Çaykara Belediye Başkanı Tok,Turizm Merkezi Uzungöl'de HES Projesi İstemiyor

Çaykara Belediye Başkanı Tok,Turizm Merkezi Uzungöl

Çaykara Belediye Başkanı Tok,Turizm Merkezi Uzungöl'de HES Projesi İstemiyor

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Turizm Merkezi Uzungöl’de gerçekleştirilmek istenen HES Projesine daha önceki senelerde de karşı olduğunu,bunu demeçlerinde dile getirdiğini ve bu gün de gerçekleştirilmek istenen HES Projesine karşı olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Hanefi Tok Uzungöl’de gerçekleştirilmek istenen HES Projesi ile ilgili bir Basın Açıklaması gerçekleştirdi.Başkan Tok’un Basın Açıklaması şu şekilde:

Solaklı Vadisinde günümüzde 7 adet Elektrik santrali bulunmaktadır.Solaklı Vadisinin su debisi bellidir ve ancak mevcut olan Elektrik Santrallerinin su ihtiyacını giderebilmektedir.Bölgeye yapılacak daha fazla HES Santrali derelerin can suyunun da yok olması ve doğal dengenin bozulması anlamı taşımaktadır.

Çaykara İlçesi ve mahallelerinde 40 KM’lik bir havzada 7 adet elektrik santrali bulunmaktadır ve derelerimizin can suyu dahi kalmamıştır.Bu durum çevre açısından çok önemli bir sorun oluşturmaktadır.

Ülkemizin tabi ki enerjiye ihtiyacı vardır ve bunun için Elektrik santrallerinin de yapılması gerekmektedir.

Ancak burada çok önemli bir noktaya değinmek isterim.Unutulmamalıdır ki Uzungöl Ülkemizin en önemli Turizm merkezlerinden bir tanesidir ve her yıl yerli ve yabancı milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmekte ve Döviz olarak Ülke ekonomisine çok önemli bir katkı sağlamaktadır.

Doğal güzelliği ile Ülkemizin en önemli Turizm Merkezlerinden olan Uzungöl’ün doğal dengesinin korunması gerekmektedirve bu açıdan gerçekleştirilmek istenen HES Projesi Turizm Merkezi Uzungöl’ün doğal yapısı ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir.

Ben Hanefi Tok olarak ve de Çaykara Belediye Başkanı olarak açıkça ifade ediyorum bundan sonra Çaykara İlçesinde yapılacak olan tüm HES’lere karşı olduğum gibi Turizm Merkezi Uzungöl’e yapılması planlanan HES Projesini istemiyorum. 

HES Projeleri ile ilgili ne Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ne de Çaykara Belediyemizin her hangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.Ayrıca Uzungöl HES ile ilgili Çaykara Belediyesi olarak hiçbir şekilde hiçbir kuruma her hangi bir onay kesinlikle verilmiş değildir.Hiç bir şirkete tarafımızdan kesinlikle bir yetki belgesi asla verilmemiştir.Konunun yerel yönetimler ile hiçbir şekilde alakası yoktur.Konu tamamen Bakanlığın uygulamasıdır.

Trabzonspor HES yeni bir konu değildir.20 Seneden bu yana gündemde olan bir konudur.Proje ile ilgili Bakanlıktan gerekli izinler alınmıştır.Yetkili firma alana gelerek çalışmalara başlamıştır.

Bu süreç içerisinde gerek Trabzon Büyükşehir Belediyesine gerekse Çaykara Belediyemize her hangi bir başvuru olmamıştır.

Süreç tamamen bizin dışımızda gelişmektedir.

Çaykara Belediye Başkanı olarak benim durduğum nokta ise başta Uzungöl HES olmak üzere Çaykara İlçesinde yapılacak olan tüm Hes Projelerine dün de karşı idim.Bu gün de karşıyım.Yarında karşı olmaya devam edeceğim.



Yusuf ergin
4.04.2024 18:01:08
Hesin karşısında olup bu duruşunuzdan dolayı sizi Tebrik ediyorum sayin başkanım

Mehmet mutluoğlu
5.04.2024 00:03:59
Hüseyin belediye başkanımızın behislere karşı olmasını açıklaması son derece sevindirici ve güzeldir ama bu yetmez. İlçemizin Belediye Başkanı olarak gerekli girişimlerde bulunarak bunu durdurulması ve gerekli girişimlerde bulunması şarttır.

lokman Özelsagiroglu
5.04.2024 07:02:38
Karşı olmanız,kuru bir söz olarak kalmamalı, millete çağrı yaparak büyük tepkiler ortaya konmalıdır. Mitingler duzenlemelisiniz.Bu onurlu bir durum olacaktir.

İlhan Aydınlı
5.04.2024 12:38:46
Sayın Başkan Hesler konusu daki dik duruşunuzu destekliyoruz,bölgemizin ölümü niteliğindeki bu oluşumlar.turizmimizide aksi yönde etkilemektedir,lütfen izin vermeyin bu konuda bize ne görev düşerse arkanızdayız..saygılar

Muhammet ÇELEBİ
5.04.2024 23:09:41
Sayın başkanımızı duruşu sebebiyle tebrik ediyorum. Halkımız maalesef bu konuda duyarsız davranıyor. Derelerimizi randa kurban etmeyelim. Bırakın derelerimiz özgür aksın

İlginizi Çekebilir