Başdanışman Ongun Çaykara'da

Başdanışman Ongun Çaykara

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Başdanışmanı Ramız Ongun İlçe Kongresine katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çaykara İlçesine geldi

15 Mayıs 2022 Pazar Günü saat 15.00’da Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen DEVA Partisi 1. Olağan Genel Kuruluna katılan Baş Danışman Ongun ayrıca Genel Kurulda bir konuşma yaptı.

Genel Kurulun ardından Çaykara İlçe Merkezinde bulunan DEVA Partisi İlçe Teşkilatını ziyaret eden Ramız Ongun İl Başkanı Kubilay Çiçek ve İlçe Başkanı Muhsin Yazıcı ile birlikte İlçe Parti binasının kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra İl Başkanı Çiçek,İlçe Başkanı Yazıcı ve Parti temsilcileri ile Çaykara İlçe Merkezinde Esnafı ziyaret eden Ongun,Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de de Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi ve vatandaşlar ile sohbet yaptı.

Başdanışman Ramız Ongun günün son etkinliğinde ise Uzungöl Mucca Cafe’de Çaykara’lı vatandaşlar ile bir araya geldi.Vatandaşlar ile çeşitli konularda sohbet gerçekleştiren Ongun,vatandaşların dilek ve taleplerini de dinledi.

RAMİZ ONGUN KİMDİR?

Ramiz Ongun, 17 Mart 1947 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinin Kale köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Bursa İktisadi-Ticari İlimler Akademisi İktisat Bölümü'nde tahsil gördü.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu.

Daha sonra Alparslan Türkeş ile tanışarak Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katıldı.Bunun yanında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Gümrük Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı,

MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, MHP Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ülkücü-İşçiler Genel Başkan Müşavirliği görevlerini yürüttü.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından da Türkeş'in emriyle yurt dışına çıktı.Bu dönemde Almanya'da üniversiteden sınıf arkadaşı olan Nesrin Hanım'la evlendi.

1989 yılında da Türkiye'ye geri döndü. 1992 senesinde de Türk Ocakları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde üç kez genel başkanlığa aday oldu, ancak seçilemedi.

Almanca bilen Ramiz Ongun, üç çocuk babasıdır.



Anahtar Kelimeler: Başdanışman Ongun Çaykara'

İlginizi Çekebilir