Çaykara Adına Çıkardığı Kitaplarla Rekor Kırdı.

Çaykara Adına Çıkardığı Kitaplarla Rekor Kırdı.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde kısa süre içinde Çaykara ve Dernekpazarı adına çıkartılan 4 kitap piyasaya çıktı.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer tarafından 2016 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerimizi konu alan ve kısa sürede çıkartılan 4 kitapla bir rekora imza atıldı. Ayrıca basım aşamasına gelen 4 kitap 2018´in ilk üç ayında piyasaya çıkacak.  /resimler/2017-12/21/2333497877424.jpg1983 yılında kendi ailesinin soy ağacını çıkarmak için yola çıkan Çaykara Taşören Mahallesinden işadamı İbrahim Tuncer, daha sonra yöremize olan sevgisi nedeniyle vefa borcunu ödemek için çalışmalarını daha geniş alanlara yaymak için girişimler başlattı. İlk olarak,? Çaykara ve Ötesi? isimli belgesel çekimlerini başlatan Tuncer, 4 Mevsim olarak düşünülen ve yöremizin 32 Mahalle ve 64 yaylasında yapılan çekimlerle bölgemizin çok geniş kapsamlı ilk belgesel özelliği taşıyan çekimleri tamamladı. Belgesel önümüzdeki günlerde gösterime sunulacak. Tuncer, 2016 yılında başlattığı diğer çalışmalarla Çaykara´nın Tarihi, Kültürü, Coğrafi boyutu, Örf ve adetleri, yaşanmışlıkları, ilim adamları, âlimleri, Nüfus hareketleri ve yöremiz insanımızın geçmişle günümüz arasındaki yaşanmışlıklarını konu alan her şeyi kitaplaştırmak için kolları sıvadı.  Aralıksız süren çalışmalar neticesinde ilk kitap olan,? Çaykara nüfus defteri 1834-1846? adıyla piyasaya çıktı. Daha sonra ardı ardına, Dernekpazarı nüfus defteri 1834-1846, Coğrafyası ve belgeleriyle Çaykara tarihi ve son olarak, Yaşantısı ve ananeleriyle Çaykara isimli 4 kitap kısa sürede Çaykara Kültür Sanat ve Yayıncılık Ltd. Şti adına piyasaya çıkartılarak bir rekora imza atıldı. Ayrıca tamamlanmak üzere olan 4 kitap 2018 yılının üç veya dördüncü ayında piyasaya sürülecek. 

/resimler/2017-12/21/2334232563823.jpgÇAYKARA´YA OLAN SEVGİMİZİ KİTAPLARA AKTARDIK 

1983 yılında başladığım aile soy ağacını 2009 yılında tamamlayarak Çalışmalara devam ettiğini ifade eden İbrahim Tuncer,? 15 metre uzunluğunda 90 santim genişliğinde bir soy ağacı bitirmenin mutluluğuyla elimde biriktirmiş olduğum evrakla belgelerden yola çıkarak bu çalışmaları Çaykaralılarla paylaşmak istedim. Böylece Çaykaraya bir vefa borcunu ödemiş olurum diyerek Çaykaralılarla paylaşmanın tek yolu kitap olarak yayınlanmasıydı. 2009 yılından itibaren bunu araştırma konusu olarak ilke edinerek yola devam etmeye karar verdim. 10-05-2016 Çaykara´da köy muhtarlarıyla ve mülki amirlerle bir toplantı yaptım. Toplantının amacı şuydu, köy muhtarları köylerden verecekleri bilgilerle bu çalışmayı daha gülcü bir hale getirebilir düşüncesiydi. İlk toplantı yeterli gelmeyince ikincisini yapmak zorunda kaldım,? dedi.

İLK ÇALIŞMAMIZ ÇAYKARA BELGESELİ OLDU

Çaykara hakkında bir belgesel çalışması oluşturmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Tuncer, 3 ekiple anlaştık. Birinci ekip 32 köy ve 64 yaylanın fotoğraf çalışması yapmaya başladı. İkinci ekip 32 köy ve 64 yaylanın panoramik video çalışmalarına başlamış, üçüncü ekip Çaykara´da belgesel çalışması yapmaya başladı. Bu çalışma tam bir yıl sürdü. Bir yıl sürmesinin nedeni mevsimsel olarak çekimlerin yapılmasıydı. İlkbahar, yaz, Sonbahar ve Kış olarak yapılan çalışma sonucu yirmi dört saatlik görüntü elde ettik. Bunun yanı sıra her köyden üç dört yaşlıyla röportaj yaptık on belgesel palanımız tamamlanmış duruma gelmiştir. Çaykara dışına göç etmiş Çaykaralıların çalışmalarında üç bölüm belgesel olarak çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda Çaykara için bir sıngle müzik çalışması yapalım dedik. Müzik sözleşmemizi uçar stüdyoyla yaptık sekiz parça halinde olacak olan müzik Çaykara köylerini ve yaşantısını tarihini anlatan müzik olacak. 

HAYALLERİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞDÜRDÜK.

Bu işleri yapabilmek adına bir şirkete ihtiyaç duyarak Çaykara Kültür Sanat ve Yayıncılık Ltd. Şti kurarak hayallerimizi gerçeğe dönüştürerek 2017 itibari ile yaptığımız çalışmalarımızı kitaplar haline  piyasaya çıkarmaya başladık.

1-Kitap Çaykara nüfus defteri 1834-1846

2-Kitap Dernekpazarı nüfus defteri 1834-1846

3-Kitap coğrafyası ve belgeleriyle Çaykara tarihi

4-Yaşantısı ve ananeleriyle Çaykara piyasaya çıktı ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor çalışmalar devam ediyor son 4 kitabımızı 2018 yılının üç veya dördüncü ayında bitirmeyi düşünüyoruz.

BU ÇALIŞMALARI YAPARKEN ASLA GELİRİ DÜŞÜNMEDİK

Çaykarada yapmış olduğum bu çalışmalar sonucunda hiç bir gelir elde etmeyi düşünmedim. Bunu düşünen varsa bu çalışmaları olduğu gibi üslenecek arkadaşa vermeye hazırım. Yaptığımız çalışmalar birinci kalite olup fiyatları pahalı olduğunu düşünen arkadaşlara şunu söylemek isterim. Her kitabımız beş yüz sayfa olup renkli baskıdır. Kâğıdı nemden etkilenmeyen kâğıt olup ciltli kapaktır. Aynı kitabın siyah beyaz olanı İstanbul sahaflar çarşısında 60 Tl dir. Bunu söylememin sebebi bazı vatandaşlardan aldığım ve üzüntüyle belirdiğim bunu size anlatmama sebep olmuştur. Bizim bu çalışmalar sonucu Çaykara´ya yakışanını yapmaktır. Türkiye´nin hiçbir ilinde böyle detaylı bir çalışma yoktur. Dışarıdan hiç bir katkı almadan yaptığımız bu çalışmalara yöremize olan sevgimizden kaynaklanmaktadır.

KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde değerli bilgilerini benimle paylaşan, kendilerine ne zaman danışsam bana kıymetli zamanını ayırıp sabırla ve büyük bir ilgiyle bana faydalı olabilmek için ellerinden geleni fazlasını sunan her sorun yaşadığımda yanlarına çekinmeden gidebildiğim, güler yüzünü ve samimiyetlerini benden esirgemeyen İstanbul üniversitesi hocalarıma teşekkürü bir borç biliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürlerin az kalacağı diğer üniversite hocalarımın çalışmamda konu, kaynak ve yöntem açısından bana sürekli yardımda bulunarak yol gösteren sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Çaykara´da yapılan çalışmalarda ekibime ve bana yardımcı olan herkese özellikle Sayın Çaykara kaymakamım ihsan ayrancıya belediye başkanı sayın Hanefi Tok´a en içten teşekkürlerimi sunarım beni bu günlere yalnız bırakmayan sevgiyi ve saygının anlamlarını bilecek şekilde sabırla destekleyen ve benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen bu hayattaki en büyük şansım olan aileme sonsuz teşekkürler. 

KİTAPLARI İSTEYEN HERKESE ULAŞTIRACAĞIZ

Çıkardığımız ve çıkaracağımız tüm kitaplarda gelecek nesillere aktaracağız çok şeylerin olduğunu hatırlatmak sitiyorum. Bu kitaplarda herkesin yer bulacağı ve geçmişle gelecek arasında bir köprü kuracağı bir kültür hizmeti sunmaya çalıştık. Tüm hemşerilerimiz bize ulaşmaları halinde siparş verebileceklerdir. Verecekleri adreslere kitapları ulaştıracağımızı ifade etmek isterim.. /resimler/2017-12/22/0017414020826.jpgÇAYKARA VE ÖTESİ

Çaykara denince, akla ilk önce, göç geliyor. Dalları fırtınada kopmuş bir ağaç gibi her dalımız bir sınır boyunda, her yaprağımız bütün dünyaya savrulmuş. Bazen yoksulluktan, bazen afetlerden yaşanan hüzünlü göçler bu coğrafyada yaşayanların kaderi olmuşçasına, sıla ne yana düşer, gurbet ne yanda? Nerdeyim, nasılım? Bilmiyorum dercesine. İşte bizde bunun için "Çaykara ve Ötesi" dediğimizde hem Çaykara´da yaşayanlar hemde dünyanın her yerinde olan insanımızı anlatmaya çalıştık. Dünyanın her yerindeki Tüm Çaykara ve Dernekpazarlı hemşerilerimize selam olsun...

iRTİBAT 

www.çaykara.com.tr

http://çaykaraveötesi.com/

https://www.facebook.com/caykaraotesi/

https://www.facebook.com/caykaraveotesi

https://www.facebook.com/groups/1733998956919027/

http://www.thepictaram.club/instagram/caykaraveotesi

https://www.youtube.com/channel/UCaDwszxd1HJzsFhGcHEq75Q 

iletişim:0534 635 40 40-0212 631 32 33

caykaraveb@hotmail.com/resimler/2017-12/21/2336076315798.jpg/resimler/2017-12/21/2336368660197.jpg/resimler/2017-12/21/2337110535821.jpgHaber:Çaykara Gündem Gazetesi



ALİ KEMAL AYDIN
4.01.2018 23:53:40
Sevgili İbrahim Bey öncelikle algılaya bildiğim bakış acına düşüncene ve sunumuna öncelikle teşekkürler. Paylaşılmayan BİLGİ bilgi değildir. Aynı şekilde paylaşılmayan SEVGİ sevgi değildir. SELAMLAR ? SEVGİLER??

İlginizi Çekebilir