Bel Ağrısına Son

Bel Ağrısına Son

İnsanlar yaşlandıkça kemik gelişimleri de durur ve zaman içerisinde geri sayım başlar

İnsanlar yaşlandıkça kemik gelişimleri de durur ve zaman içerisinde geri sayım başlar. Bunun en önemli nedenlerinden biri glucosamine denilen maddenin eksikliğidir. Yaşlanmaya bağlı olarak kıkırdak yapı, içerisindeki suyu tutamadığı için gerçekleşen bu durum, bir süre sonra sırt ve bel ağrılarının başlamasına, fıtıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Sürecin neticesinde ise yaşam kalitesi ortadan kalkarak bireyin sosyal hayatından aile hayatına kadar tüm yaşamı negatif anlamda etkilenir.

Tüm bu durumları ortadan kaldırmak amacı ile üretilen glucosamine besininin oldukça komplike bir besin takviyesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Chondroit ve pregnenolone hormonu ile birlikte alındığında kıkırdak yapının yeniden kendini güçlendirmesine olanak sağlar. Bu açıdan vücudun kendini yenilemesi için son derece gerekli ve önemli olduğu anlaşılabilir.

Ameliyatsız Fıtık Çözümü

Bıçak altına yatmayı kimse istemez. Ne var ki aşırı ağrı duyan fıtık hastalarının da ameliyat olma mecburiyetleri bir hayli yüksektir. Oysa ki glucosamine takviyesi ile söz konusu fıtık ameliyatından kurtulmak olası bir çözüm. Bunun yanı sıra eklem ağrıları ve büyük çoğunlukla sporcuların yaşadığı kas zedelenmeleri gibi rahatsızlıklarda da bu tür gıda takviyeleri büyük ölçüde iyileştirici.

Genel olarak spor yapmadan bir saat kadar önce alınması gereken bu tarz ek gıdalar ürünün markasına göre kullanım talimatı bakımından farklılıklar gösterebilir. Ancak ortak nokta ise şu: Özellikle aktif olarak spor ile uğraşanların kemiklerindeki kıkırdak dokunun güçlenmesi ve çeşitli kemik ve doku zedelenmelerinin yaşanmaması içi içeriğinde glucosamine bulunan takviye gıda tüketilmesi son derece önemli. Daha detaylı bilgi için  http://www.gnc.com.tr/GLUCOSAMINE-CHONDROITIN_4212.html web adresi incelenebilir.



Anahtar Kelimeler: Ağrısına

İlginizi Çekebilir