Bu Gün 23 Nisan

Bu Gün 23 Nisan

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Bu Gün 23 Nisan İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

Haftalardır Çaykara Gündem Dostları ile dilimizin döndüğü kadarı ile Çocuk Ve Çocuk eğitimi konusunda sohbet etmeye çalışıyoruz.Elimizden geldiği kadar Siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımıza Çocuklarımız ile olan iletişimlerimiz konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz ya da Rehberlik yapmaya çalışıyoruz.Ne kadar başarılı oluyoruz.Bu konuda karar her zaman olduğu gibi Siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımızın.

Bu gün 23 Nisan.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından geleceğimizin teminatı olan biricik yavrularımıza hediye edilen en anlamı ve de en güzel bayram bu gün.

Bizler şimdiye kadar bardağın hep veli tarafından bakmaya çalıştık bardağımıza.Yani Yetişkin olarak çocuğumuza ne verebileceğimizi konuştuk hep.Bu gün ise kendimizi biraz da çocuklarımızın yerine koymaya ve hayatımızın en önemli varlıkları olan yavrularımızın hislerine tercüman olmaya çalışacağız Sevgili Çaykara Gündem Dostları

İşe Çocuğumuzun dünyasını keşfetmek ile başlamak lazım aslında.Yetişkinler olarak hayatınızda neler var diye sorsam her halde 3-5 cümlede bitiririz öyle değil mi Sevgili Dostlar.Ailemiz var deriz,işimiz var deriz,arkadaşlarımız var deriz belki de bir çoğıumuz dördüncü kelimeyi bulmakta zorlanırız.

Oysa çocuklarımızın hayal dünyası hiç birimizin hayal edemeyeceği kadar büyük ve geniş.Geçen gün bir yazımda yazmıştım.Tekrar etmekte fayda var.3 Yaşındaki bir çocuğumuzun beyni bir profesörün beyninden 5-6 kat daha hızlı çalıştığından söz etmiştik.Neler yok ki beyninde ve de hayal dünyasında çocuğumuzun.An gelir uçak pilotu olur çocuğumuz.Şimdiye kadar hiç kimsenin binmediği 300 kişilik bir uçak ile bizleri dünya turuna çıkarır hayal dünyasında.An gelir dünyanın en mükemmel doktoru olur çocuğumuz.Hastalarına sadece şifa değil aynı zamanda sevgi,şefkat ve de merhamet dağıtır minik yavrumuz.

An gelir Dünyanın en önemli bilim adamlarından biri olur çocuğumuz.Şimdiye kadar hiç kimsenin bulamadığı,şimdiye kadar hiç kimsenin icat edemediği bir buluş tasarlar kafasında Thomas Alva Edison gibi, Louis Pasteur gibi,İsaac Newton gibi  ve Matematikçi Bilim Adamımız Cahit Arf Gibi. Ve de tüm bunları yaparken onun sizden tek bir isteği vardır Sevgili Anne Babalar.Onun o kocaman sihirli ve de gizemli dünyasını paylaşmanızı beklemektedir sadece.

Okulda öğretmen ondan bir şeyler beklemektedir,çevrede tanıdığı herkes ondan bir şeyler beklemektedir,evde ise Ebeveyn olarak bizler ondan bir şeyler beklemekteyiz.Peki ama acaba hep bizim mi beklentilerimiz var çocuğumuzdan.Çocuğumuzun bizlerden hiç bir beklentisi yok mu acaba.

Oyun Çocuğun Dünyasıdır Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ve de Çocuğumuz hayatta kazandığı tüm olumlu ve güzel davranışlarını oyun ile kazandığı gibi hayatta kazanamadığı ve de olumsuz davranış haline gelen bir çok davranış da yine oyun eksikliğindendir.

Çocuğumuzun en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi anne baba ile zihinsel anlamda birlikte olabilmektir.Çocuğumuz zihnindeki her şeyi paylaşır bizimle.Yeter ki Anne baba olarak frekanslarımızı çocuğumuzun frekansı ile birleştirelim.Yani Çocuğuklarımızın  hayatı anne baba ile aktif olarak yaşayarak öğrenmeye ve de tanımaya ihtiyaçları vardır Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Anne babadan ayrı sadece Fiziksel olarak hayatı tanımaya ise asla ve asla ihtiyacı yoktur.

Anne baba olarak çocuklarımız ile zihinsel olarak birlikte olabiliyor ve onların o kocaman dünyasını keşfedebiliyormuyuz.Çocuklarımızın özellikle de bu gün bu soruyu sorduğunu çok iyi biliyorum.Ey Anne Baba....Benim dünyamı ne kadar paylaşıyorsun.Benim hayallerimi,umutlarımı,sevinçlerimi,mutluluklarımı ya da acılarımı ne kadar paylaşıyorsun?

O halde haydi bakalım Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Her gün yeni bir başlangıçtır.Bu gün Çocuklarımızın Bayramı.Ve de bizler Anne Baba olarak onlara ikinci bir bayram daha yaşatalım.Onlarla birlikte koşalım,eğlenelim,şarkılar,türküler söyleyelim.Oyunlar oynayalım hepimizin yıllardır içimizde beslediğimiz ve de özlemle oynamak istediğimiz oyunlar oynayalım çocuklarımız ile.Ve de bunu bundan sonra bu davranışlarımızı   yaşam şekli haline getirelim.

O zaman göreceksiniz ki 24 Nisan Sabahı Çocuğumuz apayrı bir coşku ile uyanacak.Hayata ve de bizlere daha farklı sarılacak.Yaşamına renk ve neşe gelecek çocuğumuzun.Ve de bizler ebeveyn olarak topluma mükemmel bir insan yetiştirmenin mutluluğu ve de huzuru içerisinde yaşamımızı sürdürmüş oluruz.

Haftaya bir başka yazıda yeniden buluşmak üzere hepinize Sevdikleriniz ile birlikte Mutlu bir hafta sonu diliyorum Sevgili Çaykara Gündem Dostları...



Anahtar Kelimeler: Nisan

İlginizi Çekebilir