Çaykara Akif´i Andı

Çaykara Akif´i Andı

İstiklal Marşımızın kabul edilişi ve İstiklal Marşı Yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy´u Anma Töreni Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bir program ile anıldı.

Çaykara´da Akif Coşkusu?İstiklal Marşımızın kabul edilişi ve İstiklal Marşı Yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy´u Anma Töreni Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda  gerçekleştirilen bir program ile anıldı.

İstiklal Marşımızın kabul edildiği 12 Mart tarihinde Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Anma Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Aybars Hayta,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç,İlçemizde bulunan Kamu Kurumlarının Daire Amirleri,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve İrfan Topal ile veliler,öğretmen ve öğrenciler katıldılar./resimler/2019-3/12/1347488315756.jpgÖzellikle velilerin çok büyük bir ilgi gösterdikleri ve Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan muhteşem program göz kamaştırırken törene katılan katılımcılar yaklaşık 2 saat süren programı çok büyük bir keyif ile izlediler.

AÇILIŞ KONUŞMASI MÜDÜR HACIMAHMUTOĞLU´NDAN

Kurtuluş Savaşının tarihte eşine az rastlanan bir Kahramanlık Destanı olduğunu ve de Milletimizin Kurtuluş Savaşında Vatanımızı Düşmanlardan Kurtarmak için canını siper ettiğini,şehit ya da Gazi olduğunu ancak hiçbir şekilde vatanımızı düşman ellerine çiğnetmediğini ifade ederek konuşmasına başlayan Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu İstiklal Marşı Yazarımız Mehmet Akif Ersoy ve onun gibi binlerce kahraman Vatan Evladı sayesinde bu cennet vatanın bizlere emanet edildiğini sözlerine ekledi./resimler/2019-3/12/1349108004910.jpgTarihsel olayların içinde bulunulan atmosfere göre değerlendirilmesi gerektiğini anımsatarak konuşmasına devam eden Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu  Kurtuluş Savaşının yokluk ve sefalet içerisindeki bir Milletin birbirlerine sarılarak,birbirlerine kenetlenerek neleri başiarabileceklerinin en güzel örneğini tüm Dünyaya göstermiş olduğunu sözlerine ekledi.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

İstiklal Marşımızın Kabul edilişi ile ilgili olarak hazırlanan Sinevizyon Gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

MİNİK YÜREKLERDEN KOCAMAN ŞİİR

Taşkıran Eğitim Kurumları Ana Sınıfı Öğrencileri Hafsanur Kurt ve Elmasnur Erdoğan tarafından okunan İstiklal Marşı Törene katılan Davetliler tarafından ayakta alkışlanarak dinlendi.

BİR BAYRAK RÜZGAR BEKLİYOR

Taşkıran Eğitim Kurumları 5-A Sınıfından Azra Ağırman tarafından okunan ?Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor? isimli şiir Öğrencimiz tarafından mükemmel bir şekilde okundu.

AKİF´İ TANIYALIM

Taşkıran Eğitim Kurumları 6/A Sınıfından Sevim Ezel Yavuz tarafından gerçekleştirilen  ?Mehmet Akif Ersoy´un AZ Bilinen Özellikleri? isimli konuşma davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM

Taşkıran Eğitim Kurumları 8. Sınıf Öğrencilerinden Asiye Yiğit tarafından okunan ?Zülmü Alkışlayamam? İsimli Şiir ayakta alkışlandı.

SÜLEYMANOĞLU´NDAN AKİF´E ŞİİR

Taşkıran Eğitim Kurumları 5/A Sınıfı Öğrencilerinden Elifnur Süleymanoğlu tarafından İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy´a İthafen yazılan Mektup Salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu ve dakikalarca alkışlandı.

OROTORYO BÜYÜLEDİ

Birbirinden güzel şiir ve şarkılardan oluşan Akif Orotoryosu muhteşem bir sahne performansı ile davetlilerden tam not almayı başardı.

İSTİKLAL MARŞI HER YERDE

Öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı her yerde konulu video gösterimi 8. Sınıf Öğrencilerinden Nisa Akyüz´ün ?İstiklal Marşına Cevap? isimli şiiri ile birleşince ortaya muhteşem bir sahne performansı çıktı./resimler/2019-3/12/1350555663378.jpgORDU´NUN DUASI

6. Sınıf Öğrencileri tarafından hazırlanan ?Ordu´nun Duası? isimli şiir öğrencilerin muhteşem sahne performansları eşliğinde sahneye konuldu.

BÜLBÜL´ÜN HİKAYESİ

Taşkıran Eğitim Kurumları 8. Sınıf Öğrencilerinden Betül Kaplan tarafından okunan Bülbül isimli şiir hikayesi ile birlikte mükemmel bir performans ile sahneye konuldu.

TİYATRO BÜYÜLEDİ;

Taşkıran Eğitim Kurumları 8. Sınıf Öğrencileri tarafından sahneye konulan ?Destanın Öyküsü? isimli Tiyatro oyunu muhteşem bir sahne performansı ile sahneye konuldu./resimler/2019-3/12/1352139727190.jpgÖğrencilerin Profesyonel birer Tiyatro oyuncusu gibi Kurtuluş Savaşının o çileli günlerini muhteşem bir şekilde sahneye koydukları Tiyatro oyununda öğrencilerin harika sahne performansı davetliler tarafından ayakta alkışlandı

İLKOKUL ORTAOKUL ÖDÜLLERİ KAYMAKAM ÇİĞDEM´DEN

İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçemizdeki İlkokullar Arasında gerçekleştirilen ?Milletin Sesi Mehmet Akif? İsimli Resim Yarışmasında Üçüncü olan Zeki Bilge İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Nisanur Bulut,İkinci olan Karaçam İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Emre Kurban ve Birinci olan Zeki Bilge İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Hasan Tekke´ye;

İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçemizdeki İlkokullar Arasında gerçekleştirilen ?Milletin Sesi Mehmet Akif? İsimli Şiir Yarışmasında Üçüncü olan Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Betül Kaplan ,İkinci olan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 8. Sınıf Öğrencilerinden Feyzanur Kılıç ve Birinci olan Karaçam Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Rüveyda Özkul´a ödül ve Belgeleri Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından takdim edildi./resimler/2019-3/12/1353271447400.jpgLİSE ÖDÜLLERİ; BAŞKAN TOK´TAN

İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçemizdeki İlkokullar Arasında gerçekleştirilen ?Milletin Sesi Mehmet Akif? İsimli Kompozisyon  Yarışmasında Üçüncü olan Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Mehtap İlayda Öztürk,,İkinci olan Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Hilal Kurtoğlu ve Birinci olan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Hanife Sena Özkan´a Ödül ve Belgeleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  tarafından takdim edildi.

/resimler/2019-3/12/1354387855079.jpgİŞARET DİLİ İLE İSTİKLAL MARŞI

(. Sınıf Öğrencileri Betül Kaplan ve Nisa Akyüz tarafından sahneye konulan ?İşaret Dili İle İstiklal Marşı? İsimli Dramatizasyon çalışması davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Akif Andı

İlginizi Çekebilir