Başkan Tok,Çaykara İçin Çalışıyoruz

Başkan Tok,Çaykara İçin Çalışıyoruz

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK ilçede devam eden yatırım ve hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK ilçede devam eden yatırım ve hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Hanefi TOK  açıklamasında Ülke genelinde eğitim çok önemlidir. İlçemizde geçmiş yıllardan bugüne kadar eğitimde başarımız bellidir.  İlçemiz 5 yıl üst üste tüm sınavlarda 1.lik elde etmiştir.

Belediye Başkanlığına aday olduğumuzda en büyük seçim vaatlerimizden birisi yeni bir Çaykara hayata geçirmekti. Bunun için İlçemizin tamamını 6.5 hektarlık bir alanı Kentsel dönüşüme aldık. 1. etap olarak İlçe merkezinden başlayacağız. Kaymakamlık lojmanının altındaki alana 2+1 lik konutlar yaparak kentsel dönüşüm yapacağımız alandaki vatandaşlarımızı geçici olarak bu alana taşıyacağız. Proje kapsamında İlk etapda 160 konut, 50 dükkan, Otel, açık ve kapalı katlı Otopark, Kapalı pazar yeri, 400 kişilik düğün salonu, Konferans salonu yapılacak. Avam proje tamamlandı yöresel mimariye uygun yeni bir ilçeyi hayata geçirmek için vatandaşlarla 15 gün içinde görüşmeye başlayacağız. Kapalı spor salonu ve gençlik Merkezi İnşaatına 1 ay içinde başlayacağız ve 1 yıl içerisinde bitirerek ilçemizde eğitim gören 2500 öğrencimizin hizmetine sunacağız. Çok Programlı Lisemizin arkasına çok modern bir halı sahayı Hemşehrimiz Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Bey´in katkısı ile yaptık.

Uzungölde yaşanan İmar sıkıntılarını mutlaka çözmek zorundayız. 2014´de başladığımız 18 uygulamaları devam ediyor, 18 uygulamasının tamamlandığı bölgelerde ruhsat vermeye devam ediyoruz. Bazı parsellerde müşavir firma veya Bakanlık kaynaklı sorunlar oluştu. Yıl sonuna kadar imar sorunlarını bitireceğiz. Teleferik projemizde yine aynı imar problemleri yüzünden aksadı fakat mutlaka teleferik projemizi hayata geçireceğiz. Ciddi manada trafik sorunu var Uzungöl´de günlük 8 Bin araç ve 30 bin vatandaş bölgeyi ziyaret ediyor. Hafta sonu bu sayı dahada artıyor, tatil yapan insanlara eziyet çektirmemeliyiz. Trafik sorununu çözmek için yetkili makamlarla görüşmelerimiz devam ediyor.

Uzungöl´den Ovit´e kadar olan bölgede yapılması planlanan turizm yatırımı projesinin bölgeye çok büyük katkısı olacaktır. Büyükşehir Belediyemizle birlikte beton ve asfaltlama çalışmalarımızı tamamladık. Altyapı, sanat yapısı, menfezlerimizin ihalesini yaptık. 32 mahallemizin tamamamında çalışmalarımız devam ediyor. Milli Parklardan Uzungölde 3 dönümlük alan kiralayarak  yöresel ürünler müzesini yakında hayata geçireceğiz. Geçmiş yıllara ait su değirmeni, hayvanat bahçesi ve organik tarım yapılan tesisde neler varsa bu bölgede hayata geçirerek, eski yöresel ürünlerimizide bu tesisde sergileyeceğiz.

İmam Hatip´e 8 ek derslik yapımı devam ediyor ardından Çok Programlı Lisemize de 8 ek deslik yapacağız. Yök´ün onayladığı Yüksekokul projemiz hayata geçiyor Yüksekokul binamızı önümüzdeki yıl tahsis edeceğiz. Yüksekokula 10 dönümlük bir arazide planlama yaparak 2017-2018 yılında eğitime başlayacağız. Hilton Oteller zincirinin İlçemizde Otel yatırımı hazırlığı var. Kemal Ayvacı Vakfının 150 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu devam ediyor. Geçmiş yıllarda yapılan Akın Yerebakan´ın Belediyemize devrettiği Öğrenci yurdunu 2014 yılında Fetö´nün elinden alarak öğrencilerimizi ücretsiz olarak burada hayırseverlerin desteği ile misafir ediyoruz dedi.

Haber: Arif AZAK



İlginizi Çekebilir