Çaykara Mehmet´ine Ağladı!

Çaykara Mehmet´ine Ağladı!

Önceki gün denizde boğularak hayatını kaybeden Çaykara´nın sevilen esnaflarından Mehmet Albayrak (44) gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Ailesi ile birlikte dün öğleden sonra Of´ta denize giden ve akıntıya kapılarak denizde kaybolan yaklaşık 45 dakika sonra denizden kalbi durmuş olarak çıkarılan Esnaf Mehmet Albayrak Taşkıran Mahallesinde düzenlenen cenaze namazının ardından aile mezarlığına son yolculuğuna uğurlandı.

/resimler/2015-8/31/1818295710868.jpgMerhum Mehmet Albayrak´ın Cenaze Namazına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Büyükşehir Belediyesi iç Denetçisi Osman Abanoz, AK Parti çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Leblebici, Taşkıran Muhtarı Yusuf Ağırman, Mahalle muhtarları ile Trabzon ve civar ilçelerden gelenlerle birlikte binlerce kişi katıldı.

Yüzlerce aracın uzun kuyruklar oluşturduğu cenaze töreninde cenazeye katılan vatandaşlar araçlarını yaklaşık 1.5-2 Km uzak yere park ederek yürümek zorunda kaldılar.

Cenaze Töreninde bir konuşma yapan Taşkıran´lı Emekli Trabzon Vaizi Niyazi Albayrak, Mehmet kardeşimizin çok genç yaşta aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Denizde boğulanların Şehit olarak öldüklerini ifade eden Niyazi Hoca bu yüzden genç yaşta kaybettiğimiz Mehmet Albayrak Kardeşimizin de şehitlik mertebesine ulaştığına inandıklarını ifade etti.

/resimler/2015-8/31/1819193524277.jpgÜlkemizde son zamanlarda yaşanan terör olaylarına ve şehit haberelerine de değinen Niyazi Albayrak her gün gelen şehit haberleri ile yüreğimizin yandığını ifade etti ve yüce Mevladan bu acıları Milletimize bir daha yaşatmaması dileklerinde bulundu.

Çaykara´da bulunan Tüm Eğitim Kurumlarının başarısı için gecesini gündüzüne katarak çalışan Mehmet Albayrak´ın cenaze törenine özellikle öğretmenlerin yoğun katılımı gözlerden kaçmadı. Özellikle Mehmet Albayrak´ın uzun  seneler Okul Aile Birliği Başkanı olarak çalıştığı Ali Leblebici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Kenan Çelik ve Öğretmen Vahap Mutlu´nun tören boyunca gözyaşı dökmeleri cenazeye katılanları da ağlattı.

Merhum Mehmet Albayrak kılınan cenaze namazının ardından göz yaşları ve dualar eşliğinde Taşkıran asri Mezarlığında defnedildi.   /resimler/2015-8/31/1837105889049.jpg"ÇAYKARA EĞİTİMDE YETİM KALDI"

İnsanoğlu bu. Önce doğar. Çocuk olur. Sonra büyümeye başlar yavaş yavaş. Büyüdükçe de çevresi ile iletişimlerde bulunur doğal olarak. Evlenir. Çoluk çocuğa karışır. Sonra da günün birinde aynen dün Sevgili Mehmet(Muhammet) Albayrak Kardeşimizde olduğu gibi kendisine biçilen ömür tükenir ve etrafındakileri göz yaşlarına boğarak terkeder Sevenlerini, sevdiklerini. Hayat aynen bir evin iki  kapısı gibi Sevgili Çaykara Gündem Dostları. Doğarken bir evin kapısından giriyorsun. Ölürken ise evin diğer kapısından Hayat yolculuğunu tamamlamış oluyorsun. Ama o evin içindeki oyuncaklar ve aldatmacalar nedense bizi yanıltıyor. Kandırıyor. Hayat bizim için hiç bitmeyecek sanıyoruz.

Oysa İnsanoğlu için En Güzel Olanı, En Hoş olanı Şu Olsa Gerek Diye Düşünüyorum.

"Bu Dünyadan Göçüp Giderken Ardımızdan Hoş Bir Seda Bırakabiliyor Muyuz ?"

44 Yaşında daha gencecik bir yaşta kaybettik Sevgili Mehmet Albayrak Kardeşimizi. Ve de onu kaybetmek bizlere yani Çaykara´daki Eğitimcilere Çevresine Hoş Bir Seda Bırakan Bir Kardeşimizi Kaybetme duygusunu yaşattı. Bu anlamda Hem Çaykara Halkı adına hem de Eğitim Camiamız adına minnet duygularımızı ileterek başlayalım Sevgili Mehmet Kardeşimizin yazısını kaleme almaya.

Bir yandan Esnaf  özelliği diğer yandan ise Sosyal Kişiliğini bir arada barındırmayı başaran ender bir insan olarak aramızda yer aldı Sevgili Mehmet Albayrak. Bizim toplumumuzda esnaf olarak eğitimin içinde yer almaya gayret eden insanlarımızın sayısı o kadar az ki bu anlamda Sevgili Mehmet Kardeşimizi çok arayacağımızı ifade ederek başlayalım.

Şu an Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürümüz olan ve de uzun seneler Taşkıran eğitim Kurumlarında Müdür olarak görev yapan Sevgili Ali Leblebici´yi baş sağlığı için gözyaşları ile aradım dün akşam. O da göz yaşları içindeydi. Tek kelime söyleyebildi bana. "Abi dedi. Konuşabilecek Durumda Değilim "Doğru söylüyordu Sevgili Leblebici. Eğitim Camiası olarak hiç birimiz konuşabilecek durumda değildik.

Sevgili Ali Hocam Çambaşı´dan Taşkıran´a geldiğinde en büyük yardımcısı Sevgili Mehmet Hocam olmuştu. An geldi kazmasını küreğini eline aldı okulun bahçesindeki inşaatta çalışmaya geldi Ali Hocam ile birlikte Sevgili Mehmet Albayrak. An geldi keserini tornavidasını eline aldı. Okulun kırık dökük taraflarını onarmaya gayret etti.

Sonrasında Ali Hocam ile birlikte mükemmel bir ekip oldular. Öğretmenleri ve de öğrencileri de içine alarak bu ekibi bir aileye dönüştürmeyi başardılar. Ve Sevgili Mehmet Albayrak´ın başında bulunduğu bu ekip ruhu kısa bir süre sonra kendisini gösterdi.Taşikıran Mustafa ÖZER Ortaokulu Trabzon ilimizdeki tüm başarılara adeta ambargo koydu. Birinciliği hiç kimseye kaptırmadı.

Sonrasında Taşkıran´da görev değişikliği yaşandı ve de Ali Hocam Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesine Atandı.Sevgili Mehmet Albayrak´ın yüreği genişti.Kolları uzundu onun.Ve de onun o güzel yüreği ve kolları her yere  kavuşurdu.Bu defa bir yandan Taşkıran´a yeni atanan Sevgili Emre Akkaya Kardeşimizin elinden tutmaya çalışırken bir yandan da Çaykara´daki diğer okullara yardımcı olmaya çalıştı.

Hiç bir zaman sadece Taşkıran ile sınırlı kalmadı Sevgili Mehmet Albayrak. Her okula elini uzatmaya gayret etti. Hepsi bizim okulumuz mantığı ile Ekip Ruhunu oluşturmasya gayret ettiler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali ile birlikte.Bundan 15 gün önceydi.Uzungöl´de okulun bahçesinde öğretmen arkadaşlar ile birlikte çay içiyorduk. Hocam dedi bana. Okulun bahçesini doldurmamız ve bahçeyi büyütmemiz gerekiyor. Turizm sezonunun bitmesini beklediğimi ifade ettim. Söz Hocam dedi. Eylülün başında bahçeyi doldurmak ve betonunu dökmek benim görevim.

Eğitimciler ile bir arada bulunmaktan hep çok büyük bir keyif aldı Sevgili Mehmet Albayrak. Ve de bizler de Eğitimciler olarak hem onunla bir arada bulunmaktan hem de keyifli sohbetinden ve tabi ki fikirlerinden her zaman çok büyük bir keyif aldık.

Bu gün öğle namazının ardından Taşkıran Merkez Camiinin önünde Tüm Çaykara ile Birlikte bizler de gönlünde yaşattığın hep birlikte olmayı arzu ettiğin Eğitimciler olarak karşında saf tuttuk Sevgili Mehmet Hocam.Göz yaşları ve dualar eşliğinde uğurladık ve o meşhur cümle dilimizden hiç eksilmedi.

Bir İnsan Olarak Hoş Bir Seda Bırakarak ayrılıyorsun Aramızdan. Bizler Eğitimciler olarak seni ve senin o dünyalar güzeli yüreğini hep kalbimizde yaşatacağız. Mevlam Seni Cenneti İle Mükafatlandırsın.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Eğitimde Yetim Kaldı

İlginizi Çekebilir