Çaykara-Dernekpazarlılara Karşı Borcumuz Var

Çaykara-Dernekpazarlılara Karşı Borcumuz Var

Trabzon ÇAY-DER Başkanlığına seçilen Dr.Ahmet Yaşar Zengin,"Büyük bölümümüz okumuş ve bir yerlere gelmiş insanlar olarak her iki ilçemizde bizden sonra gelenlerin hayat standardını daha ileriye taşımak gibi bir borcumuz vardır, ?dedi.

Bir süre önce yapılan kongrede yeni yönetimi ile göreve gelen Trabzon Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin gazetemizde yaptığı açıklamada,? Çaykara ve Dernekpazarı´nda yaşayanlar için iki seçenek bulunduğunu bunlardan biri okumak diğeri de gurbet yapmaktır. Büyük bölümümüz okumuş ve bir yerlere gelmiş insanlar olarak her iki ilçemizde bizden sonra gelenlerin hayat standardını daha ileriye taşımak gibi bir borcumuz vardır, ?dedi.

HERŞEY BİRLİK VE BERABERLİKTEN GEÇER

Ülkemizin bulunduğu koşulların zorluğu herkesçe malumdur. Güçlü devlet olmamıza rağmen bu koşulların üstesinden gelebilmemiz hukuk devleti çerçevesinde halkımızın birlik ve de beraberliğinden geçmektedir. Devletimizin küçük bir minyatürü olan derneğimizi arzu edilen noktaya taşıyabilmemiz düşüncesi ne olursa olsun tüm üyelerin birlikteliğinden ve de dayanışmasından geçtiğine inanıyorum.

İNSANLARIMIZA BORCUMUZ VARDIR

Bu anlamda derneğimizi düşünme aşamasından başlayıp hayata geçirenlerle birlikte bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çaykaralı ve Dernekpazarlı devletin esirgediği destek yüzünden hep kendi kaderini belirleyen olmuştur. Coğrafyasının zor koşulları verimsiz toprağı yüzünden hayatını idame edebilmek onun için hiçte kolay olmamıştır. Bu aşamada Çaykara ve Dernekpazarı´nda yaşayanlar için iki seçenek bulunduğunu bunlardan biri okumak diğeri de gurbet yapmaktır. Büyük bölümümüz okumuş ve bir yerlere gelmiş insanlar olarak her iki ilçemizde bizden sonra gelenlerin hayat standardını daha ileriye taşımak gibi bir borcumuz var. Ayrıca yapacağımız tüm çalışmalarımızda insan ayırımı yapmadan Çaykara ve Dernekpazarlı büyüklerimizin tecrübelerinden, gençlerimizin enerjisinden faydalanacağız./resimler/2017-2/22/2101348295183.jpgYENİ BİR RUH VE GENÇ KADRO İLE GELDİK

Bu amaçla yeni bir ruh genç dinamik bir kadro ile demokratik ve de her an denetlenebilir bir yönetim anlayışı ile derneğimizi yönetmek üzere arkadaşlarımla birlikte karşınıza gelmiş bulunuyoruz. Tüm Çaykara ve Dernekpazarlı hemşerilerimize yapacaklarımızı sıralarsak:

  • Öncelikle yukarda da belirttiğim gibi her koşulda açık ve de hesap verebilen bir yönetim olmayı vaat ediyoruz.
  • Sorunlarımızı katkı verecek her türlü görüşü yönetim kurulunda dikkate alarak hızlı bir şekilde tartışarak geçmişe takılmadan kalıcı çözümler getireceğiz.
  • Yurtlarımızı günün koşullarına uygun hale getirmek için yapılması gerekenler hızla hayata geçirilecek.
  • Daha önce bu çatı altında olduğu halde çeşitli nedenlerle ayrılıp dernek kuran köyleri kucaklayarak onları tekrar bu çatının altında birleştirmek için her türlü gayreti sarf edeceğiz.
  • Derneğimizin görev ve sorumluluk alanına giren tüm hemşerilerimizin, başta sağlık olmak üzere her türlü sorunları ile bire bir ilgilenilecek her türlü sıkıntılarında yanlarında olunacaktır.
  • Yine yüksek bürokraside ya da devlet kurumlarında çalışan her tür memurlarla siyasi görüşü ne olursa olsun iletişime geçilecek Çaykara´ya ve de Çaykaralıya katkıları sağlanarak gerektiği durumlarda derneğimiz tüm gücü ile bu kişilerin arkalarında durulması sağlanacaktır.
  • Lokalimizi yalnızca oyun oynan yer olmaktan çıkarıp ilimizde bilimsel çevre, sağlık, dini kültürel ve politik tartışma ve seminerlerin verildiği kültür merkezi haline getireceğiz.
  • Kadın kollarını daha aktif hale getirip derneğimize kadının elinin etkin bir şekilde katılmasını sağlayacağız.
  • Turizm cenneti Uzun gölümüzün turizmden daha çok yararlanması için her yıl düzenlenecek bir turizm festivali için her türlü girişimde bulunulacak, ayrıca Sultan Murat ve diğer yaylalardaki yayla ortası etkinlikleri geleneklerimize uygun bir şekilde tekrar hayata geçmesi için tüm ilgililer ile temaslar kurulacaktır.
  • Trabzon da yaşayanlarla yerel yönetimlerde Trabzonspor da üye olanlarla Trabzonspor yönetiminde etkin olabilmek için bir araya gelip politikalar geliştirip sözü geçen ve de dinlenen konuma geçmek için her türlü çalışmalar hızla başlatılacaktır..
  • Benzer tavrı tüm STK´larda siyasi partilerde organize olarak Çaykaralı hemşirelerimize karşı pozitif ayrımcılık yapacağız.
  • Dernek binası için alınan arsanın derneğimizin vizyonu için yetersiz olduğunu düşünmekteyiz. Arsayı alan eski yöneticilerimiz derneğimizi zarara sokmadıklarını, zarar olduğu takdirde kendilerinin karşılayacaklarını defalarca ifade ettiler. Gelinen noktada zarar halinde arkadaşlarımın sözlerinde duracaklarını umut etmekteyim.
  • Göreve gelmemiz halinde arsanın imar durumu belediye ve anıtlar kurulunda sorgulanıp sonuçlarını tüm üyelerimizi toplantı ve telefon mesajları ile bilgilendireceğiz.
  • Derneğimiz bağımsız denetim kurumlarınca denetlenip tüm dedikodu ve spekülasyonlara son verip hemşerilerimin helalleşmelerini sağlamak en önemli hedefimiz olduğunu bilmenizi isterim. 

BAZI PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

DOKA destekli en az 2 projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun için

  1. Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Çaykara merkez ve köy okullarımda ağız diş sağlığı eğitimi ve taraması.
  2. Çaykaralı anne ve babadan doğan ancak Çaykara´yı tanımayan 15 ? 25 yaş arası çocuklara 15 günlük gezilerle yöremizin tanıtılması sağlanacaktır. 
  • İlçemize daha çok hizmet gelmesi için Trabzon büyük şehir belediyesi başta olmak üzere bakanlıklar STK´lar ve diğer hizmet birimleri ziyaret edilerek yöremizin sorunlarının çözümü ile birlikte daha çok hizmet alma gayreti içinde olacağız.
  • İlçemizde göçün önlenmesi adına istihdam yaratacak projelerin geliştirilmesi için her türlü çaba sarf edilecektir.
  • Uzun gölde bölgeye özgü mimariye uygun, doğaya zarar vermeyen bir yapılaşma desteklenip teşvik edilecektir.
  • Bu amaçla Çaykara Of boğazında ahşap yapılaşmayı teşvik etmek için ahşap yapı malzemelerinden en azından KDV teşviki sağlanması çalışmaları yapılacaktır.
  • İlçemizde işsiz hemşerilerimize iş bulmaları için yardımcı olunacak, bunun için işsiz gençlerimizin CV´leri derneğimizde toplanıp ilgili iş adamlarına ulaştırılmaları konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır. Derneğimizi şeffaf, hesap veren, ortak akılla karar alan T.C. yasalarına uygun ve evrensel hukuk ilkelerine saygılı adil bir şekilde yöneteceğiz.
  • Ben değil biz ilkesiyle tüm hemşerilerimizin fikirlerine açık, onları kucaklayan ve ötekileştirmeyen bir anlayışla hizmet etmeyi amaçlamaktayız. 

Yönetim kurulu yaptığı son toplantıda çeşitli alt çalışma komisyon grupları oluşturarak görev dağılımı yaptı. Buna göre: 

ALT ÇALIŞMA KOMİSYON DAĞILIMI:

1-Mali İşler Komisyonu:

Genel Sayman: Fatih Sultan YILMAZ

Yön. Kur. Üyesi: Faruk EROĞLU

2- Sağlık Komisyonu:

Bşk. Yrd. :Fatih NİYAZOĞLU

Yön Kur. Üyesi: Dr. Mustafa BAKKALOĞLU

Yön. Kur. Üyesi: Zekai AYDIN

3- Basın Yayın ve Bilişim;

Bşk. Yrd. : Mustafa AKYÜZ

Yön. Kur. Üyesi: İbrahim KARA

Yön. Kur. Üyesi: Mehmet ÇEVİK

Yön. Kur. Üyesi: Selman AKTÜRK

4- Lokal Komisyonu:

Bşk. Yrd. : Halil YAROĞLU

Yön. Kur. Üyesi: Adnan ÇOKLUK

Yön. Kur. Üyesi: Mehmet Ali YILDIZ

Yön. Kur. Üyesi: Mehmet FINDIK

5- Yurtlardan Sorumlu Komisyonu:

Bşk. Yrd. : İbrahim ÇELEBİ

Yön. Kur. Üyesi: Faruk EROĞLU

Yön. Kur. Üyesi: Adnan ÇOKLUK

Yön. Kur. Üyesi: Güner TATLI

6- Gençlik, Turizm ve Kültür Komisyonu:

Prof. Dr. Bşk. Yrd.: Orhan DURGUN

Bşk. Yrd. : Prof. Dr. Mustafa KÖSEOĞLU

Bşk. Yrd. : Mustafa AKYÜZ

Yön. Kur. Üyesi: Mehmet ÖZBİLGİ

Yön. Kur. Üyesi: Mehmet FINDIK

7-İnşaat, Arsa Komisyonu:

Bşk. Yrd. : Mustafa YANMIŞ

Yön. Kur. Üyesi: Tuncay MUTLU

Yön. Kur. Üyesi: Şeref ZENGİN

8-Eğitim Komisyonu:

Genel Sekreter: Mehmet İBRAHİMAĞAOĞLU

Yön. Kur. Üyesi: Nihat ALBAYRAK

Yön. Kur. Üyesi: Kadir ALTUNCU

Yön. Kur. Üyesi: Mustafa YILDIRIM

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir