Çaykara Şehitlerini Kucakladı

Çaykara Şehitlerini Kucakladı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü 104. Yıl Etkinlikleri Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli Organizasyonlar ile devam ediyor.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü 104. Yıl Etkinlikleri Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli Organizasyonlar ile devam ediyor.

18 Mart 2019 Pazartesi Günü İlçe Merkezinde gerçekleştirilen Resmi Törenlerin ardından İlçemizde bulunan Şehit Mezarları ziyaret edilerek dualar okundu ve ailelere bir kere daha taziye mesajları iletildi. /resimler/2019-3/19/1113292335581.jpgYOĞUN PROTOKOL KATILIMI

Şehitlerimizin Kabristan ziyaretlerine Çaykara Protokolü yoğun bir katılım gösterdi.Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aybars Hayta,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,Çaykara Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve İrfan Topal,Daire Amirleri,öğretmenler,öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı

KAYMAKAM ÇİĞDEM-ŞEHİTLERİMİZ VARLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR

Tarihimizin emsalsiz Kahramanlık Destanları ile dop dolu olduğunu ve ecdadımızın bu cennet vatanı canı pahasına koruyarak,canını siper ederek savunduğunu anımsatarak konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Çanakkale Savaşlarının tarihimizin en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olduğunu sözlerine ekledi./resimler/2019-3/19/1114442492959.jpgÇanakkale savaşlarının Milletimizin tüm Dünyaya Çanakkale Geçilmez Destanını ezberlettiği Dünya tarihinin en önemli savaşlarından bir tanesi olduğunu anımsatan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Çanakkale Savaşlarının bir Milletin Yüreğini ortaya koyarak,canını düşmanın önüne siper ederek ve Kahramanlık Destanı yazarak Dünya Tarihinin Altın Sayfalarındaki yerini almayı başardığını sözlerine ekledi.

Tüm Ülkemizde olduğu gibi Çaykara İlçemizden olup Şehit olan Kahraman Vatan Evlatlarını bir kere daha Rahmet ve Minnet ile andıklarını anımsatan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem bu Özel günde hem Şehitlerimizin Kabirlerini ziyaret ederek onlara karşı en doğal görevimizi yerine getirdiğimizi hem de eli öpülesi yürekleri gururlu Kahraman Şehit Ailelerini bu özel günde ziyaret ederek Millet olarak her zaman  yanlarında olduğumuzu göstermiş olduğumuzu sözlerine ekledi.

İLK DURAK ŞEHİT AHMET ÇAMUR

Protokol Heyeti İlk Ziyaretlerini İlçemiz Soğanlı Mahallesine gerçekleştirdi.Özel Harekat Polisi Şehit Başkomiser  Ahmet Çamur için kabri başında Resmi bir Tören düzenlendi.

Şehit Başkomiser Ahmet Çamur´un Ailesi ile birlikte gerçekleştirilen törende Şehidimiz için Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi./resimler/2019-3/19/1116165150971.jpgÇaykara Müftüsü Abdurrahman Koç tarafından ise hem Şehidimiz Ahmet Çamur hem de Tüm Şehitlerimiz için dualar okundu

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen Törende öğrenciler tarafından Yasin-i Şerif okundu.

Ayrıca Uzungöl´lü Genç Şair Mehmet İnan tarafından kaleme alına ?Şehit Ahmet Çamur? isimli Şiir Törende seslendirildi.

ÇAMBAŞI´DA İNSAN SELİ

İlçemiz Çambaşı Mahallesinde gerçekleştirilen Resmi Törende adeta insan seli yaşandı.Özellikle Çambaşı Halkının yoğun bir ilgi gösterdiği Resmi Tören kalabalık bir ortamda gerçekleştirildi.

Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen Resmi törende öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu./resimler/2019-3/19/1117313590014.jpgÇaykara Müftüsü Abdurrahman Koç tarafından okunan duanın ardından Kaymakam Salih Çiğdem tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

İlçemiz Çambaşı Mahallesinde 3 Şehidimiz bulunuyor.

Bu Şehitlerimiz:

Şehit Orhan Sancar

Şehit Bülent Dinç

Şehit Kemal Bakal

ŞEHİT İHSAN MUTLU DUALARLA ANILDI

İlçemiz Elmalı Mahallesinde bulunan Şehit İhsan Mutlu´nun mezarı başında Resmi Tören gerçekleştirildi.

Anma Törenine Protokol Üyelerinin yanı sıra Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Keleş de katıldı./resimler/2019-3/19/1118531094826.jpgİlçemiz Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen resmi törende Kur´an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç tarafından okunan duanın ardından Kaymakam Salih Çiğdem tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

ŞEHİT MEHMET AYGÜN İÇİN TÖREN

Şehit Mehmet Aygün Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı.

Anma Törenine Protokol Üyelerinin yanı sıra Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Keleş de katıldı

Programda Şehidimiz için Yasin-i Şerif okunurken Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç tarafından okunan duanın ardından Kaymakam Salih Çiğdem tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

Ayrıca Programın ardından Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından törene katılan öğrencilere çikolata ikramı gerçekleştirildi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir