Çakaralı Eski Milletvekili Vefat Etti

Çakaralı Eski Milletvekili Vefat Etti

Çaykaralı Maraşlı Mahallesinden AP Eski Milletvekili Vehbi Engiz vefat etti

Çaykaralı (Paçan) Maraşlı Mahallesinden, AP Eski Milletvekili Vehbi Engiz vefat etti Adalet Partisi eski milletvekili hemşerimiz Vehbi Engiz Kocaeli´nde vefat etti. Cenaze Çaykara´ya getiriliyor? 

Eski milletvekili yaşındaki Vehbi Engiz (89) vefat etti. Engiz´in cenazesi 27 Ocak Çarşamba günü öğle namazını müteakip Fevziye Camii´nden kaldırılarak Trabzon´un Çaykara ilçesinde toprağa verilecek. 1´i kız 4 çocuk babası Engiz, 1969 yılı genel seçimlerinde Adalet Partisi Kocaeli Milletvekili olarak meclise girmişti.

VEHBİ ENGİZ KİMDİR?

Vehbi Engiz, 1927 yılında Çaykara´nın Maraşlı(Paçan) köyünde doğmuş, 1951 yılında askerlik için gittiği İzmit´e yerleşmiştir. Burada ticaret ve cemiyet hayatıyla uğraştı. 1950´lerden bugüne kadar hep siyasetle iç içe olmuştur. Demokrat Parti İzmit İlçe yönetiminde yer almış, 27 Mayıs´ın ardından, Adalet Partisi il başkanlığı yapmış, 1969 genel seçimlerinde de Adalet Partisi milletvekili olarak Meclis´e girmiştir. Partide Süleyman Demirel´e muhalif olmuş. 12 Mart muhtırasının Meclis´te okutulmasına karşı çıkan birkaç milletvekilinden biri olmuştu. Engiz, yaşamını İzmit´te 



Fahri Erdem
27.01.2016 09:01:52
Buloğlu olan akrabamızın en yaşlısı idi.Kendisini çok severdim.Bir ay öncesinde kızı ile telefonla konuştum.İyi olmadığını öğrendim.Kendisi ile konuşmak olanaksızdı.Kulalakları da iyi duymuyordu.Hava koşulları çok kötü ve de grip nedeniyle hastayım.Malesef cenazesinde olmayacağım üzüntüsünü yaşıyorum.

RECEP BAKIR
27.01.2016 09:25:12
Allah rahmet eylesin. Sosyal bir insan, sözü dinlenen bir büyüğümüzdü. Kendisine saygımız vardı ve devam edecektir.Aile bireylerine özellikle tanıştığım oğlu Yusuf Bey´e , sevenlerine başsağlığı dilerim.Merhum amcamıza Allahtan rahmet dilerim. Mekanı Cennet olsun.

İlginizi Çekebilir