Çaykara-Karaçam Karayolunda Çile Bitmek Bilmiyor!

Çaykara-Karaçam Karayolunda Çile Bitmek Bilmiyor!

Çaykara- Karaçam Mahallesi arasında 19 yıldır yapılmayı bekleyen 15 kilometrelik yolda vatandaşın çilesi bitmek bilmiyor.

Yapımı yılan hikâyesine dönen ve yaklaşık 19 yıldır tamamlanamayan Çaykara ?Köknar-Karaçam gurup yolu Yılan hikâyesine dönerek yörede yaşan vatandaşları mağdur ettiği gibi çileden de çıkardı. 

19 yıldan beri her seçim öncesinde siyasilerin yolun yapılma sözü verilen ve 1996 yılında ilk ihalesi yapılan yaklaşık 15 kilometrelik, Karaçam-Köknar gurup yolunun tam 19 yıldır bitirilememesi çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.  

Çaykara-Uzungöl yolu, Karaçam deresi ile Solaklı deresinin birleştiği yerden 19 yıl önce başlayan ve Karaçam girişine kadar 15 kilometre olan yolun yıllar süren çalışmalardan sonra hala bitirilememesi ve yılan hikâyesine dönmesi, Çaykara´nın en kalabalık nüfusun yaşadığı Karaçam ve Köknar mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ile aynı güzergâhı kullanarak Bayburt´a geçen sürücülerin büyük tepkisine neden oluyor.

Rusların 1916 yılında Rize´den başlayarak Of, Çaykara bölgesini ve Trabzon´u işgali süresince Çaykara´dan Bayburt´a geçebilmek için sahilden en kısa yol olarak o günün koşullarında tamamen insan eliyle yaparak hizmete soktuğu aynı yol, yıllardır yöre insanı tarafından kullanılıyor. Daha sonra D-915-Of-Çaykara-Bayburt Karayolları ağına dâhil edilen bu yolun Solaklı Vadisi boyunca yer alan Çamlıbel, Köknar, Karaçam ve Derebaşı yerleşim alanlarından geçerek Soğanlı dağını aşıp Bayburt´a ulaşmayı sağlıyor. 19 yıldır birçok kere ihale edilen ve bir türlü sağlıklı bir çalışma yapılamayan yol için yaklaşık 2 ay önce tekrar ihale yapıldı. Yolun yapımını üstlenen yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasına rağmen çalışmalara hala başlanamadı. 

"19 YILDIR YOLUN BİTMEMESİNİN İZAHI OLMALI"

Trabzon sahilinden Bayburt´a ulaşımın sağlanmasında en kısa yol olduğunu söyleyen yöre halkı, 1916 yılında Ruslar tarafından insan eliyle yapılan yolun, günümüz gelişen ülkemize yakışmadığını belirterek 19 yıldır 15 kilometrelik yolun hangi gerekçelerle yapılamadığını öğrenmek istediklerini ifade ettiler. 

Bu güne kadar bir ?arpa boyu´  yol alınabildiğini söyleyen yöre halkı, ?Bu yolun mevzusunu çocuklar babalarında hikâye şeklinde dinliyordu. Bu bir hikâye olmaktan çıkıp, 15 kilometre yolun 19 yılda yılan hikâyesine döndü. Her gelen müteahhit işi bir süre sonra bırakıyor. Bunun bir gerekçesi ve izahı olmalı,?dediler..

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir