Çanakkale Şahitleri ÇPL´de Anıldı

Çanakkale Şahitleri ÇPL´de Anıldı

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinde Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası Dolayısı İle Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi.

ÇPL´DEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından Çanakkale Şehitlerimizi Anma Etkinlikleri çerçevesinde okulda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen programda öğrencilere günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli sunum ve etkinlikler sahnelenirken sınıflarda ve de koridorlarda da Çanakkale Şehitlerimizi Anma Etkinliğine yönelik çeşitli Görsel sunumlar gerçekleştirildi.

/resimler/2017-3/20/1621512696852.jpg

TEMSİLİ ŞEHİTLİK

Okul İdaresi ve de Öğretmen Odasının bulunduğu birinci kat girişinde öğrenciler tarafından temsili bir şehitlik oluşturuldu.Çanakkale Savaşında Vatanımızı kahramanca savunurken Şehit edilen yüzbinlerce vatan evladını temsilen oluşturulan temsili şehitlikte Çanakkale Savaşlarında Şehit olan kahraman Mehmetciklerimizin bir bölümünün ismi mezar taşlarının üzerine yazıldı.Ve de her şehidimiz için temsili olarak mezar taşının önüne vatan toprağı konularak temsili bir Şehitlik oluşturulmuş oldu.

ASIM PİYESİ SAHNELENDİ

İstiklal Marşımızın yazılış öyküsünün canlandırıldığı Mehmet Akif Ersoy´un ?Akif? adlı piyesi 11. Sınıf öğrencileri tarafından canlandırıldı.

İstiklal Marşımızın yazıldığı yıllarda halkımızın içinde bulunduğu Vatanı Kurtarma telaşı ve de bu zor şartlar altında Merhum Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşını yazmasının konu edildiği tiyatro oyunu 11. Sınıf öğrencileri tarafından başarılı bir şekilde sahnelendi.

/resimler/2017-3/20/1622355252172.jpg

Öğrencilerin göz yaşları ile izledikleri Asım piyesinde 11. Sınıf öğrencileri profesyonel tiyatrocuları aratmayacak bir şekilde rollerini sahnelediler.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

9/A ve 11/A Sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenen ?Çanakkale Geçilmez? Orotoryosu  törende muhteşem bir sunum gerçekleştirdi.

Birbirinden güzel Çanakkale Şiirlerinin Çanakkale Türküleri ile bir araya getirildiği ve de muhteşem görsel sunumların gerçekleştirildiği ?Çanakkale Geçilmez? Orotoryosunun mükemmel performansı öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

ANALARINDAN AYRILAN MEHMETCİKLER

10-B Sınıfı öğrencileri tarafından çekimleri gerçekleştirilen  Çanakkale´de analarından ayrılan Mehmetciklerin öykülerini anlatan film gösterisi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin göz yaşları ile izledikleri film gösterisinde öğrencilerde tarih bilinci oluşturma ve de vatan sevgisi konularında öğrencilerin davranışlarını pekiştirmeleri sağlandı.

BELGESEL SUNUMU

Çanakkale Zaferinin görüntülerinin yer aldığı belgesel öğrencilere izlettirildi.Çanakkale Savaşının kronolojik bir sıra ile öğrencilere izlettirildiği belgesel sunumunu öğrenciler büyük bir dikkat ile izlediler.

/resimler/2017-3/20/1622585425421.jpg

Çanakkale Savaşının 95. Yıl Dönümü ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt Çanakkale Savaşının 95. Yıl dönümünde Vatanımızı kahraman bir şekilde savunmaya çalışırken Şehitlik mertebesine ulaşan tüm kahraman vatan evlatlarını rahmet ve de minnet ile andıklarını ifade etti.

Tarihini bilmeyen bir milletin hiçbir zaman geçmişten geleceğe sağlam bir köprü kuramayacağını ve de tarih sahnesinde asla başarılı olamayacağını ifade eden Okul Müdürü Arif Sami Özkurt tüm derslerde olduğu gibi tarih ile ilgili derslerde de öğrencilerde tarih bilinci oluşturulması ve de öğrencilerimizin tarihsel olayları doğru bir şekilde algılayabilmesi ve de bunu bir yaşam şekli haline getirebilmesi için Belirli Gün ve Haftaların kutlanmasına büyük bir önem verdiklerini ifade etti.

Çanakkale Savaşlarının sadece bizim tarihimize değil aynı zamanda Dünya Tarihine de yön verdiğini sözlerine ekleyen Okul Müdürü Arif Sami Özkurt hazırlanan törende emeği geçen tüm öğretmen ve de öğrencilerine teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Çanakkale Şahitleri Anıldı

İlginizi Çekebilir