Bilecik Valisi Hemşehrimiz Bilal Şentürk, Görevine Başladı.

Bilecik Valisi Hemşehrimiz Bilal Şentürk, Görevine Başladı.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 26 Aralıkta Bilecik Valiliğine atanan Çaykaralı Bilal Şentürk göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 26 Aralıkta atandığı Bilecik Valiliği görevine başladığını anımsatan Vali Şentürk, kuruluş ve kurtuluşun şehri olan Bilecik´te vali olarak göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.   

Bu görevi tevdii etmelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya şükranlarını sunan Vali Şentürk, şöyle konuştu:  

"Şunu biliyoruz ki, bu görevler birer nöbettir ve sorumlulukları son derece yüksektir. Göreve talip olmak değil verilen görevin hakkını vermektir esas olan. Bu makamlar bugün var yarın yok. Bunun idraki içerisindeyiz. İlimize her yönüyle öncelikle vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlama noktasında zaten huzurlu olan ilimizi daha da geliştirme, vatandaşımızın refahını ve mutluluğunu artırma noktasında paydaş olan bütün birimlerle çalışacağız. Bu noktada paylaşımcı olacağız. Hizmet noktasında hep beraber burada hoş seda bırakmak arzusundayız. Onun ötesinde buradan alıp götürebileceğimiz bir şey yok. Ben çok farklı görevlerde bulundum. Son olarak İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlğü görevinde bulundum. Orada oluşturduğumuz güzel dostluklarla buraya geliyoruz. Eğer iyi hizmetlere vesile olduysak, bu mutluluğumuzu, hatıralarımızı taşıyoruz."   

Bilecik´in butik bir şehir olduğunu ifade eden Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti:  

"Üniversitesi ve sanayisiyle, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle beraber bunları harmanlayarak öncelikle burada yaşayan insanların hem huzurunu hem de refahını artırabilme noktasında ortak bir anlayış ile yapıcı bir yaklaşım ile herkesi kucaklayabilecek bir dille, bireysel hakları koruyarak, kamu yararını da üstün tutarak hizmet etmeye çalışacağız. Bu noktada bize el uzanan herkesle beraber çalışacağız. Bencilliğimiz olmayacak. Hep beraber kamu adına taş üstüne taş koymak isteyen kim varsa onlarla beraber yürüyeceğiz. İyi niyetle ve samimiyetle sorunların üstesinden, var olanları daha da hafifletmeye çalışacağız. Temel şiarımız bu olacak." 

Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğü anlamında tehdit oluşturan ne varsa karşı duruşlarının net olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, "Bu uğurda şehitlerimizin yakınlarıyla ve gazilerimiz ile özel ihtiyaç duyan kesimleri gözeteceğiz. Mağdurumuza hep beraber sahip çıkacağız ve bu anlayışta olacağız."dedi. /resimler/2019-1/6/1607074008614.jpgEğitim ve spor faaliyetlerinde, ezbercilik anlayaşının ötesine geçerek, uygulama gayreti içerisinde olacaklarını belirten Vali Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Burası potansiyeli çok yüksek bir yer. Bilecik, Marmara, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu gibi dört bölgenin kavşağında olan bir yer. Büyükşehirlerin arasında kalan bir yer olarak, bu potansiyeli çok iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. 6 adet Organize Sanayi Bölgemiz var. Var olan potansiyelin çok iyi şekilde değerlendirilebilmesidir. İmkanların heba edilmemesidir. Bu yönüyle öncelikle yapılan işlerin hakkını verme çabası içerisinde hep beraber olmamız gerektiğini düşünüyorum. Arkasından yeni alanlarda ihtiyaç oldukça dışarıya da açılarak, ilimizin daha da gelişmesi, refahın artması noktasında hep beraber çalışacağız."

Vali Şentürk, görevinin hem kendisi açısından hem de Bilecik açısından verimli ve başarılı görev olması temennisinde bulundu.  

Vali Şentürk, daha sonra Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ile İçişleri Bakanlığı birim müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi./resimler/2019-1/6/1619136366579.jpgVALİ BİLAL ŞENTÜRK KİMDİR?

1972´de Çaykara Ataköy´de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun´da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1996´da Samsun Kaymakam Adayı olarak memuriyete başladı. Sırasıyla Havza´da Kaymakam refikliği, Sakarya Hendek´te teftiş stajı, Antalya Akseki´de Kaymakam vekilliği yaptı. İngiltere Bath´ da 8 ay süreyle dil kursu ile çeşitli inceleme çalışmalarına katıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Düzce-Yığılca, Sivas-Doğanşar, Afyonkarahisar-Şuhut, Bitlis-Ahlat, Yalova-Termal´ de Kaymakam olarak görev yaptı İçişleri Bakanlığında İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü (Daire Başkan V.), Bakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerinde bulundu. 28 Eylül 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevine, 20/06/2017 Tarih ve 2017/261 Sayılı kararname ile  Personel Genel Müdürlüğü görevine atanmış olup, 27/12/2018 Tarih ve 2018/260 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bilecik Valisi olarak atanmıştır. Vali ŞENTÜRK evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

www.caykaragundem.com



ALİ KEMAL AYDIN
6.01.2019 23:37:27
Sevgili Kardeşimiz Vali Bilal Şentürk Beye sorumluluklarına üstün başarılar dilerim. SİZ varsanız BİZ varız. SELAMLAR ? SEVGİLER?..

İlginizi Çekebilir