Çaykara Çanakkale Şehitlerimizi Andı

Çaykara Çanakkale Şehitlerimizi Andı

Millet olarak tarihteki kahramanlık destanımızın en önemlilerinden bir tanesi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 104. yıl dönümü Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Millet olarak tarihteki kahramanlık destanımızın en önemlilerinden bir tanesi olan  18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 104. yıl dönümü Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile ilgili ilk tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen Törene Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Daire Amirleri ve Öğretmen ile öğrenciler katıldılar.

Törende Çaykara Kaymakamlığı adına Kaymakam Salih Çiğdem tarafından,Çaykara Belediyesi adıuna ise Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk Sunuldu ve Saygı Duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Şehitlerimizin Aziz Hatıraları önünde bir dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu

RESMİ TÖREN HALK EĞİTİM MERKEZİ TOPLANTI SALONUNDA

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile ilgili Resmi Tören ise Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Resmi, Program mükemmel bir şekilde hazırlandı ve katılımcılardan büyük beğeni aldı./resimler/2019-3/19/0915182821585.jpgÇanakkale Şehitlerini Anma Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aybars Hayta,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Mahalle Muhtarı Abdullah Kulaç ile Öğretmenler,öğrenciler ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI ABBASOĞLU´NDAN

Programın Açılış Konuşması Ataköy MTAL Tarih Öğretmeni Muhammet Abbasoğlu tarafından gerçekleştirildi.

/resimler/2019-3/19/0916209385316.jpgTarihin her döneminde Milletimizin çok çetin savaşlar yaşadığını ecdadımızın bu vatan için ya şehit ya da Gazi olduğunu ama hiçbir zaman hiçbir şekilde bu cennet vatanın bir karışını bile düşmanın yüzüne göstermediğini anımsatarak konuşmasına başlayan öğretmen Muhammet Abbasoğlu tarihimizin altın sayfalarında bu başarıların yer aldığını vatan söz konusu olduğunda Milletimiz için gerisinin teferruat olduğunu sözlerine ekledi.

Ülkemizin Dünyanın en önemli geçiş yerleri ve yer altında zenginlikleri ile tüm dünyanın gözlerini kamaştırdığını ifade eden Tarih Öğretmeni Muhammet Abbasoğlu Ülkemizin bu özelliklerinden dolayı tarih boyunca her zaman hedef alınan bir ülke konumunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Geçmişte Milletimize oynanmaya çalışılan oyunun bu gün şekil ve mekan değiştirerek yeniden karşımıza çıktığını anımsatan Öğretmen Muhammet Abbasoğlu Millet olarak uyanık olmamız gerektiğini ve Milletimize oynanmaya çalışılan bu oyunu hep birlikte bozmamız gerektiğini sözlerine ekledi.

ŞAFAK KAROĞLU´NDAN GÜZEL BİR ŞİİR

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Şafak Karoğlu tarafından okunan şiir beğeni ile dinlendi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BELGESELİ

Çanakkale Şehitlerimiz ile ilgili hazırlanan Çanakkale Savaşları ve Kahraman Askerlerimizin fedakarlıklarının işlendiği Belgesel büyük bir ilgi gördü.

SENA ŞAHİN ÇANAKKALE ZAFERİ

Ataköy MTAL 10. Sınıf Öğrencilerinden Sena Şahin tarafından okunan Çanakkale Belgeseli konulu konuşma beğeni ile dinlendi.

EDA DİNÇ´TEN ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Eda Dinç tarafından okunan birbirinden güzel Çanakkale Türküleri törene katılan misafirlere duygusal anlar yaşattı

YAĞMUR ECEM KIRBAŞ-DİKKAT ÇEKİCİ GERÇEKLER

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Yağmur Ecem Kırbaş tarafından okunan ?Çanakkale Savaşlarında Dikkat Çekici Gerçekler? konulu konuşması son derece anlamlı bulundu

Çanakkale Savaşlarında

ARİF PÜRBUDAK-YASER USTAMAZMAN´DAN MUHTEŞEM BİR ŞİİR DAHA

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Arif Pürbudak ve Yaser Ustamazazman  tarafından okunan Çanakkale Şiiri beğeni ile dinlendi.

ATATÜRK´ÜN ÇANAKKALE HATIRASI

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Kardelen Aksoylu tarafından okunan ?Atatürk´ün Çanakkale Hatıraları? İsimli konuşması büyük bir beğeni ile dinlendi.

PINAR ÇEVİK-ÇANAKKALE DESTANI

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Pınar Çevik tarafından Okunan Çanakkale Destanı isimli şiir alkışlar eşliğinde dinlendi

EDA YENİLMEZ´DEN MUHTEŞEM BİR TÜRKÜ

Ataköy MTAL Öğrencilerinden Eda Yanılmaz tarafından okunan birbirinden güzel Çanakkale Türküleri Programa katılan misafirlerin de katılımı ile kocaman bir koro haline döndü ve beğeni ile i,zlşendi

VE MUHTEŞEM FİNAL

Ataköy MTAL Öğretmenlerinden Muhammet Abbasoğlu tarafından okunan İstiklal Marşı eşliğinde Öğrencilerin Sahnede Şanlı Bayrağımızı açması ile Program son buldu.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir