Çaykara ve Dernekpazarı´nın Sorunları Masaya Yatırıldı

Çaykara ve Dernekpazarı´nın Sorunları Masaya Yatırıldı

Trabzon Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinin sorunlarının ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Trabzon´da hizmet veren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin öncülüğünde, Dernek yönetimi, Muhtarlar ve STK Başkanları Trabzon´da bulunan dernek lokalinde bir araya gelerek Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinin sorunlarını masaya yatırdı. Bunlarla ilgili yapılması gerekenler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda, gerek siyasi, gerekse de yerel yöneticilerin sorunların çözümü noktasında birlik olması çağrısı yapıldı. Katılımcılar tek tek söz alarak, toplantının kesinlikle birilerinin eleştirmek olmadığını amaçlarının bölgenin sorunlarını konuşarak hep birlikte çözüm yolları aramak olduğunu ifade ettiler.

TEK HEDEFİMİZ; ÇAYKARA VE DERNEKPAZARI İLÇELERİNE HİZMET ETMEKTİR

Ülkemizin değişik yerlerinde Çaykaralı bürokratlarımız varken, maalesef Trabzon´da son yıllarda Çaykaralı bürokratlarımızın azaldığını ifade eden Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin, ?son yıllarda siyasiler Çaykara´nın nüfusuna bakarak kararlar alıyorlar. Ama bir gerçek var ki, İl genelinde yaşayan 27 bin Çaykara ve Dernekpazarı hemşerilerimizi yok sayıyorlar. Bizler yeterli ölçüde örgütlenemediğimiz ve sosyal organizasyonları yapmadığımız için hemşerilerimizin layıkıyla gelecek yerlere getirmek için sıkıntı yaşıyoruz. Yıllardır Çaykara ve Dernekpazarlı milletvekili Trabzon´da listelere giremiyor. Özellikle Trabzon milletvekili olacak kişinin yerlinin yerlisi olması lazım. Trabzon´un, Çaykara ve Uzungöl´ün sorunları içinde yaşayanlar Trabzon´a ve yöremize katkısı olur,? dedi./resimler/2018-11/12/0000402256235.jpgZengin, Çözümü yakalamak için sesimizi duyan, bize gönül kapısını açacak olan bir büyükşehir Belediye başkanı lazım. Trabzon´da Büyükşehir Belediyesine sevdiğimiz iki Çaykaralı ağabeyimiz aday adayı oldu. Birisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan diğeri ise İşadamı Türgay Gümüş. Her ikisi de kendi alanlarında başarılı ve düzgün insanlar. İnşallah diğer partilerden de Çaykaralı aday adayları çıkar. Öncelikle bunları desteklememiz lazım. Özellikle Uzungöl´ün sorunlarını Trabzon Büyükşehir Belediyesinden çözmemiz lazım. İlk olarak başlattığımız ve önümüzdeki günlerde devam edeceğimiz, Çaykara ve Dernekpazarı´nın sorunlarının masaya yatırdığımız bu toplantıda Başkanlarımız, Muhtarlarımız, STK temsilcilerini hiçbir siyası ayrımı yapmaksızın bölgemizin sorunlarını hep birlikte tartışarak çözüm aramalıyız. Burada açık ve şeffaf bir şekilde en iyi ve en kaliteli hizmeti arıyoruz. Partiler üstü bir toplantının olması, Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma derneğimizin güzelliklerinde biri de budur. Siyasi parti, din, dil ayrımı olmadan hepimiz Çaykara için en iyisini yapmak için çalışacağız. Çaykara ve Dernekpazarı belediye başkanları için çeşitli partilerden aday adayı olacak tüm arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Herkese aynı mesafedeyiz. Amacımız burada birlik ve beraberliği sağlamaktır. Elbette ki birbirimize karşı eleştiriler olacaktır. Hedefimiz; birbirimizi kırmadan, birbirimizi anlayarak Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerine hizmet etmek olmalıdır,? ifadesini kullandı.

Toplantı sonunda şu kararlar alındı.

1-Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında, Çaykara-Dernekpazarı Halk meclisi oluşturulması.

2-Yöremizin tamamının Turizm alanı olarak açıklanması. 15-20 yıllık turizm mastır planlarının oluşturulması.

3-Yöremiz turizminin 3-4 aylık zaman dilimleri değil, yılın 12 ayına yayılacak şekilde planlamaların yapılması.

4-Uzungöl´ün altyapı sorunlarının çözülmesi konusunda çalışmaların yapılması.

5-Uzungöl´den Ovit dağına kadar kayak merkezlerinin oluşturulması.

6-Çaykara ve Dernekpazarı mezralarında Safari Parklarının oluşturulması.

Toplantıda alınan kararla, önümüzdeki günlerde çok daha geniş katılımlarla bir araya gelineceği vurgusu yapıldı. /resimler/2018-11/11/2358419127907.jpg



Arif GÜRSOY
12.11.2018 08:34:38
Öncelikle Muvaffakıyetler dilerim.Son yıllarda Çaykara´mızın Trabzon´da ve Ülke genelinde siyasetten ekonomiden sosyal ve kültürel yönden yeterince gündem olamaması, marka değerinin düşmesi hepimizin bir eksikliğidir.Yapılan bu toplantı bir nebze olsun hemşehrilerimizin ben değil biz anlayışıyla olaylara bakmasını amaç Ülke, amaç Çaykara ise gerisi teferruattır yaklaşımı ile kısır çekişmelerden uzaklaşarak derneğimizin ve diğer STK´larında katkıları ile geleceğe dönük umut ve isteklerimizi pekiştirerek yolumuza devam etmeliyiz.Selam ve Dua ile.....

İlginizi Çekebilir