Çaykara İçin Kupa Akşamı

Çaykara İçin Kupa Akşamı

Çaykara Kaymakamlığı Futbol Turnuvasında bu akşam Final Heyecanı yaşanacak.Kupada bu akşam oynanacak olan Üçüncülük ve Final Müsabakalarının ardından 2018 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası tamamlanmış olacak.

Çaykara Kaymakamlığı Futbol Turnuvasında bu akşam Final Heyecanı yaşanacak.Kupada bu akşam oynanacak olan Üçüncülük ve Final Müsabakalarının ardından 2018 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası tamamlanmış olacak.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi tarafından Geleneksel olarak hazırlanan ve de Organizasyonu Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Çaykara Kaymakamlık Kupası 17 Mayıs 2018 Tarihinde başlamıştı.

Çaykara İlçemize farklı bir renk ve güzellik katan Kaymakamlık Kupası  Futbol Turnuvası Ramazan Ayı boyunca Çaykara Halkımız tarafından çok büyük bir ilgi gördü.Ramazan akşamlarına farklı bir renk ve de güzellik katan Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası İlçemizdeki Mahallelerimiz arasındaki birlik,beraberlik ve de kardeşlik duygularını da pekiştirdi.

19 Takımın katılımı ile başlayan Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası bu akşam oynanacak olan 2 karşılaşma ile tamamlanmış olacak.

ZENO VE KALUSA FC ÜÇÜNCÜLÜK İÇİN SAHADA

2018 Yılı Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasının en renkli ve özel takımlarından Zeno Spor ile Kalusa FC bu akşam Üçüncülük maçı için sahada olacaklar./resimler/2018-6/7/1345301575961.jpg

Turnuvanın Güçlü Ekiplerinden Zeno Spor İstikrarlı ve Güzel Futbolunu Üçüncülük Kupası ile Taçlandırmak İstiyor

Turnuvanın en büyük Şampiyonluk Adayları arasında gösterilen ancak Yarı Finalde Güçlü Karaçam Mahallesi takımına kaybederek Final Şansını kaybeden Zeno Spor bu akşamkazanarak Kaymakamlık Kupasında Üçüncülük Kupasının sahibi olmak istiyor.

Yarı Finalde Son Şampiyon Eğridere Spor ile başa baş mücadele eden Eğridere Mahallemizin diğer Ekibi Kalusa FC ise Üçüncülük Kupasını kazanarak Eğridere Mahallesine iki Kupa ile çıkmak istiyor.

/resimler/2018-6/7/1346203891374.jpgKalusa FC Eğridere´ye Üçüncülük Kupası İle Çıkmak İstiyor

Kaymakamlık Kupası Üçüncülük Maçı bu Akşam Saat 22.00´da başlayacak.

Turnuvanın başarılı hakemi Erol Malkoç´un yöneteceği müsabaka saat 22.00´da başlayacak.

VE ŞAMPİYONLUK MAÇI

2018 Yılı Kaymakamlık Kupası Şampiyonu ise saat 23.00´da başlayacak olan karşılaşma ile belli olacak.Turnuvanın iki güçlü ekibi Karaçam Mahallesi ile Eğridere Spor Şampiyonluk ipini göğüsleyebilmek için bu akşam sahaya çıkacak.

/resimler/2018-6/7/1351413412335.jpg

Son Şampiyon Eğridere Spor Geleneği Bozmak İstemiyor

Turnuvanın güçlü ekibi Karaçam mahallesi Turnuvadaki istikrarlı çıkışını bu akşiam da devam ettirerek Karaçam Mahallesine Şampiyonluk Kupası ile dönmek istiyor.

Son Şampiyon Eğridere Spor ise geleneği bozmak istemiyor.Çaykara İlçemizde Kaymakamlık Kupası tarihinde en fazlakupayı kazanan ekip olan ve de bu alanda kırılması güç bir rekoru elinde bulunduran Eğridere Spor Şampiyonluk müzesine bu akşam bir Kupa vdaha koymak için sahaya çıkacak.

/resimler/2018-6/7/1352415769145.jpg

Turnuvanın Güçlü Ekibi Karaçam Mahallesi Sahurda Karaçam´ı Şampiyonluk Kupası ve Araç Kornaları  İle Uyandırmak İstiyor

Turnuvanın başarılı hakemi Erol Malkoç´un yöneteceği 2018 Yılı Şampiyonluk müsabakası saat 23.00´da başlayacak

KARŞILAŞMANIN ARDINDAN KUPA TÖRENİ

Bu Akşam oynanacak olan Üçüncülük ve de Final Müsabakalarının ardından ise Kupa Töreni gerçekleştirilecek.Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve Protokol Üyeleri tarafından Turnuvada dereceye girecek olan Takımlara kupa ve madalyaları takdim edilecek.

İŞTE KUPA TÖREN PROGRAMI

1-HAKEMLERE PLAKET

2018 Yılı Kaymakamlık Kupası karşılaşmalarını çok büyük bir başarı ile yöneten ve de 17 akşamda toplamda 44 maç yöneten Turnuva Hakemleri, Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmenimiz Cemil Güner ile Çaykara Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni  Erol Malkoç´a Organizasyon Komitesi tarafından Plaket Takdimi yapılacak

2-EN CENTİLMEN TAKIMA KUPA

Organizasyon Komitesi tarafından Turnuvanın en Centilmen Takımı seçilecek olan Takıma Centilmenlik Kupası verilecek.

3-TURNUVA DÖRDÜNCÜSÜNE MADALYA

Turnuvayı Dördüncü olarak tamamlayacak olan Takım Oyuncularına Madalya Takdimi gerçekleştirilecek

4-ÜÇÜNCÜLÜK KUPASI VE MADALYA

Turnuvayı Üçüncü tamamlayan Takıma Üçüncülük Kupası ve Oyuncularına ise Madalya takdimi gerçekleştirilecek

5-TURNUVA İKİNCİSİNE KUPA VE MADALYA

Turnuıvayı ikinci olarak Tamamlayan Takım İkincilik Kupasının sahibi olurken ayrıca oyunculara da Madalya takdimi gerçekleştirilecek

6-ŞAMPİYONA KUPA VE MADALYA

Turnuva Şampiyonu olacak olan Takım 2018 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupasının sahibi olacak aynı zamanda oyuncular da madalya ile ödüllendirilecek.

TATLI BİR NOSTALJİ

Tatlı bir anı ile bitirelim Kupa Akşamı haberimizi?Efendim haberimizde de yazdık.Turnuvanın Final Müsabakasında bu akşam Eğridere Spor ile Karaçam Mahallesi karşı karşıya gelecekler.

Söz konusu olan Karaçam ve Eğridere olunca hafızalarımız bizleri 1980´li senelere taşıdı.Ve de o senelerde yaşanan tatlı sımsıcak bir öyküyü sizlerle paylaşmak istedik.

Efendim 1980´li yıllar.Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasının Çaykara İlçemizin vaz geçilmez etkinliği olduğu seneler.Eğridere Spor Futbol takımının kupalara ambargo koyduğu yıllar.

O senelerde Eğridere Spor her maçını çok farklı kazanıyor.Tesadüf bu ya.Grup Maçında Eğridere Spor ile Karaçam Mahallesi karşı karşıya geliyorlar.Maç Sonucu:

Karaçam Spor:1    Eğridere Spor  :15

Tabi Karaçam Spor oyuncuları üzgün bir şekilde Karaçam Mahallesine dönerler.Mahallede Futbol meraklısı yaşlı bir dede sonucu merak eder ve de oyunculardan bir tanesine sorar.

-An e Dursun?Medinan ebeksedi osimeron

(Dursun bu gün hangi takım ile Oynadınız) diye soruyor dedemiz

-Medo Ğorğoranisin ebeksema an e babuga

(Eğridere Spor ile oynadık Dede diyor delikanlımız.)

-An Galon.Bosa gole esiredin

(İyi diyor dedemiz.Sonra soruyor.Kaç gol attınız.)

-Enan golin Esirame ebabuga

(Dede 1 tane gol attık )

-An bosa Gole Efayedin

(Dede soruyor bu defa.Kaç Gol yediniz Diyor

Delikanlımız biraz da utana sıkıla cevap veriyor

-15 tane gole afağame E Babuga

(Dede 15 tane gol yedik diyor delikanlımız.

Dede şaşırıyor bu sonuca.Delikanlıya cevap veremiyor.Sadece ne yaptınız der gibi delikanlının gözünün içine bakıyor.Bu defa delikanlı hepimizi kahkahalara boğan o güzel espiri ile cevap veriyor Yaşlı dedemize.

-An E Babuga?İ Ğorğoraslizes Omon Do Livripol ebezane

(Dede diyor Delikanlımız.Eğridere Spor Futbol Takımı Liverpool Gibi Top oynuyor)

O zamanlar Liverpol Avrupanın en güçlü en popüler ekiplerinden bir tanesi.Ve de Delikanlımız bu espiri ile Dedemizi ikna etmeye çalışmış.Ve de bu tatlı anı senelerdir hoş bir anı olarak dilimizde kalmış.

Evet bu akşam İki Takım tekrar karşı karşıya geliyor.Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrit olduğuna göre bu akşam hep birlikte izleyip göreceğiz.Hangi Takım Real Madrit gibi oynuyor.Karaçam Mahallesi mi yoksa Eğridere Spor mu.

Hep birlikte bekleyip göreceğiz Efendim?

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara İçin Kupa Akşamı

İlginizi Çekebilir