Başkan Tok'tan Ankara'da Uzungöl Açıklaması

Başkan Tok

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ankara’da düzenlenen Trabzon Günlerinde Uzungöl ile ilgili açıklamalarda bulundu

Geleneksel Trabzon Günlerinde , Çaykara standının  yoğun şekilde ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Standımız yoğun şekilde ziyaretçi akınına uğruyor. Bürokratlarımız, siyasilerimiz geliyor. Memnunuz, sıla ile gurbeti birleştiriyoruz. Özlemleri gideriyoruz. 

Çaykara’nın makus talihini değiştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, "Kentsel Dönüşmün 1. Etabını bitirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni eski şekil hazırlayacağız. Orada konut, dükkan, düğün salonu, konferans salonu, katkı otopark, yeni otogar şeklide 2 ay sonra teslim ediyoruz. 2. Etaba başlıyoruz. Çaykara’nın yüzde 50’sini yıktık. Yeniliyoruz. Cephe yenileme ile güzelleştiriyoruz. Çaykara’nın değeri olan şehirleşmeyi, konut ihtiyacını bu şekilde karşılamış oluyoruz. Durmak yok yola devam. Merkezle alakalı yapılacak alt yapıyı hemen hemen tamamladık” dedi. 

Uzungöl ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Hanefi Tok, Hoşnutum demek saygısızlık oluyor. Doğaya da saygısızlık olur. Geçmişten gelen alışkanlıkla bu hale geldi Uzungöl. Ama Uzungöl çok bozulmuş halde değil. Çok yoğunlaşma yok bina noktasında. Ancak günü birlik yapılarla, gerçekten biraz yoğun. Şöyle bir çalışmamız var. Neden böyle oldu. Yıllarca süren imar sorunu vardı. Son 2 yıldır kaçak bina yok. Vatandaşlar bu kurala uyuyor. 2022 yılında planı tamamlamış olacağız. Bu çerçevede Murat Kurum Uzungöl’ü ziyaretinde gölün 360 derece etrafını olacak şekilde ki Büyükşehir Belediye Başkanımız projeden bahsetti. 

18 uygulaması kamulaştırma değil hisselendirmedir. Kamuya ait olan yerlerde, çalışma yapacağız. Daha sonra 18 ile beraber kamuya terk edilmiş olan, kamu alanlarını inşallah bu şekilde hayata geçireceğiz. Yapılacak düzenlemeyi millet bahçesi şeklinde düşünün. Sadece yeşillik, insanların oturabileceği banklar, kamelyalar. Var. Hiç bir tesis yok, ticari yok. Hayata geçtiğinde yürüyüş yollarının düzenlenmesi ve araç yolları düzenlenecek. Gölün etrafına bakarsak çok öyle yapı niteliğini görmemek lazım. Onlar basit yapılar. Özellikle gölün kuzey kısmı. 

UZUNGÖL PROJESİNE NE ZAMAN BAŞLANACAK

80 milyona yakın proje. Bunlar sezon içinde olmayacak. 1 milyon araç 3 milyon insanın geldiği noktada böyle çalışma olmaz. İhaleden sonra etap etap, vatandaşı da yormadan Uzungöl’de ki kötü görüntünün belli kısmını gidermiş olacağız. Ben ümitliyim, Gerek Çevre Bakanlığı, Gerek Büyükşehir, Gerek oradaki sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın gayretleriyle inşallah bu süreci tamamlayacağız. Bir tane Uzungölümüz var. 

TELEFERİK YAKINDA BAŞLAYACAK

Teleferiği de başlayacağız. Planı onaylamak üzereyiz. Haftaya planı onaylayacağız. Yap işlet devret modeliyle yaptık. Yer teslimi yapacağız. 1,5 yılda tamamlanacak. İmar planı da yapıldı. İnşallah bunu da en kısa zamanda hayata geçireceğiz”



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Başkan ' Ankara' Açıklaması

İlginizi Çekebilir