Çaykara Adına Çıkan Kitaplara Klip Desteği (Video)

Çaykara Adına Çıkan Kitaplara Klip Desteği (Video)

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde kısa süre içinde Çaykara ve Dernekpazarı adına çıkartılan 8 kitap için Karadeniz sanatçıları Yılmaz Kasapoğlu ile Mehmet Akyıldız destek Klipi yaptı.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde kısa süre içinde Çaykara ve Dernekpazarı adına çıkartılan 8 kitap için Karadeniz sanatçıları Yılmaz Kasapoğlu ile Mehmet Akyıldız destek Klipi yaptı. 

Çaykara ve Dernekpazarı ilçeleri denince akıllarımızda fırtınalarda dalları kopmuş, bazen yoksulluktan, bazen afetlerden dolayı dünyanın her yerine göç eden hemşerilerimiz akıllara geliyor. Zor Coğrafyası, çileli yaşantısı, örf ve adetleriyle geçmişimiz hafızalarımızdan hiç silinmeyecek anılarla dolu. Geçmişle gelecek arasında köprü kurmak, gelecek nesillere geçmişte yaşanan zorlukları hatırlatarak geleceklerini ona göre şekillendirmeleri çok önem arz eder. 

Bizim için, dedelerimiz, babalarımız, Anneannelerimiz ve analarımızın yaşadıkları dönemlerdeki her ayrıntı geleceğimize bir ışık olacaktır. Geçmiş ile geleceği karşılaştırmak, yaşanmışlıklarıyla,  kültürümüzün nesilden, Nesil´e aktarılması elimizdeki kaynaklarla olur. Çok geniş kapsamlı her konuyu işleyecek bir çalışma zor ve meşakkatli bir çalışmayı gerektirir. Yaşadığı topraklara ve insanlarına vefa borcunu ödemek için gönüllü olarak yola çıkan, maddi ve manevi tüm zamanını harcayarak kısa süre içinde şimdiye kadar çıkardığı 8 eserle, mucizeyi gerçekleştiren Çaykaralı İşadamı İbrahim Tuncer´den bahsedeceğiz. /resimler/2018-4/23/1218017015604.jpgKısa bir süre içinde gece gündüz demeden çalışarak bölgemiz için çıkardığı kalıcı kitapları okuyacak olan tüm hemşerilerimizin atalarından ve kendisinden bir yer bulacağı anıları olacaktır. Hayatın en güzel yanı her şeyden vazgeçtiğimiz zaman, sizi hayata bağlayan, geçmişte yaşadığınız ve düşündüğünüz anılar ve yaşanmışlıklardır. 

İşadamı İbrahim Tuncer öncülüğünde başlatılan çalışmalara Kızı Tarihçi Rumeysa Keziban Tuncer ve oğlu Muhammet Mustafa´nın katılımıyla eserler ortaya çıkmaya başladı. 

Rumeysa Keziban Tuncer tarafından Osmanlıcadan Türkçeye çevrilerek ?1834-1846 yılları arasındaki Çaykara nüfus defteri? ile  ?Dernekpazarı nüfus defteri 1834-1846? kitapları ile İbrahim Tuncer tarafından Kaleme alınan ?Coğrafyası ve belgeleriyle Çaykara tarihi? ile ?Yaşantısı ve ananeleriyle Çaykara? adlı eserler Çaykara Kültür Sanat ve Yayıncılık Ltd. Şti adına piyasaya çıktı. 

Önümüzdeki günlerde Muhammet Mustafa Tuncer tarafından kaleme alınan 1000 sayfalık  ?Çaykara´nın yetiştirdikleri? adlı kitap ile İbrahim Tuncer tarafından yazılan 800 sayfalık, ?Çaykara´nın Kültür ve Folkloru? adlı kitap raflardaki yerini alacak. Bunların haricinde 2 tane daha kitap bu yılın ikinci döneminde yayınlanarak 8 tane eser tamamlanmış olarak insanımızın hizmetine sunulmuş olacaktır. Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde başlatılan kültür hizmeti için kamuoyundan gelen olumlu desteğin yanında Karadeniz sanatçıları Çaykara ve Dernekpazarı adına yapılan bu çalışmalara duyarsız kalmadılar. Karadeniz sanatçısı Adnan Yılmaz´ın ilk destek Klipi ile başlayan çalışma, sözlerini İlyas Üstün´ün yazdığı, Karadeniz sanatçıları Yılmaz Kasapoğlu ile Mehmet Akyıldız´ın yaptıkları destek klipi çalışmasıyla devam etti.  

Çaykaralıya hizmet,

En mükemmel olacak,

Okuyan kitaplarda,

Kendisini bulacak.. 

DESTEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Gece gündüz çalışarak Çaykara ve Dernekpazarı için çıkardığımız ve çıkarmak için çalıştığımız kitaplar tamamlandığında bölgemizin tarihi, Kültürel ve yaşanmışlıkların röntgenini ortaya çıkarmış olacağını ifade eden İşadamı İbrahim Tuncer,? Çaykara bir sevdanın, bir hasretin adıdır. Köyleriyle, Dağlarıyla, mezralarıyla, Yaylalarıyla, yemyeşil doğasıyla unuttuğumuzu sandığımız ama asla unutmadığımız, unutamadığımız bir coğrafyanın adıdır bizim için Çaykara. Hüzün dolu göç hikâyeleriyle hafızalarda kalan isimdir Çaykara. Âlimleriyle, okumuşuyla, bürokratı ve ilim adamlarıyla ünlü Çaykara. Hayatın zorluğu ile başarmanın adıdır Çaykara. Büyüleyici renklerle süslenmiş, İçinde Yeşilin bin bir tonunu saklayan, göğün, bulutun, rüzgârın, sesini fısıldayan bir Çaykara. Her baktığınızda farklı bir rengini, farklı bir köşesini keşfettiğiniz ve bakmaktan hiç usanmadığınız bir Çaykara. Evet, burası coğrafyamızın şüphesiz en güzel yerlerinden biri Çaykara. İçinde bu kadar özelliği barındıran memleketimiz için binlerce kitap yazsak yine de bitiremeyiz. Yaklaşık 2 yıldır gece ve gündüz çalışarak bölgemiz için yazdığımız ve bu yılın sonunda 8 kitap olarak tamamlayacağımız eserlerimiz ile bölgemizin, Tarihini, Kültürünü, Örf ve adetlerini, yaşanmışlıkları ile İlçemizin yetiştirdiklerini kitaplaştırarak toplumun hizmetine sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. Yazıları ile bizlere katkı sunan tüm hemşerilerime, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı´ya, Belediye Başkanı Hanefi Tok´a ve Karadeniz sanatçılarımızdan Adnan Yılmaz, Yılmaz Kasapoğlu ve Mehmet Akyıldız´a bizim için yaptıkları klip ile desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum, ?dedi.

Özlemenin bir lisanı olsa, çözülmezdi hiç bir dilde.
Ağlardı bir bir harfler, kanardı baştan ayağa cümle.
Ayrılık yine elini bulamıştı bir sevdaya, 
Budamıştı iki yüreğin dallarını bir anda,
Savurmuştu hayat adına ne varsa ÇAYKARA? 

İrtibat:  

www.çaykara.com.tr

http://çaykaraveötesi.com/

https://www.facebook.com/caykaraotesi/

https://www.facebook.com/caykaraveotesi

https://www.facebook.com/groups/1733998956919027/

http://www.thepictaram.club/instagram/caykaraveotesi

https://www.youtube.com/channel/UCaDwszxd1HJzsFhGcHEq75Q 

iletişim:0534 635 40 40-0212 631 32 33

caykaraveb@hotmail.com  



İlginizi Çekebilir