Çaykara Belgeseli Bilgilendirme Toplantısı!

Çaykara Belgeseli Bilgilendirme Toplantısı!

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde çekimleri devam eden ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? için bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde çekimleri devam eden ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? için bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. 

Yaklaşık 6 ay önce çekimleri devam eden ve çok geniş kapsamda Çaykara´nın dünya´ya tanıtılması için çekilen ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? ile İlgili bilgilendirme toplantısı 10 Mayıs 2016 Salı günü Çaykara´da yapılacak. 

10 Mayıs 2016 tarihinde Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşecek olan toplantıya, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Garnizon komutanı üsteğmen Ertan Sonkaya, İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, 32 Mahalle Muhtarları, Uzungöl turizmcileriyle birlikte kanaat önderleri katılacak. /resimler/2016-4/30/0934135582394.jpgToplantıya, Proje sahibi ve Finansörü Çaykara Taşören Mahallesinden işadamı İbrahim Tuncer, çekimi yaklaşık 6 aydır devam eden ?Çaykara ve Ötesi? adlı belgesel ile ilgili katılımcılara bilgi sunacak. Ayrıca Belgeselin yönetmen Cevdet Gümüş, Yazar Oya Canbazoğlu, Proje Koordinatörü ve Danışman Muhammet Mustafa Tuncer, toplantıya katılacak. 

Yaklaşık 6 ay önce çekimleri başlanan belgesel için şu ana kadar 26 mahallenin 3600 Panoramik ve Flay cam çekimleri tamamlandı. Belgeselde, Köylerin tarihi, coğrafi durumu, yaşamı, kültür, sanat ve mimarisi, Çaykara´nın genel tarihi, Yaylalarımız, mezralarımız ve şenliklerimiz, Çaykara´ya ilham veren âlimler, bilginler, iş adamları ve ileri gelenleri, Çaykara´lı bürokratlar, iş adamları, din âlimleri, ilçeye yön veren aydınlar, Çaykara´nın turizmi, Çaykara ve köy derneklerinin ilçeye katkısı ile işadamları konu edilecek.

Belgesel tamamlandığında, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olarak yayınlanacaktır.  

BELGESEL ÇAYKARA´MIZA DEĞER KATACAKTIR

İlçenin Sosyal, Kültürel, ekonomik, tarihi ve coğrafi ile geçmiş ile günümüzü konu alacak belgeselin çekimleri için şimdiye kadar büyük çapa serfettiklerini belirten proje sahibi ve finansörü işadamı İbrahim Tuncer,?  Geniş kapsamlı Çaykara belgeseli için 6 ay önce başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Proje bittiğinde çok ses getireceğine inanıyorum. Bu konuda bizlere desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. 10 Mayıs 2016 Salı günü Çaykara´da yapacağımız bilgilendirme toplantısından sonra çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Çaykara Belgeseli bittiği zaman ilçemize ve yöremize ciddi bir değer katacağına inanıyorum,? dedi.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir