Başkan Adayı Kadıoğlu,Çaykara ve Uzungöl İçin Stratejik Plan Hazırlayacağız.

Başkan Adayı Kadıoğlu,Çaykara ve Uzungöl İçin Stratejik Plan Hazırlayacağız.

Başkan Adayı Kadıoğlu,Çaykara ve Uzungöl İçin Stratejik Plan Hazırlayacağız.

Saadet Partisi Çaykara Belediye Başkan Adayı Mehmet Nuri Kadıoğlu; 70 yıllık ilçe geçmişi olan Çaykara’nın hiçbir dönem bir stratejik planı olmadığını aynı zamanda turizm bölgesi olan Uzungöl'ün de bir imar planı olmadığı için vatandaşın hukuksuz yıkımlarla mağdur edildiğini söyledi. 

Belediyeyi kazandıktan sonra Çaykara için bir stratejik plan oluşturacaklarını ifade eden Kadıoğlu verdiği özel röportajda şunları söyledi: 

"Çaykara'mızın temelde bir stratejik planı yok. Yani bir şehri planlarken bu şehir nasıl bir şehir olacak, turizm şehri mi olacak yoksa bir sanayi şehri mi olacak yoksa bir tarım şehri mi olacak, önce şehrinizi bir planlamanız lazım yani hangi alanda bu şehri düşünüyorsunuz bunu netleştirmeniz gerekiyor. Bu yapılmadığı gibi bir imar planı da yapılmamıș. Dolayısıyla gelen turistleri barındıracak bir imkân için müteşebbisler gelişi güzel binalar yapmak zorunda kaldılar. 

O yüzden vatandaşın da kabul edebileceği bir imar planına Uzungöl'de ihtiyaç var. Olmayan bir imar planına aykırılıktan dolayı 2019 yılında Uzungöl'de yıkımlar gerçekleşti. Yapılan gelişi güzel yıkımlarla Uzungöl'ün silüetinin korunması amaçlanırken maalesef Uzungöl ile hiç alakası olmayan ve elektrik idaresi tarafından elektriği bağlanmış, belediye tarafından da  suyu bağlanıp, yapı kayıt belgesi verilmiş binalar yıkıldı ve insanımız mağdur edildi. Argo tabirle söylüyorum, Ankara'da dayısı olanların binalarına dokunulmazken yetimin, garip gurebanın yaşadığı ve Uzungöl'den kilometrelerce uzakta olan evler, maalesef yıkılmış oldu. Bu zulümdür ve bu zulme inşallah biz son vereceğiz" dedi.



İlginizi Çekebilir