ÇAYDER Kadın Kooperatifinden İkinci Tohum Takası Etkinliği

ÇAYDER Kadın Kooperatifinden İkinci Tohum Takası Etkinliği

ÇAYDER Kadın Kooperatifinden İkinci Tohum Takası Etkinliği gerçekleştirildi

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde bulunan Üretinci Bayanlar tarafından kurulan ÇAYDER Kadın Kooperatifi  Karadeniz Bölgesine özgü has nesilden nesile aktarılan atalık tohumların  sergilendiği Geleneksel  2. tohum takası etkinliği gerçekleştirdi.

26 Nisan 2024 Cuma günü Çaykara İlçe Merkezinde bulunan ÇAYDER Kadın Kooperatifi binasında  gerçekleştirilen etkinliğe Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Dernekpazarı Kaymakamı Emre Akçay,Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan ile Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt katılım sağladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve protokol üyeleri 26 Nisan 2024 Cuma Günü  Çaykara İlçe Merkezinde bulunan ÇAYDER Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşegül Sayar ve Müdür Betül Özer’den gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde Kadınların Tarım ve Hayvancılığı modern yöntemler ile ve el birliği ile yapmaları amacı ile harekete geçen ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri hem ürettikleri tohumları paylaşıyor hem de Ata Tohumunu koruyorlar.

ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri Çayder üreticileri organik tarım yöntemleriyle ürettikleri ürünlerinden elde ettikleri tohumlarını çoğaltmak ve ata tohumlarını korumak amacı ile bir araya geldiler.

Çaykara İlçesinin değişik mahallelerinde yaşayan ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri Her hafta Salı günleri  Çaykara İlçesinde bulunan çalışma ofislerinde bir araya geliyorlar.Ofisin bahçesinde bulunan alanda mahallelerinden getirmiş oldukları tarım ve hayvansal ürünleri pazarlayan Kadın Kooperatifi üyeleri aynı zamanda mahallelerinde Organik Tarım Yöntemleri ile elde etmiş oldukları tohumları diğer mahallelerde yaşayan arkadaşları ile paylaşarak bu tohumların paylaşılmasını ve diğer mahallelerde de dikilmesini sağlıyorlar.

Bunun yanı sıra Çaykara İlçesinde asırlardan beri yaşatılan tarım ürünlerini de ihmal etmeyen ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri Ata Tohumlarını Korumak ve bu tohumları da gelecek nesillere aktarmak amacı ile bu tohumları da hem tarım alanlarında etkili olarak kullanıyor hem de çalışma arkadaşları ile paylaşıyorlar.



İlginizi Çekebilir