli topluluğu katıldılar.

Aslen İlçemiz Taşkıran Mahallesinden olup ismi Uzungöl ile özdeşleşen 1979 yılından 2016 yılına kadar aralıksız olarak 37 sene öğretmen olarak,örnek bir toplum insanı olarak,başarılı bir yönetici olarak ve de en önemlisi toplumun her kesimi ile kurmuş olduğu mükemmel iletişim ve alçakgönüllülüğü ile Uzungöl’de herkesin yüreğinde taht kuran,2014 yılında yakalandığı mide kanseri hastalığı ile 3 sene mücadele ettikten sonra 2017 yılında aramızdan ayrılan Merhum Cahit Çelebi ile Emine Çelebi’nin dünyalar güzeli kızları Türkçe Öğretmeni Damla Çelebi ile Akçaabatlı olan ve Uzungöl’de öğretmen olarak görev yapan Fatma & Hüseyin Akın çiftinin yakışıklı oğulları Cihat Akın’ın kına törenlerinde tabiri caiz ise insan seli yaşandı.

Genç çiftlerin Düğün Törenleri ise 9 Eylül 2022 Cuma Akşamı Akçaabat’ta gerçekleştirilecek.

Genç çiftlerin Kına Törenlerinde Uzungöl düğünlerinin vaz geçilmeyen iki ismi Erol Akyüz ile Ahmet Karaca sahne aldılar.Sanatçıların çaldıkları birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde Kına törenine katılan davetliler gönüllerince bir akşam yaşadılar.

Yaş pasta ve Takı Töreni ile devam eden Kına Törenlerinde özellikle takı töreni esnasında Kına Gecesine katılan misafirler uzun kuyruklar oluşturarak hem genç çiftleri tebrik ettiler hem de mutluluklarına ortak oldular.

Kına töreninin son bölümünde ise Gelin Damla Çelebi için Kına Yakma töreni gerçekleştirildi.Birbirinden güzel görsel efektler eşliğinde sahneye davet edilen Gelin Damla Çelebi,kızların birbirinden güzel görsel efektleri eşliğinde oyun havaları ile sahnede muhteşem bir gösteri yaptılar ve daha sonra ise Kına töreni gerçekleştirildi.

Kına Törenine katılan davetliler birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde unutamayacakları muhteşem bir gece yaşadılar.

Öte yandan Kına Törenine ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Abdullah Augün’ün sahibi olduğu Uzungöl’lü Genç Turizmci Kadir Aygün’ün yöneticiliğini üstlendiği Uzungöl Yeşilköşk Restaurant mükemmel ve şık tasarımı,personelinin güler yüzlü ve sıcak ev sahipliği ve Uzungöl’e kuş bakışı bakan muhteşem görüntüsü ile her zaman olduğu gibi misafirlere muhteşem bir ev sahipliği yaptı.

Genç çiftlerin Kına Törenleri aile fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlilik kararı ile birlikte ömürlerinin en mutlu,en güzel ve de en anlamlı kararlarını alan Damla & Cihat Akın  çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



İlginizi Çekebilir