Çaykara Belediye Başkanlığına Kadın Aday Adayı

Çaykara Belediye Başkanlığına Kadın Aday Adayı

31 Mart 2019´da yapılacak olan Yerel Seçimleri öncesinde Çaykara Belediye Başkanlığı için ilk kadın aday adayı Betül Çakır oldu.

31 Mart 2019´da yapılacak olan Yerel Seçimleri öncesinde AK Parti meclis üyesi Betül Çakır, Çaykara Belediye Başkanlığı için ilk kadın aday adayı oldu. 

2013 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Çaykara Belediye Başkanlığı için ilk kadın aday adayları olan Melahat Balcıoğlu Çilingir ve Yasemin Çamurşen´in ardından 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Betül Çakır ilçemiz tarihinde 3´ncü bayan adayı olarak başvuru dilekçesini partinin ilçe Başkanı Muhammet Selçuk´a teslim etti.  

Betül Çakır, 2010 yılında AK Parti kadın kolları başkanlığıyla başlayan siyası hayatı 2013 yılında AK Parti´den Belediye Meclis üyeliği ile devam etti. Çaykara´da birçok sosyal alanlarda yaptığı başarılı çalışmaları ile gündeme gelen Çakır´a Belediye Başkan aday adaylığı için her kesimden destek geldi. 

"İLÇEME VE İLÇE HALKIMA HİZMET İÇİN ADAYIM"

Gazetemize açıklamalarda bulunan Betül Çakır, uzun yıllardır ailemle birlikte hizmet sektöründe ilçe halkına hizmet verdiğini belirterek, ? 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Partiden Çaykara Belediye Başkanlığı´na aday adaylığı başvurumu yaptım. Yıllardır teşkilatımızın içinde yer alarak halkımla yakın ilişkiler kurma fırsatı elde ettim. Vatandaşla yerel yönetimin en etkili kurumu olduğunu düşünüyorum. Hayalimdeki güzel bir Çaykara için bir kadın olarak ilçeme ve ilçe halkıma hizmete talibim. Allah yar ve yardımcımız olsun,? dedi. 

Betül ÇAKIR Kimdir?

Çaykara´da doğan Betül Çakır, ailesinin işi gereği İlköğrenimini İzmir Aliağa´da, Lise öğrenimini Samsun Bafra´da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliğinden mezun oldu.2002 yılında Çaykara´ya ikamet etmeye başladı. İlçede hizmet sektörüyle birlikte siyası hayatına adım attı. Bu süreçte Sınıf öğretmenliği, Kız öğrenci yurdunda idarecilik yaptı. İlçede sosyal alanlarda katkı sağladı. Betül Çakır evli.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir