ÇAYDER'den Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerine Kurtuluş Günü Kutlama Mesajı

ÇAYDER

Kısa ismi ÇAYDER olan Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Çaykara İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınlandı.

Kısa ismi ÇAYDER olan Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Çaykara İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınlandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akif Yazıcıoğlu tarafından yayınlanan mesaj şu şekilde;

Değerli Çaykara ve Dernekpazar’lı hemşerilerim,

İlçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İlçelerimizin kurtuluşu için verilen mücadele, asırlardır istiklali uğruna her türlü zorluğu çeken ve bu uğurda en kıymetli varlığını feda ederek şehit ve gazi olmaktan çekinmeyen yüce Türk Milleti'nin hür ve bağımsız bir şekilde yaşama iradesinin en güzel örneklerinden birisi olmuştur.

Vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi de günümüzden 106 yıl önce; 27 Şubat 1918 yılında Solaklı Vadisinde de yazılmıştır.

27 Şubat Kurtuluş Günü, İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir gündür. 

İşgalden kurtuluşa kadar geçen zaman zarfında yaşanan acılar halk belliğinde uzun süre canlılığını muhafaza etmiştir. Kurtuluş ümidinin yok olmaması ve bağımsızlık duygusunu güçlü kalması için 1948 yılından itibaren her belde için kurtuluş günleri bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. İşgali yaşayanların bir kısmının hayatta olduğu bir dönemde başlayan bu etkinlikler kolektif şuurun harekete geçmesinden son derece önemliydi bu vesileyle işgalin acı hatıralarının canlı olduğu bir dönemde başlayan Kurtuluş Bayramı etkinlikleri ilçemizde de çok kalabalık ve heyecanlı olurdu.

Bu önemli günü, bizleri daha iyi bir geleceğe taşıyacak önemli dinamiklerinden biri olarak görmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümünü kutluyor, bu uğurda canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Çaykara ve Dernekpazar’lı hemşerilerime saygılar sunuyorum.



İlginizi Çekebilir