Bir İlim Deryasının Ardından

Bir İlim Deryasının Ardından

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Bir İlim Deryasının Ardından” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Çaykara İlçesi 8 Ekim 2022 Cumartesi günü duyduğu şok bir haber ile sarsıldı.Çaykara İlçesinin son zamanlarda yetiştirmiş olduğu en önemli İlim insanlarından Niyazi Albayrak Hocamız,Of Dernekpazarı arasında Dumlusu mevkiinde geçirdiği elim bir trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti.

Eşi Emine Albayrak ise KTÜ Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında tedavi görüyor.

Toplumda güzel değerler  kolay yetişmiyor.Ve bizler de Çaykara Gündem Gazetesi farkı ile  bu günkü yazımızda sizlere Niyazi Albayrak Hocamızı anlatmaya çalışacağız.

Önce kısa bir özgeçmişine bakalım Sevgili Niyazi Hocamızın.

Taşkıran 1945 doğumlu Niyazi ALBAYRAK hocamız;
1966-1977 yılları arasında Rize’de İmam-Hatip, 1977-1982 yılları arasında İkizdere Vaizi, 1982-1985 yılları arasında Yurt Dışı Din Hizmetleri,1985-1990 yılları arasında Of Vaizliği,1990-1996 yılları arasında Yurt Dışı Din Hizmetleri,1996-2010 yılları arasında Trabzon Merkez Vaizliği görevlerinde bulunmuştur. 44 yıllık aktif görevin ardından 2010 yılında yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılmıştır.

Evet kısa özgeçmişi bu şekilde.Ancak hem örnek bir İlim Deryası hem de toplumun önünde yürüyen farklı bir Toplum insanı olarak onu tanıyan onunla birlikte olan herkesin yüreğinde taht kurmayı başaran farklı bir insan olarak yaşamını tamamladı Niyazi Albayrak Hocamız..

2010 Yılında Emekliye ayrıldı diyoruz ama Sevgili Niyazi Albayrak Hocamız hayatını tam bir Müslüman olarak yaşadığı için İlim Adamı ancak mezarda emekli olur mantığı ile emekliye ayrıldıktan sonra da topluma örnek olmaya,topluma ışık saçmaya devam etti.

Öncelikle bir İlim Deryası olarak yaşadı.Sürekli okuyan kendisini geliştiren çeşitli yurt dışı görevleri ile kendisini yenileyen bir insan olarak yaşadı.Sonra 20 yılı aşkın bir süre Trabzon Merkez Vaazı olarak insanlarımızı aydınlatmaya insanlarımızın dünyasına ışık olmaya çalıştı.

Çalıştığı,görev yaptığı her yerde hem çok iyi bir İlim Adamı hem de örnek bir toplum insanı olarak iz, bırakmayı başardı.

İyi Bir insan kendisinden sonra topluma hayırlı evlatlar bırakabilen insandır.Merhum Niyazi Albayrak Hocamız altın değerinde üç erkek evladı toplumun hizmetine sunarak bir baba olarak da görevini fazlası ile yerine getirdi.Tekirdağ da görev yapan Kardiolog Doç Dr Enver Sinan Albayrak ve Trabzon 'da Mali Müşavir Ali Kemal Albayrak ve Jeoloji Mühendisi Muammer Tahir Albayrak.Niyazi Hocamın toplumun hizmetine sunmuş olduğu değerler.Ve evlatları babalarından almış oldukları örnek aile eğitimi ile topluma nice seneler hizmet vermeye devam edecekler.

Düğünlerde,programlarda senelerdir birlikteyiz Sevgili Niyazi Albayrak hocamız ile.Belki yüzlerce Program yaptık Niyazi Albayrak Hocamız ile.Ve birlikte geçekleştirdiğimiz her programdan hem çok büyük bir keyif aldım hem de çok şeyler öğrendim..Niyazi Hocam hem akıcı ve etkileyici konuşma üslubu hem de sahip olduğu engin bilgi dağarcığı ile her programda çevresine ışık saçmaya devam etti ömrü boyunca.

Merhum Niyazi Albayrak Hocamız, 10 Ekim 2022 Pazartesi günü Öğle Namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Camiinde ve İkindi Namazına müteakip Trabzon Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Taşkıran Mahallesinde bulunan Mahalle Kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Son yolculuğuna uğurlanacağı iki nokta çok önemli.Bir tanesi Trabzon İskenderpaşa Camii.20 Sene boyunca Trabzon Vaazlığı yaptığı dönemde Merhum Niyazi Hocamızın en önemli uğrak yeri.Kim bilir kaç insanı,kaç kardeşimizi yolcu etti İskenderpaşa Cmiinden.Şimdi ise Sevenleri,dostları,70 yıllık dostları onu son yolculuğuna uğurlayacak.

Cumartesi akşamı yeğeni aradı beni Niyazi Amca’nın.Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Deneticisi Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu en önemli değerlerden Sevgili Osman Abanoz aradı.Hocam dedi bana.Son Cuma namazını kaza yapmadan bir gün önce Trabzon İskenderpaşa Camminde kıldı.Tanıdığı herkes ile helalleşti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şimdi ondan 3 gün sonra son yolculuğu için yeniden İskenderpaşa Camiinde olacak Niyazi Hocamız.

Sonra Taşkıran’a getirilecek.Abartmıyorum.Belki yüzlerce kardeşimizi son yolculuğuna uğurladı Taşkıran Merkez Camiinden.Mikrofon hep onun elindeydi cenaze törenlerinde.Ve o keyifli güzel sohbeti ile insanlarımızı aydınlatmaya çalıştı.İnsanlarımıza ışık olmaya çalıştı.

Bu gün mikrofon muhtemelen Cemal Kurt hocamızın elinde olacak ama şunu açık yüreklilik ile ifade edelim.Niyazi Hocamızın aramızdan ayrılması ile hem Taşkıran öksüz kaldı hem de Çaykara Çok önemli bir İlim Deryasını kaybetmenin acısını ve üzüntüsünü yaşadı.



Anahtar Kelimeler: Deryasının Ardından

İlginizi Çekebilir