Berat Tosun Milletvekili Aday Adayı

Berat Tosun Milletvekili Aday Adayı

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28.Dönem Milletvekilliği seçimi için Çaykara İlçesinden Berat Tosun AK Parti’den Trabzon Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvurusunu gerçekleştirdi.

Berat Tosun Başvuru Dilekçesini AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’a teslim ettikten sonra gerçekleştirmiş olduğu basın açıklaması ile aday adaylığını ilan etti.

Milletvekili Adayı Berat Tosun’un açıklamaları şu şekilde;

Kıymetli dava arkadaşlarım, değerli basın mensupları, ülkemize ve milletimize hizmet yolunda, sayın Cumhurbaşkanımızın izinde çıkmış olduğum bu yolda Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım.

Birlikte bir çok hizmete imza attığımız 38 yıllık ömrümde,  bunların en değerlisi partimizde gençlik kolları başkanlığı döneminde yürüttüğümüz çalışmalarımızdı. Pek çok Çaykaralı gencimize siyaseti sevdirdik ve gençlerin siyasete küsmemesi için var gücümüzle çalıştık.

Geldiğimiz bu noktada gençlerin Türkiye aleyhtarı odaklara hizmet etmesinin önüne geçme adına dünden daha fazla davamıza sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum.

Gençler geleceğimizdir diyerek;yıllarca partimizin teşkilatlarında görev almış birisi olarak, davamızın sürekliliğinin sağlanması ve kalıcı olmasının yolu, yeniliğe açık genç nesillerle gerçekleşeceğine inanıyorum 

Bu nedenle halkının vekili ile sürekli iletişim içinde olabileceği, taleplerinin partimizde, parlamentoda ve bakanlıklarda karşılık bulabileceği zeminin sağlambir şekilde tesisi için milletvekillinin önemi çok büyüktür.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, ülkemiz ile Türk ve Islam dünyasına hizmet etmek adına,mensubu olmakla gurur duyduğum Adalet ve Kalkınma Partimizden milletvekili aday adaylığı müracaatımı yapmış bulunmaktayım.

Her ne kadar suyunu içtiğim, havasını soluduğum ,toprağında büyümekle şeref duyduğum Trabzon adayı olsam da," Kim var denildiğinde, arkama bakmadan , 'ben varım ' diyen dava eri düsturuyla her daim  yol alacağız.         

Yıllarca içinde bulunduğum iş ve sosyal hayatımda şahit olduğum halkımızın ve özellikle gençlerimizin sorunlarının çözülmesi, çözülemeyen durumlarda ise ilgili birimleri koordine ederek çözümünün sağlanması hususunda yapabileceğim her şeyi ortaya koymayı kendime vazife kabul ediyorum.

Bu vesileyle Trabzon'dan milletvekili aday adayı olarak, Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a yol ve dava arkadaşı olmak adına destek ve dualarınızı bekliyorum...

BERAT TOSUN'UN ÖZGEÇMİŞİ

28.05.1983 tarihinde Çaykara Yeşilalan Mahallesinde doğdu. Orta ve lise öğrenimini Çaykara’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans’ını 2020 yılında tamamladı, 2004-2011 yılları arasında AK Parti Çaykara İlçe Gençlik Kolları yönetimin kurulu üyesi, 2011 Ocak ayında yapılan Gençlik Kolları Kongresi ile AK Parti Çaykara İlçe Gençlik Kolları başkanlığına seçildi ve 2015 Aralık ayına kadar gençlik kolları , 2015-2018 Yılları SKM Başkanlığı görevini yürüttü. 2017-2020 yılları arasında TÜGVA Çaykara İlçe Temsilcilik Görevi,  2020-2021 yılları arasında TÜGVA Trabzon İl Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Uzun seneklerdir Çaykara Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Berat Tosun 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sebebi ile bu görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunda bulundu.



Anahtar Kelimeler: Berat Tosun Milletvekili Adayı

İlginizi Çekebilir