Çaykara Belgeseli Tanıtım toplantısı Yapıldı

Çaykara Belgeseli Tanıtım toplantısı Yapıldı

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde çekimleri devam eden ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli?nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in sahibi ve finansörlüğünü yaptığı ve yaklaşık 6 ay önce çekimleri başlanan ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? için bilgilendirme toplantısı Çaykara´da yapıldı. 

/resimler/2016-5/10/1939588457160.jpgÇaykara Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, ilçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, belgeselin finansörü İşadamı İbrahim Tuncer, Yönetmen Cevdet Gümüş, Yazar Oya Canbazoğlu, Proje Koordinatörü ve Danışmanı Muhammet Mustafa Tuncer ile 32 Mahalle Muhtarları katıldı. Çaykara ve ötesi belgesel çekimleri için toplantıya katılanlara bilgi veren yazar Oya Canbazoğlu,? çekimleri yapılan belgeselde, Köylerin tarihi, Coğrafi durumu, yaşamı, kültür, sanat ve mimarisi, Çaykara´nın genel tarihi, Yaylaları, mezraları ve şenlikleri, âlimler, bilginler, işadamları ve ileri gelenleri, Çaykara´lı bürokratlar, din âlimleri, ilçeye yön veren aydınlar, Çaykara´nın turizmi, Çaykara ve köy derneklerinin ilçeye katkısı ile işadamları konu edilecektir,?dedi./resimler/2016-5/10/1933212043136.jpg?BELGESEL TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ARAÇ OLACAKTIR?

İlçenin Sosyal, Kültürel, ekonomik, tarihi ve coğrafi ile geçmiş ile günümüzü konu alacak belgeselin çekimleri için şimdiye kadar büyük çapa serf ettiklerini belirten proje sahibi ve finansörü işadamı İbrahim Tuncer,? bir tarih kitabı yazmak için yola çıktık ve daha sonra yöresel sanatçılarla görüştükten sonra Çaykara ve ötesi belgeseline döndük. Profesyonel ekiple yaklaşık 6 aydır süren çalışmalarımız sonucunda 360 derecelik Panoramik kış çekimlerimiz tamamlandı. Mahalle Muhtarlarımızdan belgesel çekimler yapılırken arkadaşlarımıza yardımcı olunmasını istiyoruz. Çaykara´nın turizminin tanıtılması ve potansiyelinin arttırılması için bu belgeselin çok önemli bir tanıtım aracı olacağını düşünüyorum. Bu konuda bizlere desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Bu yılsonunda bitirmeyi düşündüğümüz belgeselin, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olarak yayınlanacağız,?dedi.  

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir